SvD > Nyheter

Friday, 02 December, 20:51

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

SR - 11 dec 15 kl. 04:02

Nio unga deltar i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har hittills tecknat utbildningskontrakt - trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Kontrakten ska ge unga möjlighet att skaffa sig godkända gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 05:16

Få unga i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har tecknat utbildningskontrakt, trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är ändå inte bekymrad.Det viktigaste är inte att ha ungdomar i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, utan att lösa ungdomsarbetslösheten, och den sjunker snabbt, säger hon till SR Ekot.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

SR - 11 dec 15 kl. 11:40

Moderaterna kritiserar regeringens jobbsatsning på unga

Det är inte många som har nappat på regeringens satsning på utbildningskontrakt, en åtgärd som är tänkt att ge arbetslösa ungdomar gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Corren - 25 jun 16 kl. 20:45

Bättre gymnasiebetyg i år

Gymnasieskolornas preliminära betygssiffror visar att det går uppåt för Motalas unga..

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

BT - 11 timmar sedan

Brister på boende för unga flyktingar i Svenljunga

Ett boende för ensamkommande unga flyktingar kritiseras av inspektionen för vård och omsorg (IVO). Svenljunga kommun har brustit bland annat när det gäller att kontrollera polisens belastningsregister inför anställning av personal..

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Ökat tryck på sjukhus efter flytten: ”Gått på knäna”

Medan Karolinska i Solna dragit ner på verksamheten under flyttveckorna har patienttrycket varit extremt hårt på de övriga akutsjukhusen i Stockholmsområdet. Där har väntetiderna ökat och flera patienter legat kvar över natten på akutmottagningarna eftersom det har saknats vårdplatser..

SvD - 45 minuter sedan

Venezuela sparkas ut ur Merocsur: ”En kupp”

Den ekonomiska samarbetsorganisationen Mercosur sparkar ut medlemslandet Venezuela. Åtgärden ses som den hittills skarp internationella markeringen mot den vänsterpopulistiske presidenten Nicolás Maduros regering..

SvD - 45 minuter sedan

Östling om Gillbrand: En otroligt fin människa

Ordföranden i Svenskt Näringsliv Leif Östling var en period den bortgångne Per Gillbrands högste chef. Han minns honom med stor värme och respekt. – Han var en underbar tekniker och en otroligt fin människa..

SvD - 45 minuter sedan

Turbo-Pelle fick Sverige att skapa det bästa i världen

En av bilvärldens största motorprofiler har gått ur tiden. Per Gillbrand var med bakom flera av svensk bilindustris största innovationer som Volvos B18 och Saabs turbo. Här är en berättelse om vem han var, tecknad av SvD:s motorredaktör Jonas Fröberg..

SvD - 3 timmar sedan

Fuskare på högskoleprovet polisanmäls

Universitets- och högskolerådet (UHR) har nu beslutat att polisanmäla samtliga fuskare för osann försäkran vid högskoleprovet, rapporterar SVT Nyheter Stockholm..

SvD - 3 timmar sedan

Europol: ”Tiotals” möjliga IS-terrorister i Europa

Europol varnar för fler IS-attacker i Europa. Varningen sker sedan terrorgruppen haft motgångar i Syrien och Irak, vilket EU:s polisorgan bedömer kan leda till att fler IS-anhängare försöker ta sig därifrån och till väst..

SvD - 5 timmar sedan

Godsvagnar spårade ur i Göteborg

Två godsvagnar spårade ur vid en olycka på rangerbangården i Sävenäs i östra Göteborg. En av vagnarna är märkt att den innehåller farligt gods, men enligt räddningstjänsten har inget läckage upptäckts..

SvD - 5 timmar sedan

Man lurades till träff – blev mördad

En 49-årig man i Norrköping trodde att han skulle träffa en ung tjej – men lurades i en fälla som slutade med ett brutalt mord, rapporterar Aftonbladet..

SvD - 6 timmar sedan

Fredrik Reinfeldt blir programledare i SVT

Fredrik Reinfeldt (M) kommer att intervjua en rad kända politiker i den nya SVT-serien ”Toppmötet”. Den tidigare statsministern kommer bland annat att intervjua Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair och USA:s tidigare utrikesminister Condoleeza Rice..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.