Regeringen > Nyheter

Wednesday, 23 May, 03:26

Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

EU-klartecken till patentsamarbeteTorsdagen den 10 mars gav EU:s ministerrd klartecken till att inleda ett frdjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien vill delta. - ntligen, nu kan de medlemsstater som starkt str bakom projektet snabbt g vidare och skapa ett konkurrenskraftigt enhetligt patentskydd. Ett enhetligt patentskydd r viktigt fr att helt frverkliga den inre marknaden och fr att vra europeiska innovatrer ska kunna konkurrera globalt, sger handelsminister Ewa Bjrling. Pressmeddelande: Klartecken fr patentsamarbete Mer om rdsmtet 9-10 mars Mer om patentskydd i EU
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-klarteckentill , patentsamarbete
Regeringen - 10 mar 11 kl. 15:15

Webb-tv: Ewa Björling om EU:s klartecken till patentsamarbete

Torsdagen den 10 mars gav EU:s ministerråd klartecken för att inleda ett fördjupat samarbete om att skapa ett enhetligt patentskydd. Samtliga medlemsstater utom Italien och Spanien har förklarat att man vill delta. Beslutet grundar sig på ett förslag från EU-kommissionen.

Västerbottens Folkblad - 06 apr 11 kl. 08:34

Klartecken för högspänningsledning

UMEÅ Regeringen gett klartecken för högspänningsledningen mellan Dåva och Holmsund. UMEÅ Regeringen gett klartecken för högspänningsledningen mellan Dåva och Holmsund. Två markägare överklagade beslutet att bygga luftledning på en del av sträckan.

BT - 28 apr 11 kl. 14:11

Antonov från klartecken av GM och Riksgälden

Riksgälden ger Vladimir Antonov klartecken som aktieägare i Saab, uppger SVT:s Rapport. Efter en ny granskning av Vladimir Antonov ser Riksgälden inga hinder för den ryske affärsmannen att bli delägare i Saab, erfar Rapport. Samtidigt meddelar GM att bolaget ger preliminärt klartecken för Antonov att bli delägare i Saab, men uppger samtidigt att flera villkor återstår för Saab att uppfylla.

BT - 28 apr 11 kl. 14:11

Saabkrisen: Antonov har fått klartecken av GM och Riksgälden

Riksgälden ger Vladimir Antonov klartecken som aktieägare i Saab, uppger SVT:s Rapport. Efter en ny granskning av Vladimir Antonov ser Riksgälden inga hinder för den ryske affärsmannen att bli delägare i Saab, erfar Rapport. Riksgälden har inte funnit anledning att neka ansökan från Saab och Spyker om att Vladimir Antonov blir ägare i Spyker, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

Västerbottens Folkblad - 14 jun 11 kl. 10:18

Klartecken för att utbilda grundlärare

UMEÅ Umeå universitet har fått klartecken från Högskoleverket att utbilda grundlärare. Detta efter att ha åtgärdat bristerna som resulterade i ett nej i december föra året. UMEÅ Umeå universitet har fått klartecken från Högskoleverket att utbilda grundlärare.

TA - 30 maj 13 kl. 08:47

Klartecken för fiskereform

EU gav tidigt i morse klartecken för den omdiskuterade fiskereform som förhandlats i Bryssel under två år. Överenskommelsen kan innebära att fiskekvoterna blir lägre. På sikt ska dumpningen minska och fiskbestånden stärkas.

Barometern - 23 jan 14 kl. 14:16

Klartecken för nya utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken till tre utbildningar som startar i Nybro till hösten. Totalt lämnades klartecken till tretton utbildningar i Kalmar län, varav tre är förlagda i Nybro. I Nybro startar utbildningar för hälso- och vårdadministratör, design och konstglas samt teknik- och produktionsstyrning.

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 07:45

Tre nya vindkraftsparker fick klartecken i kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen i Uppvidinge har nu godkänt tre nya vindkraftsparker i kommunen. Det handlar totalt om 39 nya vindkraftverk i områdena Marhult, Rosenholm och Horshaga. Statkraft Södra Vindkraft AB vill bygga en park med elva 185-metersverk öster om Marhult.

BT - 01 mar 14 kl. 16:30

Klartecken för militärt ingripande

Det ryska överhuset ger klartecken till president Putins begäran om att ingripa militärt i Ukraina, rapporterar Reuters. Ukrainska flottan har satts i stridsberedskap i Krimregionen. "Med anledning av den extraordinära situationen i Ukraina och hotet mot ryska medborgares liv...

