BT > Nyheter

Tuesday, 18 June, 03:07

BT - 08 mar 11 kl. 13:13

Anhöriga till offret för Skaramordet kräver 700 000Mordet på en Boråskvinna i Skara upp i rätten under eftermiddagen ? advokaten vill sänka skadeståndskravet
Anhöriga till Boråskvinnan som mördades i Skara begär totalt 700 000 kronor i skadestånd av mannen som i dag står inför rätta för dådet.
Men han vill att skadeståndet sänks på grund av psykisk sjukdom.
? Det handlar ju bland annat om hans möjligheter att i framtiden eventuellt kunna betala, säger försvarsadvokaten Tore Brandtler.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Skaramordet, Boråskvinna, Skara, Boråskvinnan, Tore Brandtler, Borås, Skaraborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhörigatill , offretför , Skaramordet, kräver, 700, 000
DN - 05 aug 12 kl. 07:09

Anhöriga till mordoffer kräver Quick-kommission

Anhöriga till Johan Asplund och Charles Zelmanovits kräver att en oberoende kommission granskar vad de ser som rätts- och vårdskandalen kring Thomas Quick..

Blekinge Läns tidning - 02 sep 16 kl. 04:30

Anhöriga riktar skarp kritik mot boendet

Förhoppningen var att Annas farmor skulle få ett tryggt och säkert liv på boendet för dementa. Det blev inte så. Bristerna är många och anhöriga hoppas och kräver att deras kritik tas på allvar..

DN - 27 mar 18 kl. 14:09

Rasande anhöriga i Kemerovo kräver rättvisa

Tusentals människor demonstrerar i Kemerovo och kräver en ordentlig utredning av dödsbranden. Samtidigt lovar Putin att de skyldiga ska straffas. .

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – vill se de åtalade dömda för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YLE - 24 nov 15 kl. 07:30

Anhöriga behöver också stöd

Det är lätt att glömma bort sig själv som anhörig till person med psykisk ohälsa. Kunskap och samtal hjälper ofta den anhöriga att orka bättre. Är du närstående till någon med psykisk ohälsa är risken för att själv drabbas av depression över fyrtio procent.

YLE - 11 sep 17 kl. 19:36

Polisen utredde misshandel på äldreboende i Raseborg – anhöriga visste ingenting

En vårdare på ett äldreboende i Raseborg misstänktes ha misshandlat två klienter. Trots att polisen utredde saken i två år visste klienternas anhöriga ingenting. Det var i november 2015 som en vårdare misstänktes för två fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 06:30

Anhöriga kräver svar efter mans död

Den gamle mannen blev sämre och sämre. Men hemtjänst och andra i vården reagerade inte. Tre månader senare dog han av medicinförgiftning.

YA - 24 sep 14 kl. 06:30

En dag till stöd för anhöriga

Foto: Emma Lawesson
Mången anhörig har fått råd, hjälp och stöd hos Anhörigstödet i Bergengrenska gården. För att uppmärksamma alla de anhöriga som hjälper närstående genom livet ordnas den nationella anhörigdagen den 6 oktober.
– Dagen är till för att uppmärksamma alla dem som gör en stor insats för andra, säger Linda Jacobson, anhörigkonsulent.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 07:00

Anhöriga reagerar mot kommunens utredning

ESLÖV Den bild som Eslövs kommuns ansvariga tecknar av händelsen i sin utredning är helt olik de anhörigas. De anhöriga säger att väldigt mycket i utredningen inte stämmer, och de reagerar starkt på att fakta de har förstahandsinformation om totaländrats i kommunens svar till IVO. ERWP.

BT - 21 nov 14 kl. 05:55

243 försvann - anhöriga kräver svar

Över 100 familjer, varav många i Sverige, kräver nu svar på vad som hände med en båt som försvann i juni i Medelhavet med 243 människor ombord. Därför polisanmäler de nu en utpekad människosmugglare.Representanter för 17 svensk-eritreanska familjer från hela Sverige har nu tillsammans vänt sig till polisen i Stockholm för att anmäla en man som de hävdar arrangerade deras anhörigas flykt från Libyen den 28 juni över havet.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Många döda och skadade i skalv

BT - 30 minuter sedan

Värmebölja slår mot indiska Bihar

Omkring 80 personer har omkommit i en värmebölja i Bihar i Indien. Temperaturerna har legat på omkring 45 grader i flera dagar..

BT - 30 minuter sedan

Kind: Brand i husbil spred sig till garage

Under natten till tisdag började en husbil i Håcksvik brinna. Elden spred sig till ett intilliggande garage, som inte gick att rädda..

BT - 1 timme sedan

Karlshamn anmäls till Ivo

BT - 2 timmar sedan

Odebrecht ansöker om konkurs

BT - 2 timmar sedan

"Mursi dog av en hjärtattack"

BT - 3 timmar sedan

Mordet på Catalán: Överste inför rätta

En överste som greps i december misstänkt för att ha varit med och organiserat mordet på den svenska FN-experten Zaida Catalán i Kongo-Kinshasa ställs inför rätta i en militärdomstol..

BT - 4 timmar sedan

Straffkaos sänkte Nigeria

Två straffmål skickade Norge till åttondelsfinal i fotbolls-VM. Caroline Graham Hansen, som sedan utgick skadad, och Isabell Herlovsen fixade 2–1-seger över Sydkorea. Däremot kan Thomas Dennerbys Nigeria få lämna VM efter straffkaos och 0–1-förlust mot hemmanationen Frankrike..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.