BT > Nyheter

Tuesday, 18 June, 03:00

BT - 08 mar 11 kl. 13:13

Anhöriga till offret för Skara- mordet kräver 700 000Mordet på en Boråskvinna i Skara upp i rätten under eftermiddagen ? advokaten vill sänka skadeståndskravet
Anhöriga till Boråskvinnan som mördades i Skara begär totalt 700 000 kronor i skadestånd av mannen som i dag står inför rätta för dådet.
Men han vill att skadeståndet sänks på grund av psykisk sjukdom.
? Det handlar ju bland annat om hans möjligheter att i framtiden eventuellt kunna betala, säger försvarsadvokaten Tore Brandtler.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Skara, Boråskvinna, Boråskvinnan, Tore Brandtler, Borås, Skaraborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhörigatill , offretför , Skara, mordet, kräver, 700, 000
Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 10:31

Mördads anhöriga nekas ersättning

Anhöriga till en mördad 20-åring får ingen ersättning av Brottsoffermyndigheten eftersom den mördade själv valt ett riskfyllt liv.Mannen från Lidköping mördades av en släkting och både dödsbo och offrets bror ville ha ersättning. Men myndigheten påpekar att 20-åringen själv missbrukade och sålde narkotika och därför utsatte sig för så stora risker att det inte kan bli någon ersättning till följd av mordet, uppger P4 Skaraborg.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 15 kl. 10:31

Mördads anhöriga nekas ersättning

Anhöriga till en mördad 20-åring får ingen ersättning av Brottsoffermyndigheten eftersom den mördade själv valt ett riskfyllt liv.Mannen från Lidköping mördades av en släkting och både dödsbo och offrets bror ville ha ersättning. Men myndigheten påpekar att 20-åringen själv missbrukade och sålde narkotika och därför utsatte sig för så stora risker att det inte kan bli någon ersättning till följd av mordet, uppger P4 Skaraborg.

SmålandsPosten - 01 okt 13 kl. 00:30

Välfärdssamhället vilar på de anhöriga

Om man spontant skulle ställa frågan vad som utmärker svensk äldrevård skulle många säga att det är att den sker i offentlig regi. Det finns en bild av den skandinaviska eller svenska modellen som offentlig, i motsats till den sydeuropeiska där äldreomsorg sköts av familjen. Det är dock en förenklad bild som bortser från det mycket stora arbete som görs av anhörigvårdarna.

BT - 25 dec 13 kl. 12:25

Man anhållen för mordet i Lund

En man har anhållits misstänkt för mord efter dödsskjutningen i Lund på julaftonskvällen. Polisen är förtegen om omständigheterna, och ska hålla ytterligare förhör under juldagen. Polisen larmades vid 22.

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – vill se de åtalade dömda för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

Västerbottens Folkblad - 08 apr 17 kl. 10:00

[PLUS] Åklagaren: ”Jag förstår att anhöriga är besvikna”

Åklagaren accepterade den friande domen i Morö Backe-ärendet. Anhöriga till offret är upprörda. –....

YLE - 11 sep 17 kl. 19:36

Polisen utredde misshandel på äldreboende i Raseborg – anhöriga visste ingenting

En vårdare på ett äldreboende i Raseborg misstänktes ha misshandlat två klienter. Trots att polisen utredde saken i två år visste klienternas anhöriga ingenting. Det var i november 2015 som en vårdare misstänktes för två fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

Nerikes Allehanda - 19 mar 15 kl. 06:43

Krönika: En stor framgång för åklagaren och offrets anhöriga

De allra värsta mordfallen ska ge livstids fängelse och det är svårt att se att det kan bli mycket värre än så här. Så sade Björn Israelsson, den advokat som företrädde den man som de båda kvinnorna var kära i.

Det är svårt att inte hålla med.

Nya Wermlands Tidningen - 15 feb 16 kl. 21:24

Anhöriga: "Sa att han skulle döda"

I flera år har de anhöriga kämpat för att 34-åringen ska få hjälp.Nu är han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 60-årig man.– Vi ska anmäla Filipstads kommun, säger en anhörig..

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YLE - 24 nov 15 kl. 07:30

Anhöriga behöver också stöd

Det är lätt att glömma bort sig själv som anhörig till person med psykisk ohälsa. Kunskap och samtal hjälper ofta den anhöriga att orka bättre. Är du närstående till någon med psykisk ohälsa är risken för att själv drabbas av depression över fyrtio procent.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Många döda och skadade i skalv

BT - 15 minuter sedan

Värmebölja slår mot indiska Bihar

Omkring 80 personer har omkommit i en värmebölja i Bihar i Indien. Temperaturerna har legat på omkring 45 grader i flera dagar..

BT - 30 minuter sedan

Kind: Brand i husbil spred sig till garage

Under natten till tisdag började en husbil i Håcksvik brinna. Elden spred sig till ett intilliggande garage, som inte gick att rädda..

BT - 1 timme sedan

Karlshamn anmäls till Ivo

BT - 1 timme sedan

Odebrecht ansöker om konkurs

BT - 2 timmar sedan

"Mursi dog av en hjärtattack"

BT - 3 timmar sedan

Mordet på Catalán: Överste inför rätta

En överste som greps i december misstänkt för att ha varit med och organiserat mordet på den svenska FN-experten Zaida Catalán i Kongo-Kinshasa ställs inför rätta i en militärdomstol..

BT - 3 timmar sedan

Straffkaos sänkte Nigeria

Två straffmål skickade Norge till åttondelsfinal i fotbolls-VM. Caroline Graham Hansen, som sedan utgick skadad, och Isabell Herlovsen fixade 2–1-seger över Sydkorea. Däremot kan Thomas Dennerbys Nigeria få lämna VM efter straffkaos och 0–1-förlust mot hemmanationen Frankrike..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.