BT > Nyheter

Sunday, 19 January, 15:17

BT - 11 mar 11 kl. 12:13

Trio plundrade konton på 130 000En två boråsare och en göteborgare har åtalats för att ha plundrat en persons bankkonto på 130 000 kronor och stulit 28 000 kronor i kontanter.
En 31-årig boråsare och en 36-årig göteborgare ska i början av februari ha stulit en persons plånbok i Göteborg och därvid ha kommit över 28 000 kronor i kontanter.
Med hjälp av offrets bankdosa lyckades de föra över 130 000 kronor från offrets bankkonton till ett konto som ägs av en 34-årig boråskvinna. Därefter skjutsade männen runt kvinnan till olika bankkontor i Bollebygd, Borås och Göteborgsområdet där hon tog ut dessa pengar och lämnade över 100 000 kronor till de båda männen. Resten ska hon ha fått behålla själv.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Göteborg, Bollebygd, Göteborgsområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trio, plundrade, konton, 130, 000
BT - 11 mar 11 kl. 12:13

Trio plundrade bankkonton på 130 000 kronor

En två boråsare och en göteborgare har åtalats för att ha plundrat en persons bankkonto på 130 000 kronor och stulit 28 000 kronor i kontanter. En 31-årig boråsare och en 36-årig göteborgare ska i början av februari ha stulit en persons plånbok i Göteborg och därvid ha kommit över 28 000 kronor i kontanter. Med hjälp av offrets bankdosa lyckades de föra över 130 000 kronor från offrets bankkonton till ett konto som ägs av en 34-årig boråskvinna.

BT - 11 mar 11 kl. 12:13

Trio plundrade bankkonton på 130 000

En två boråsare och en göteborgare har åtalats för att ha plundrat en persons bankkonto på 130 000 kronor och stulit 28 000 kronor i kontanter. En 31-årig boråsare och en 36-årig göteborgare ska i början av februari ha stulit en persons plånbok i Göteborg och därvid ha kommit över 28 000 kronor i kontanter. Med hjälp av offrets bankdosa lyckades de föra över 130 000 kronor från offrets bankkonton till ett konto som ägs av en 34-årig boråskvinna.

GöteborgsPosten - 06 aug 15 kl. 11:47

Plundrade konton inifrån fängelset

Åtta män och en kvinna dömdes på torsdagen för att ha plundrat konton på drygt 1,1 miljoner kronor. Toppfigurerna i ligan styrde bedrägerierna inifrån fängelset i Halmstad..

News55 - 10 jan 18 kl. 11:40

Nordeaanställd plundrade äldre kunders konton på miljoner

Kvinnan, som har lång bakgrund på Nordea, avslöjades i november 2016 när hon gjorde en stor transaktion från en kunds konto till sitt eget, skriver Mitt i. Bankens kontrollsystem slog larm och ganska snart förstod Nordeas internutredare att det rörde sig om ett omfattande bedrägeri. Kvinnan hade då gjort 147 olagliga transaktioner från kunders konton på drygt 22 miljoner kronor.

DI - 20 dec 18 kl. 15:29

Facebooks dotterbolag WhatsApp har stängt av 130.000 konton

Facebooks dotterbolag meddelandetjänsten WhatsApp har stängt av inte mindre än 130 000 konton på tio dagar. .

Skånskan - 31 okt 19 kl. 15:11

Fängelse för trio som lurade äldre

Malmö Två år och åtta månaders fängelse blev domen för en 22-årig kvinna och hennes 26-årige kumpan som stod åtalade för att ha lurat äldre på miljonbelopp genom telefonbedrägerier, så kallas vishing.
En 20-årig kvinna döms till ett år och tio månaders fängelse för sin inblandning.Tre unga män som också stod åtalade för olika grad av inblandning frias däremot av Malmö tingsrätt.