BT - 02 jun 14 kl. 21:48

Ger klartecken för 156:an

Trafikverkets arbetsplan för sträckan mellan Skene och Skoghem på väg 156 låg klar 2012, men överklagades. Nu har regeringen sagt sitt i frågan och ger vägprojektet klartecken. Trafikverket tog fram en arbetsplan för sträckan mellan Skene och Skoghem, främst för att öka säkerheten och förbättra framkomligheten.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 6 timmar sedan

Arbetsmaterial kopplat till UD:s interna utvärdering av säkerhetsrådskandidaturen överlämnat till riksdagens utrikesutskott

Arbetet med Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd har utvärderats grundligt. Riksdagen har gjort två utredningar genom utrikesutskottet och konstitutionsutskottet. Inga oegentligheter har framkommit avseende hur kandidaturarbetet bedrevs..

Regeringen - 9 timmar sedan

Internationella innovationstävlingar verktyg för att nå klimatmålen

Halvvägs in i det femåriga åtagandet från klimatmötet COP21 i Paris har samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan lanserat två internationella innovationstävlingar: Hållbar mobilitet som tjänst och Lokala hållbara energisystem..

Regeringen - 11 timmar sedan

Tal av Sveriges ambassadör för barn och väpnad konflikt i Demokratiska Repubilken Kongo

Kinshasa, 22 maj 2018. Det talade ordet gäller..

Regeringen - 11 timmar sedan

Energiministrar vill stärka nordiskt ledarskap i global energiomställning

Norden ska ha de mest integrerade och intelligenta hållbara energilösningarna. Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och de nordiska energiministrarna har antagit en deklaration om att stärka Nordens ledarskap i den globala energiomställningen. De uppmanar också det nordiska näringslivet att ta fram förslag som kan främja nordisk export av klimatsmart energiteknik..

Regeringen - Igår: 14:39

Ändring av det kön som framgår av folkbokföringen

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat Ds. 2018:17 Ändring av det kön som framgår av folkbokföringen ..

Regeringen - 13 timmar sedan

Halvtidsavstämning för regeringens arbetsmiljöstrategi 2016-2020

I samband med att halvtid passeras för regeringens arbetsmiljöstrategi hålls ett dialogforum den 23 maj med statssekreterare Irene Wennemo och representanter för arbetsmarknadens parter. Onsdagens dialogforum summerar det arbete som skett inom ramen för arbetsmiljöstrategin hittills och en diskussion kommer föras om hur arbetet ska bedrivas framöver..

Regeringen - 13 timmar sedan

Folkhälsopolitiken ska bli mer jämlik

Regeringen lämnade i mitten av april 2018 propositionen God och jämlik hälsa – en utvecklad folkhälsopolitik till Riksdagen. Regeringen vill skapa förutsättningar i samhället för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen att minska de påverkbara hälsoklyftorna. Det övergripande målet för folkhälsopolitiken omformuleras med ett tydligare fokus på jämlik hälsa..

Regeringen - 01 feb 18 kl. 00:00

Nordic Clean Energy Week ramar in ministermötena

Utöver officiella arrangemang i samband med ministermötena kommer det att ske många andra aktiviteter i Öresundsregionen på temat Nordic Clean Energy Week. Sveriges ambition är att det under veckan ska finnas en röd tråd mellan ministrarnas diskussioner och de sidoevenemang som äger rum..

Regeringen - 15 timmar sedan

Infrastrukturministern deltar på International Transport Forum i Leipzig

Infrastrukturminister Tomas Eneroth deltar den 23 till 24 maj på International Transport Forum (ITF) i Leipzig, Tyskland. ITF är en internationell konferens där transport- och infrastrukturministrar från hela världen träffas för att diskutera globala utmaningar..

Regeringen - 16 timmar sedan

Sverige arrangerar Stockholm Tax Conference - internationell skattekonferens om kapacitetsbyggnad, 30–31 maj

En effektiv och fungerande skatteförvaltning är grunden till att bygga upp och långsiktigt finansiera ett fungerande samhälle, bekämpa fattigdom och uppnå målen i Agenda 2030. Sverige har därför bjudit in representanter för regeringar i 160 länder, myndigheter, internationella och regionala organisationer, civilsamhälle och näringsliv för att utbyta erfarenheter om kapacitetsbyggnad på skatteområdet. Stockholm Tax Conference arrangeras 30–31 maj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.