Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 22 January, 09:34

Sydsvenskan - 13 mar 11 kl. 06:30

Freddie Redd till Malmö Diplom för ovanliga musikerJazzpianisten Freddie Redd, 82, är i Sverige framför allt känd för sin turné 1956 med Rolf Ericson och Ernestine Anderson. Nu har saxofonisten Amanda Sedg­wick lockat hit Redd för en turné, som idag söndag når Victoriateatern i Malmö. Sedan spelar gruppen i Hässleholm på tisdag, Kristianstad på torsdag och Höör på fredag..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Redd, Malmö Diplom, Freddie Redd, Sverige, Rolf Ericson, Ernestine Anderson, Amanda Sedg, Victoriateatern, Malmö, Hässleholm, Höör, Sten Broman, Helmer Lång, Lund, Sydsvenskan, Öberg, Skånes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Freddie, Reddtill , Malmö, Diplomför , ovanliga, musiker
Skånskan - 14 mar 18 kl. 15:28

Malmöförfattare kan vinna Slangbellan

Malmöförfattaren Yrsa Waldén är en av de tre nominerade till debutantpriset Slangbellan för bästa barn-ungdomsbok. ERWP.fif(0)I höstas debuterade Yrsa Waldén från Malmö som författare med Allt jag inte sa, en roman som riktar in sig på unga vuxna och handlar om en snart 19-årig tjej som precis gått ut gymnasiet i Malmö och flyttar till Falun för att gå en manusförfattarutbildning.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 11:00

Gesäll som gillar att pilla med ur

SMÅGREJOR. – Man tar emot en klocka, river ner den, sätter ihop den igen och får den att funka – det är en fantastisk känsla.
Maria Eleanor Olsen har just tagit emot sitt gesällbrev för urmakare.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 21:38

Nationaldagsfirande med flaggutdelning

MALMÖ Lars-Åke Larsson fanns bland dem som fick ta emot en flagga vid nationaldagsfirandet på Stortorget i Malmö.– Jag läste att man kunde ansöka om en flagga och gjorde det eftersom jag behöver en ny, konstaterar han sedan kommunfullmäktiges ordförande Kent Andersson (S) och landshövding Margareta Pålsson överräckt flagga och diplom till honom.
– Det känns väldigt högtidligt och trevligt att få komma hit och hämta den.

Skånskan - 18 okt 16 kl. 22:35

Ottersten ersätter Lundbladh

FOTBOLL Nu har FC Österlen gjort klart med avgående tränaren Allan Lundbladhs ersättare. Ystadlaget kommer 2017 att tränas av 30-årige Oskar Ottersten, som senast varit assisterande damtränare i Skurup och tidigare igen haft hand om Österlen FF:s U19.
Enligt FCÖ:s officiella facebooksida jobbar Ottersten som fotbollsinstruktör på en gymnasieskola i Ystad.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 14:00

Årets ledare vill behandla alla lika

Prisad. Man måste behandla alla lika – men inte likadant. Det är en devis för Annette Rosenhall, som har utsetts till Årets ledare i Eslöv.

Sydsvenskan - 10 dec 12 kl. 06:30

Tanya Karlsson vann JSM

Tanya Karlsson från Höllvikens boxningsklubb blev svensk juniormästare i 51-kilosklassen på söndagen. En skön revansch efter junior-EM, där Tanya Karlsson åkte ut direkt.??I EM var det mycket nerver.

Sydsvenskan - 08 sep 13 kl. 06:30

Årets företagare gjorde modellen till Öresundsbron

Leif Andersson, 72 år, har avlidit. Hans närmaste är hustrun Anette, barnen Annika och Jörgen och barnbarnen Alexander, Kasper och Charlie.Leif Andersson var född och uppvuxen i Malmö.

Sydsvenskan - 20 okt 14 kl. 04:00

Hospis ska även fylla psykosociala behov

Den patient som Maria Quensel beskrev (Åsikter 16/10) borde så klart ha tagits emot på hospis i Lund eller Malmö utan att behöva höra att han inte kunde få stanna sin tid ut. Hospis finns ju för att fylla medicinska såväl som psykosociala behov.Nu kallas hospis i Lund och Malmö för ”specialiserade palliativmedicinska vårdavdelningar”.

Skånskan - 01 okt 16 kl. 14:00

Högsta kvalitet i fokus

SMEDSTORP Gyllengården ställer ut för tredje gången en jurybedömd utställning. 80 konstverk av 36 skånska konstnärer har valts ut för Hösterlensalongen.105 konstnärer med 540 konstverk från hela Skåne sökte i år till Hösterlensalongen i Smedstorp.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 20:13

Magi på marknad en fullträff

MALMÖ Draklikör, trollstavar och falska diplom från den magiska trollkarlsskolan Blåkulla.
Allt fanns att köpa när Holmgången i Malmö på söndagen förvandlades till Diagongränd från Harry Potterböckerna.
Och vilken succé det blev – kön ringlade sig ända upp till Triangeln.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Fiskebåt med migranter försvunnen mellan Indien och Nya Zeeland, börskurserna i Asien pekar nedåt, rysk popstjärna ställer in USA-turné – och fortsatt svensk målfest i NHL-hockeyn..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Rörd Wiberg tog emot hederspriset

Idrottsakademins hederspris gick i år till förra alpinstjärnan Pernilla Wiberg..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Sverige och Danmark kan ordna nytt "due-due"

Sporten är en annan, men läget inte helt olikt. Sverige och Danmark kan – tillsammans – spela bort Norge från semifinal i handbolls-VM. – Nu måste vi slå Ungern och hoppas på att Danmark gör jobbet på hemmaplan, säger norske kantspelaren Magnus Jøndal..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Spotify gör det möjligt att ignorera artister

Strömningstjänsten Spotify har infört en ny funktion där användarna får möjlighet att ignorera vissa artister som man inte vill lyssna till. Funktionen heter "spela inte den här artisten" och dyker upp som ett val på menysidan för varje artist, skriver.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Så hanteras Lill-Babs död i "Bonusfamiljen"

Det var aldrig tal om att ersätta Barbro "Lill-Babs" Svensson i "Bonusfamiljen". Tredje säsongen börjar därför med att rollfiguren Gugge har gått bort. – Vi ville ha en scen som var allvarlig, men ändå med humor, säger projektledaren Peter Zell.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Färre dör i prostatacancer med PSA-screening

Antalet dödsfall i prostatacancer minskar runt 30 procent med så kallad PSA-screening, enligt en ny avhandling vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. "Den här forskningen är viktig eftersom den visar på långtidseffekterna av ett organiserat screeningprogr.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Och stora vita tussar föll över Lund

Sydsvenskans fotograf Tom Wall fångade Lund i vinterskrud..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Bil körde in i buss

På måndagen skedde en trafikolycka på Munkhättegatan..

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Man häktad efter dödsskjutning i Borlänge

En 36-årig man har häktats efter en dödsskjutning i Borlänge, rapporterar lokala medier. Falu tingsrätt häktade honom på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök efter skotten mot två män i 25-årsåldern förra fredagen. Den ene mannen skadades så.

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Kamala Harris siktar på Vita huset

Efter en tid av spekulationer tar Kaliforniensenatorn och demokraten Kamala Harris bladet från munnen och lanserar sin satsning på Vita huset. Den tidigare åklagaren Harris har suttit i senaten i två år. Som ledamot i justitieutskottet har hon uppmärksa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.