Regeringen > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:49

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

Webb-tv: Ewa Björling om EU:s klartecken till patentsamarbeteTorsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken för att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien har förklarat att man vill delta. Beslutet grundar sig på ett förslag från EU-kommissionen. I filmen kommenterar handelsminister Ewa Björling konkurrenskraftsrådets beslut. Pressmeddelande: EU-klartecken för patentsamarbete Mer om rådsmötet den 9-10 mars Mer om patentskydd i EU Justitiedepartementet, Utrikesdepartementet, EU-representationen i Bryssel, 10 mars 2011.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Björling, EU, Italien, Spanien, Ewa Björling, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Webb-tv, Ewa, Björlingom , EU:s, klarteckentill , patentsamarbete

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 1 timme sedan

Tal av Sveriges ambassadör för barn och väpnad konflikt i Demokratiska Repubilken Kongo

Kinshasa, 22 maj 2018. Det talade ordet gäller..

Regeringen - 2 timmar sedan

Energiministrar vill stärka nordiskt ledarskap i global energiomställning

Norden ska ha de mest integrerade och intelligenta hållbara energilösningarna. Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och de nordiska energiministrarna har antagit en deklaration om att stärka Nordens ledarskap i den globala energiomställningen. De uppmanar också det nordiska näringslivet att ta fram förslag som kan främja nordisk export av klimatsmart energiteknik..

Regeringen - Igår: 14:39

Ändring av det kön som framgår av folkbokföringen

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat Ds. 2018:17 Ändring av det kön som framgår av folkbokföringen ..

Regeringen - 3 timmar sedan

Halvtidsavstämning för regeringens arbetsmiljöstrategi 2016-2020

I samband med att halvtid passeras för regeringens arbetsmiljöstrategi hålls ett dialogforum den 23 maj med statssekreterare Irene Wennemo och representanter för arbetsmarknadens parter. Onsdagens dialogforum summerar det arbete som skett inom ramen för arbetsmiljöstrategin hittills och en diskussion kommer föras om hur arbetet ska bedrivas framöver..

Regeringen - 4 timmar sedan

Folkhälsopolitiken ska bli mer jämlik

Regeringen lämnade i mitten av april 2018 propositionen God och jämlik hälsa – en utvecklad folkhälsopolitik till Riksdagen. Regeringen vill skapa förutsättningar i samhället för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen att minska de påverkbara hälsoklyftorna. Det övergripande målet för folkhälsopolitiken omformuleras med ett tydligare fokus på jämlik hälsa..

Regeringen - 01 feb 18 kl. 00:00

Nordic Clean Energy Week ramar in ministermötena

Utöver officiella arrangemang i samband med ministermötena kommer det att ske många andra aktiviteter i Öresundsregionen på temat Nordic Clean Energy Week. Sveriges ambition är att det under veckan ska finnas en röd tråd mellan ministrarnas diskussioner och de sidoevenemang som äger rum..

Regeringen - 6 timmar sedan

Infrastrukturministern deltar på International Transport Forum i Leipzig

Infrastrukturminister Tomas Eneroth deltar den 23 till 24 maj på International Transport Forum (ITF) i Leipzig, Tyskland. ITF är en internationell konferens där transport- och infrastrukturministrar från hela världen träffas för att diskutera globala utmaningar..

Regeringen - 6 timmar sedan

Sverige arrangerar Stockholm Tax Conference - internationell skattekonferens om kapacitetsbyggnad, 30–31 maj

En effektiv och fungerande skatteförvaltning är grunden till att bygga upp och långsiktigt finansiera ett fungerande samhälle, bekämpa fattigdom och uppnå målen i Agenda 2030. Sverige har därför bjudit in representanter för regeringar i 160 länder, myndigheter, internationella och regionala organisationer, civilsamhälle och näringsliv för att utbyta erfarenheter om kapacitetsbyggnad på skatteområdet. Stockholm Tax Conference arrangeras 30–31 maj..

Regeringen - 6 timmar sedan

”Vårt samarbete är ett svar på den försämrade säkerhetspolitiska situationen i vårt närområde.”

Debattartikel av försvarsminister Peter Hultqvist och Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen, Sydsvenskan, 22 maj 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.