SvD > Nyheter

Sunday, 23 October, 19:54

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

SR - 11 dec 15 kl. 04:02

Nio unga deltar i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har hittills tecknat utbildningskontrakt - trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Kontrakten ska ge unga möjlighet att skaffa sig godkända gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 05:16

Få unga i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har tecknat utbildningskontrakt, trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är ändå inte bekymrad.Det viktigaste är inte att ha ungdomar i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, utan att lösa ungdomsarbetslösheten, och den sjunker snabbt, säger hon till SR Ekot.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

SR - 11 dec 15 kl. 11:40

Moderaterna kritiserar regeringens jobbsatsning på unga

Det är inte många som har nappat på regeringens satsning på utbildningskontrakt, en åtgärd som är tänkt att ge arbetslösa ungdomar gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Corren - 25 jun 16 kl. 20:45

Bättre gymnasiebetyg i år

Gymnasieskolornas preliminära betygssiffror visar att det går uppåt för Motalas unga..

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

Jmini.se - 12 timmar sedan

Sveriges unga ryttarelit gör upp på Elmia Scandinavian Horse Show

Lördag 29 oktober kl. 8.00 är det dags för nyheten Elmia Young Freestyle Champions på Elmia Scandinavian Horse Show.

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Eklund stannar och bygger nytt

Frågan var när, inte om. Falkenbergs FF:s långa kamp för att överleva i allsvenskan tog slut i den råkalla höstkylan i Norrköping. Nu är målsättningen att studsa tillbaka snabbt.

SvD - 1 timme sedan

al-Shabaab intog somalisk stad

Jihadistgruppen al-Shabaab har intagit staden Halgan i centrala Somalia, sedan fredsbevarande styrkor från Afrikanska unionen (AU) dragit tillbaka sina styrkor från området..

SvD - 1 timme sedan

Fridolin: "Små människor som ger sig på barn"

Flera ledande SD-politiker har pekat ut en elev som deltog i tv som äldre än han är. Nu reagerar utbildningsministern Gustav Fridolin mot uthängningen. ”Er rasism gör inget bra för Sverige”, skriver Fridolin på Facebook.

SvD - 1 timme sedan

Hjullastare gled ner i ån – en omkom

En person omkom och en person fördes till sjukhus sedan en hullastare glidit ner i Järleå utanför Nora norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda..

SvD - 1 timme sedan

Gata avspärrad efter explosion

Det har skett någon form av detonation i eller vid en bil på Skansbogatan i östra Malmö. Gatan är avspärrad och polisens bombskyddsgrupp är på väg till platsen för att undersöka om det kan finnas risk för fler explosioner. Larmet kom till polisen strax efter 17-tiden.

SvD - 1 timme sedan

Forsbergs Leipzig vann igen

Nykomlingen Leipzigs framgångssaga i bundesligafotbollen fortsätter. Laget är – efter åtta spelade omgångar – fortfarande obesegrat. På söndagen slogs Werder Bremen tillbaka med 3–1 på hemmaplan, efter bland annat två mål av mittfältaren Naby Keita..

SvD - 1 timme sedan

Splittring om flyktingpolitiken

Den svenska opinionen om flyktingmottagningen har ändrats. Sex av tio svenskar säger sig vara osäkra om eller motståndare till att skärpa flyktingpolitiken, vilket är färre än för ett år sedan..

SvD - 1 timme sedan

Turkiet i strider utanför Mosul

Turkiet har beskjutit Islamiska statens positioner vid staden Bashiqa norr om Mosul, uppger den turkiske premiärministern Binali Yildirim. Iraks regering har fördömt Turkiets närvaro i området och varnat för att den kan trigga i gång ett regionalt krig..

SvD - 1 timme sedan

Många afghaner flyttar tillbaka

Nu flyttar många afghanska flyktingar hem igen från Iran och Pakistan, bara i år är de över en halv miljon enligt FN. Men det stöd de kan få från världsorganisationen eller hjälporganisationer är väldigt begränsad – av de motsvarande nära 1,4 miljarder kronor FN bett om för flyktingar i Afghanistan har givarna hostat upp 427 miljoner..

SvD - 1 timme sedan

Nytt pris för oskrivna böcker

Ett nytt internationellt litteraturpris med en annorlunda premiss har instiftats. Det som skiljer Nine Dots Prize från till exempel Bookerpriset är att prissumman på motsvarande 890 000 kronor går till en bok som inte har skrivits än..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.