Nyan - 21 okt 17 kl. 09:04

Kronofogden frös Allra- konton i Ålandsbanken

Kronofogden i Sverige har fryst drygt 55 miljoner kronor på två konton som Allras häktade vd och grundare Alexander Ernstberger har i Ålandsbanken. Bankens vd Peter Wiklöf har noterat den stora mediala uppmärksamheten.
De frysta kontona i Ålandsbanken är det senaste i historien om fondbolaget Allra och de cirka 130 000 svenska pensionssparare som misstänks ha blivit blåsta på flera hundra miljoner kronor efter att de placerat sina premiepensionspengar hos Allra.

YLE - 08 feb 15 kl. 22:05

Bankläcka avslöjar finländska konton i Schweiz

En skatteparadisläcka avslöjar kring 80 finländares konton vid banken HSBC:s schweiziska enhet. Bland de dokument som ICIJ, en internationell sammanslutning av granskande journalister, och Yleprogrammet MOT har fått tillgång till finns kring 80 personer med koppling till Finland och några företag. Bland personerna finns finländska medborgare, personer födda i Finland och personer som har bott i Finland.

Skånskan - 05 apr 18 kl. 06:00

Trio Wolski färgar folkmusiken

På Folk- och världsmusikgalan i helgen kan Malmöbaserade Trio Wolski bli årets nykomling. Trion, som har folkmusik som bas, släpper också sitt första album i sommar och satsar stort på en gemensam musikframtid.
– Vi försöker mixa mellan musik som ger ren glädje och feeling och musik där man verkligen måste lyssna för att få något tillbaka, berättar Petter Ferneman som spelar dragspel i Trio Wolski.

DN - 09 nov 13 kl. 09:05

400 000 svenska konton hackade

Kontouppgifter till närmare 130 miljoner användare av mjukvarujätten Adobes användarkonton har läckt ut på nätet..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

500 år sedan slaget på Åsunden skrev ny svensk historia

Denna morgon för exakt 500 år sedan, 19 januari 1520, rådde här djupaste vinter. På Åsundens is skulle strax det stora slaget mellan många tusental svenska och danska soldater stå, Sten Sture den yngre såras dödligt och den svenska historien ta sin särskilda riktning mot nutiden..

BT - 15 minuter sedan

”Gustav Vasa hade inte blivit kung om Sten Sture vunnit slaget på Åsunden”

Det är inte lätt att tänka sig ett Sverige utan Gustav Vasa. Men sannolikt hade denne inte kommit till makten om Sten Sture den yngre vunnit slaget på Åsundens is. Bakom den bedömningen står historieprofessor Dick Harrison vid Lunds Universitet, expert på medeltidens historia..

BT - 15 minuter sedan

Nya öppettider på förskola och fritids: ”Har varit lite för generösa”

Öppettiderna på förskola och fritids i Borås ses över. För föräldrar som i dag lämnar före klockan 6 eller hämtar efter klockan 18 kan det innebära förändringar..

BT - 1 timme sedan

Sångnummer bäst i Mölndalsrevyn

Anrika Mölndalsrevyn behåller sin status med många och mycket bra sångnummer i ”Skrattehöjning” tycker Kjellåke Dahlin..

BT - 1 timme sedan

Larm om trafikolycka på väg 180

Räddningstjänsten har larmats om en trafikolycka med flera fordon. .

BT - 3 timmar sedan

JUST NU: ”Det är extremt halt” - polisen manar till lugn i trafiken

Strax efter klockan tio på söndagen skedde tre olyckor inom loppet av bara några minuter. – Patrullerna har rapporterat att det är extremt halt, så det gäller att det lugnt, säger Joakim Danz, stationsbefäl på polisen i Borås. .

BT - 4 timmar sedan

Trafikolycka R40 mot Göteborg - bil hamnade på taket

Räddningstjänsten har larmats till en singelolycka på R40 mellan Nabbamotet (82) till Viaredsmotet (83). Ett körfält hålls öppet. .

BT - 4 timmar sedan

Lagergren tillbaka i EM – men Nielsen saknas

Jesper Nielsen stoppas av en axelskada, men Albin Lagergren är tillbaka i EM-truppen. Högernian spelar därmed i handbollsherrarnas måstematch mot Norge i kväll..

BT - 4 timmar sedan

Många döda i tjeckisk brand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.