SR > Nyheter

Wednesday, 22 May, 20:40

SR - 08 mar 11 kl. 05:00

"USA måste agera militärt mot Kadaffi"I USA ökar trycket på Obama-administrationen att ta i med hårdhandskarna mot Libyens ledare Moammar Kadaffi. Flera tunga senatorer vill att USA agerar militärt för att stoppa Kadaffis attacker mot oppositionen:.
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Kadaffi, Obama, Libyens, Moammar Kadaffi, Kadaffis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USAmåste , agera, militärtmot , Kadaffi
Sydsvenskan - 31 mar 11 kl. 01:30

USA satsar mest mot Kadaffi

Foto: Toby Melville/Pool
Kriget i Libyen har hittills kostat FN-alliansen fem-sex miljarder kronor. En dryg tredjedel av utgifterna består av bomber och robotar som avfyrats mot libyska mål under 1500 flygräder.
I torsdags flög två brittiska Tornadoplan på låg höjd över Ajdabiya, där hårda strider rasat mellan Kaddafitrogna trupper och rebellstyrkor.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 16:15

Borat tar sig an Kadaffi

Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen växlar in på diktatorspåret. I sin kommande film, The dictator, spelar han general Aladee. En härskare från mellanöstern som har stora likheter med Muammar Kadaffi.

SR - 25 feb 11 kl. 21:23

Kadaffi hotar öppna vapenlager

Allt fler städer i Libyen uppges vara under oppositionens kontroll, och ytterligare funktionärer inom den libyska statsapparaten väljer att vända ledaren Muammar Kadaffi ryggen. Även USA har nu beslutat att kapa de diplomatiska banden med Kadaffis regim..

SR - 01 mar 11 kl. 01:26

Vapenskrammel ska öka trycket på Kadaffi

Amerikanska krigsfartyg och stridsflygplan har börjat dras samman nära Libyen. Fast fortfarande verkar det långt till ett eventuellt amerikanskt militärt ingripande även om USA ökat trycket på diktatorn Muammar Kadaffi..

Nyhetsverket - 20 mar 11 kl. 11:29

Kadaffi: Ni kommer falla som Hitler

I ett tv-tal i den statliga libyska televisionen i förmiddags kallar Kaddafi flygräderna för terroristaktioner. Han varnade ledarna för Storbritannien, Frankrike och USA och sade att det blir ett långt krig som Libyen kommer segra. ?

SVT - 23 mar 11 kl. 07:56

Kadaffi: Vi ska vinna

Muammar Kadaffi lovade på tisdagskvällen sina anhängare seger och svor att inte kapitulera. Men samtidigt har personer nära Libyens ledare undersökt hans möjligheter att gå i exil, sade USA:s utrikesminister Hillary Clinton..

SR - 27 mar 11 kl. 03:59

"Kadaffi-sidan ljuger om döda libyer"

Libyens diktator Muammar Kadaffi låter sina mannar placera ut kroppar efter människor som dödats av libyska styrkor, på platser där den internationella koalitionen anfallit. Det säger USA:s försvarsminister Robert Gates, och hänvisar till amerikanska underrättelseuppgifter.

SR - 15 apr 11 kl. 12:25

"Bombningarna fortsätter tills Kadaffi avgår"

Den brittiska tidningen The Times publicerar idag en något ovanlig artikel, undertecknad av de tre ledarna för Frankrike, Storbritannien och USA. Presidenterna Sarkozy och Obama och premiärminister Cameron gör gemensak sak och uttalar tydligt att Muammar Kadaffi inte har någon framtid som Libyens ledare..

SR - 24 maj 11 kl. 03:49

Obama och Cameron behåller trycket på Kadaffi

I en gemensam debattartikel i tidningen The Times lovar USA:s president Barack Obama och Storbritanniens premiärminister David Cameron att fortsätta att sätta press på Muammar Kadaffi tills denne helt följer FN:s resolutioner..

SR - 18 jul 11 kl. 23:35

"Kadaffi i samtal med USA"

Den libyska regimens talesperson Mussa Ibrahim sa på måndagen att represenanter för Muammar Kadaffi har haft direkta samtal med företrädare för regeringen i Washington..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Polska biskopar uttrycker skam över skandaler

Den katolska kyrkan i Polen har inte gjort tillräckligt för att förhindra övergrepp på barn och unga, slår polska biskopar fast..

SR - 1 timme sedan

Vapenhärva uppnystad i Norge

Över 1 800 illegala vapen beslagtagna efter en omfattande polisutredning i Norge. Flera av de åtalade i vapenhärvan har koppling till polisen och försvaret..

SR - 1 timme sedan

Nu hårdnar maktkampen inom ANC

Idag valdes Cyril Ramaphosa formellt till Sydafrikas president, när landets parlament samlades för första gången efter valet för två veckor sedan. Men bara timmar innan parlamentet öppnade kom tecken på att maktkampen inom regeringspartiet ANC nu accelererat..

SR - 1 timme sedan

Fokus på biologisk mångfald

I dag är det Biologiska mångfaldens dag – en dag instiftad av FN för att påminna om hur viktig artrikedomen är för allt liv på jorden..

SR - 2 timmar sedan

British Steel i konkurs – skyller på brexit

I Storbritannien har stålbolaget British Steel med 5 000 anställda försatts i konkurs. Ägarna skyller misslyckandet på osäkerheten kring brexit..

SR - 2 timmar sedan

Åkesson: Lundgren kan vara kvar som förstanamn

Åklagare inleder alltså förundersökning mot Sverigedemokraternas Peter Lundgren som är partiets toppkandidat i EU-valet. Förundersökningen gäller om han har gjort sig skyldig till sexuellt ofredande..

SR - 2 timmar sedan

Amerikanska företag drabbas av fler tullkontroller

I spåren av den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina uppger närmare hälften av amerikanska företag med verksamhet i Kina att de drabbats av exempelvis försenade tulldeklarationer och fler tullkontroller. Det enligt tidningen Financial Times..

SR - 2 timmar sedan

Här skulle beteshagarna försvinna utan EU-stöd

Många av Sveriges ängar och betesmarker skulle växa igen om EU:s gårdsstöd försvann. Men bönder i Skåne skulle klara sig, enligt forskare..

SR - 2 timmar sedan

Furtenbach: Temperaturen höjs i EU-valet

En förundersökning är en väldigt tungt problem för ett parti. Det säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach efter Sveriges Radio slutdebatt inför EU-valet..

SR - 3 timmar sedan

Karlsbro om abortfrågan: En krigsförklaring mot kvinnor

Liberalernas Karin Karlsbro gick till attack mot SD och KD i Ekots slutdebatt inför valet - det när hon tog upp partiernas ställningstagande i abortfrågan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.