SvD > Nyheter

Tuesday, 13 October, 13:55

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

BT - 25 jun 13 kl. 07:24

Ge unga chansen till sommarjobb

Ett sommarjobb är för många unga den första kontakten med arbetslivet, men konkurrensen om jobben är hård. Därför borde kommunerna gå in och garanterar alla 17-åringar ett sommarjobb. Det skulle utgöra en investering, inte en kostnad, anser LO.

SmålandsPosten - 04 nov 13 kl. 06:56

Våga tro på unga i välfärden

Välfärden är idag inte en tillräckligt attraktiv arbetsplats för unga. För att välfärdens kvalitet ska öka och människors välfärdsbehov ska kunna mötas, behöver fler unga vilja jobba inom välfärdssektorn. Utmaningen är stor, skriver Anna Gustbée, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Kronobergs län, Joanna Wüllrich Kumlin, ordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Växjö och Dennis Wedin, Moderata Ungdomsförbundet välfärdspolitiska arbetsgrupp.

HBL - 17 maj 14 kl. 06:00

De jämnar vägen för unga som har det svårt

BORGÅ. Det finns unga som saknar en grund att stå på, som inte klarar av sin vardag, som kanske har mentala problem eller ekonomiska. De får alla hjälp av de uppsökande ungdomsarbetarna.

BT - 05 nov 12 kl. 14:00

Socialdemokraterna hotar jobben för unga

Unga människor har haft det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden under lång tid. Med höga kostnader och ett snårigt regelverk möter vi unga höga trösklar in till det förs-ta jobbet. Vi måste sänka trösklarna och göra det billigare att anställa om vi ska kunna få in fler unga i jobb.

YLE - 13 apr 13 kl. 15:53

Folktinget och unga politiker

Folktinget vill nu satsa på att nå ut till unga finskspråkiga politiker för att öka intresset både för det svenska språket och för Norden. Folktinget oroar sig över att det svenska och det nordiska inte längre är lika självklart för dagens unga politiker, som det varit för den äldre generationen. Folktingets ungdomsutskott kommer att vända sig till unga politiker i de partier som är medlemmar i Folktinget.

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Oddjob på härligt Coltrane-humör

Oddjobs nya skiva är en samling tolkningar av svensk folkmusik. ”Folk” som visar att jazzen är kompatibel med folkmusiken hyllas av Dan Backman..

SvD - 3 timmar sedan

De 9 bästa replikerna ur Downton Abbey

Så vass, så brittisk, så överklass… På lördag börjar sjätte och sista säsongen av Downton Abbey i SVT. Inte minst hyllad är skådespelerskan dame Maggie Smith, 80 år, för sin roll som änkegrevinnan av Grantham. Här är några av hennes bästa repliker..

SvD - 4 timmar sedan

”Jag har aldrig känt att jag räckt till som förälder”

Varken Jenny eller Elin var särskilt lyckliga som nyblivna mammor och de har många gånger ångrat att de blev föräldrar. Deras berättelser skiljer sig, men gemensamt är att ämnet är så tabu att de inte kunnat prata om det..

SvD - 5 timmar sedan

Tre gripna för granatattack i Tumba

Tre män greps i morse, misstänkta för inblandning handgranatsattacken mot en polisbuss i Tumba söder om Stockholm den 20 augusti..

SvD - 5 timmar sedan

Telenor städar upp – dumpar rysk huvudvärk

Telenors nye koncernchef Sigve Brekke möblerar om i koncernledningen och vill sälja den norska andelen på 33 procent i Rysslands största mobilföretag Vimpelcom. På samma sätt som för Telia Sonera är korruptionen ett huvudvärk i flera av de länder som företaget har verksamhet i..

SvD - 6 timmar sedan

Kollegor visste inte att de var systrar: "Blev stum"

De två sjuksköterskorna Holly Hoyle O'Brien, 46, och Meagan Hughes, 44, fick av en slump jobb på samma sjukhus i Florida. Båda var från Sydkorea och adopterades av amerikanska familjer på 1970-talet..

SvD - 7 timmar sedan

Brasiliens president till Sverige

Dilma Rousseff, Brasiliens president, kommer på söndag till Sverige för ett kort statsbesök. Hon ska bland annat besöka Saab-fabriken i Linköping..

SvD - 8 timmar sedan

Kinas import faller kraftigt

Kinas import minskade med 17,7 procent i september jämfört med samma månad förra året. Även exporten minskade något, med 1,1 procent, enligt officiella siffror..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.