SvD > Nyheter

Saturday, 27 August, 17:05

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

SR - 11 dec 15 kl. 04:02

Nio unga deltar i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har hittills tecknat utbildningskontrakt - trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Kontrakten ska ge unga möjlighet att skaffa sig godkända gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 05:16

Få unga i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har tecknat utbildningskontrakt, trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är ändå inte bekymrad.Det viktigaste är inte att ha ungdomar i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, utan att lösa ungdomsarbetslösheten, och den sjunker snabbt, säger hon till SR Ekot.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

SR - 11 dec 15 kl. 11:40

Moderaterna kritiserar regeringens jobbsatsning på unga

Det är inte många som har nappat på regeringens satsning på utbildningskontrakt, en åtgärd som är tänkt att ge arbetslösa ungdomar gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Corren - 25 jun 16 kl. 20:45

Bättre gymnasiebetyg i år

Gymnasieskolornas preliminära betygssiffror visar att det går uppåt för Motalas unga..

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

Kungen fick motorstopp under rally

Svenska Kungsrallyt kördes på lördagen på Öland för tolfte gången sedan starten 1997. I täten körde kung Carl Gustaf, men redan vid andra kontrollen vägrade hans Volvo PV60 att starta. Ett gäng frivilliga fick putta igång bilen..

SvD - 2 timmar sedan

Jonas Sjöstedt (V): Vi har större inflytande än MP

Ingen regeringsposition, och bara runt sju procent i opinionsmätningarna. Ändå tycker sig Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, ha större inflytande än MP, som sitter i regeringen. Vinsterna i välfärden kommer att vara en het stridsfråga även i nästa val, klargjorde han i Ekots lördagsintervju, där han också pratade om de pågående budgetförhandlingarna..

SvD - 3 timmar sedan

14.00: Följ Jimmie Åkessons sommartal

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sommartalar i hemstaden Sölvesborg klockan 14. SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson är på plats och vi rapporterar direkt..

SvD - 4 timmar sedan

Hon ordnar Sveriges första prisgala för lärare

Den 29 augusti utses årets lärare under Sveriges första lärargala på Nalen i Stockholm. Elever i hela Sverige har fått nominera sina favoritlärare, och en jury har utsett vinnaren..

SvD - 4 timmar sedan

Regnér: Fokusera på dålig manlighet istället

Den franska högsta förvaltningsdomstolens vägledande beslut på fredagen att slopa burkiniförbudet välkomnas i Sverige. Förbudet var oaccebtablet, tycker bland andra Svenska Advokatsamfundets generalsekreterare Ann Ramberg..

SvD - 3 timmar sedan

Bättre vanor: ”Finns något fint i att utstå obehag”

Forskarna kallar det för ”Fresh start effect”. Efter semestern blir vi extra motiverade att förbättra oss på olika sätt. Då har vi också en tendens att bortse från forna misslyckanden.

SvD - 4 timmar sedan

SMHI varnar för kraftig blåst – ”stanna hemma”

Det blåser rejält i södra Norrland. Träd faller över vägarna och allmänheten uppmanas att inte ge sig ut i trafiken..

SvD - 5 timmar sedan

Montelius pjäs får världen att sväva

Visst duggar det lätt av fyndiga Bergman-referenser i Martina Montelius nya pjäs ”Ensam och Esmeralda”. Men framför allt dyker texten och spelet rakt ned i barnets hudlösa övergivenhet, skriver Karin Helander..

SvD - 5 timmar sedan

Missa inte detta på årets Östersjöfestival

Årets Östersjöfestival är den fjortonde sedan 2003. Förutom musik står miljö och ledarskap i fokus. Den börjar med ett uruppförande av Sven-David Sandström och avslutas med Nina Stemmes första Elektra i Sverige..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.