SvD > Nyheter

Saturday, 28 November, 23:00

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

Skånskan - 7 timmar sedan

Med ett vrål ska unga få lättare hitta bostad

MALMÖ Bostadsvrålet – så heter det nationella arrangemang med fokus på bostadspolitik som gick av stapeln i Malmö på lördagen. Ett särskilt fokus låg på de ungas situation.–Vi vill lyfta fram det engagemang som finns och hjälpa unga att engagera sig, sade Malin Stenborg, projektledare från Hyresgästföreningen.

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

SvD - 1 timme sedan

SD-väljare och unga har sämst koll på klimatmötet

7 av 10 svenskar vet inte varför världens ledare samlas i Paris på måndag. Och sämst kunskap om det avgörande klimatmötet finns hos SD-väljare och unga, visar en Sifo-undersökning som SvD har tagit del av..

BT - 25 jun 13 kl. 07:24

Ge unga chansen till sommarjobb

Ett sommarjobb är för många unga den första kontakten med arbetslivet, men konkurrensen om jobben är hård. Därför borde kommunerna gå in och garanterar alla 17-åringar ett sommarjobb. Det skulle utgöra en investering, inte en kostnad, anser LO.

SmålandsPosten - 04 nov 13 kl. 06:56

Våga tro på unga i välfärden

Välfärden är idag inte en tillräckligt attraktiv arbetsplats för unga. För att välfärdens kvalitet ska öka och människors välfärdsbehov ska kunna mötas, behöver fler unga vilja jobba inom välfärdssektorn. Utmaningen är stor, skriver Anna Gustbée, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Kronobergs län, Joanna Wüllrich Kumlin, ordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Växjö och Dennis Wedin, Moderata Ungdomsförbundet välfärdspolitiska arbetsgrupp.

HBL - 17 maj 14 kl. 06:00

De jämnar vägen för unga som har det svårt

BORGÅ. Det finns unga som saknar en grund att stå på, som inte klarar av sin vardag, som kanske har mentala problem eller ekonomiska. De får alla hjälp av de uppsökande ungdomsarbetarna.

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Man knivhuggen i Boliden

En man knivhöggs i en bostad i Boliden under lördagskvällen..

SvD - 1 timme sedan

Unikt koptiskt besök i Jerusalem

Den koptisk-ortodoxa kyrkans påve Tawadros II deltog på lördagen på begravningen av den koptiske ärkebiskopen Abraham i Jerusalem. Det är första gången på flera decennier som ett överhuvud för Egyptens koptiska kyrka besöker Jerusalem..

SvD - 1 timme sedan

Nilsson om Taube: "Ville skrika"

Sven-Bertil Taube hade aldrig hört den svenska klassikern "Himlen runt hörnet". I "Så mycket bättre" gjorde han ändå en version som fick artisterna att gråta. – Det var så många bottnar i den upplevelsen, säger Lisa Nilsson..

SvD - 1 timme sedan

Fem poäng för HV 71 mot Färjestad

HV 71 följde upp fredagens 4–2-seger i Karlstad med att besegra Färjestad igen. Den här gången krävdes straffar. Christoffer Törngren var iskall i duellen med FBK-målvakten Lars Haugen och satte 2–1..

SvD - 1 timme sedan

Vad gör Obama i Paris ?

SvD - 1 timme sedan

Drömcomeback för Zámorský

Fyra raka hemmaförluster – men när publikfavoriten Petr Zámorský gjorde drömcomeback bröts sviten i Behrn Arena. Och Frölunda tappade serieledningen efter att Örebro till sist vann med 5-3..

SvD - 1 timme sedan

SD-väljare och unga har sämst koll på klimatmötet

7 av 10 svenskar vet inte varför världens ledare samlas i Paris på måndag. Och sämst kunskap om det avgörande klimatmötet finns hos SD-väljare och unga, visar en Sifo-undersökning som SvD har tagit del av..

SvD - 1 timme sedan

Brittisk toppolitiker avgår efter självmord

Grant Shapps, statssekreterare i den brittiska regeringen, har avgått efter att en person begått självmord och i ett självmordsbrev uppgivit mobbning inom det styrande konservativa partiet som motiv..

SvD - 2 timmar sedan

Uppgifter: Björn Söder petas ur SD:s VU

Björn Söder kan komma att petas ur Sverigedemokraternas verkställande utskott i morgon, uppger flera källor för Aftonbladet..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.