SvD > Nyheter

Sunday, 01 May, 11:52

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

SR - 11 dec 15 kl. 04:02

Nio unga deltar i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har hittills tecknat utbildningskontrakt - trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Kontrakten ska ge unga möjlighet att skaffa sig godkända gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 05:16

Få unga i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har tecknat utbildningskontrakt, trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är ändå inte bekymrad.Det viktigaste är inte att ha ungdomar i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, utan att lösa ungdomsarbetslösheten, och den sjunker snabbt, säger hon till SR Ekot.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

Dalarnas tidningar - 4 timmar sedan

Unga musiker möter Dalasinfoniettan

El Sistema är ursprungligen en statligt finansierad musikskola för barn och unga i Venezuela. Den grundades med syftet att ge ett alternativ till livet på gatan med kriminalitet och våld. 2015 fanns det över 400 musikcentra med 700 000 deltagare världen över.

SR - 11 dec 15 kl. 11:40

Moderaterna kritiserar regeringens jobbsatsning på unga

Det är inte många som har nappat på regeringens satsning på utbildningskontrakt, en åtgärd som är tänkt att ge arbetslösa ungdomar gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

LO: Fackliga stödet för MP-samarbete sjunker

En stor majoritet av LO:s medlemmar anser att statsminister Löfvén ska avbryta samarbetet med MP. Det visar en ny Sifomätning som SvD publicerade på lördagen. Medan LO säger att stödet för samarbetet sjunker allt mer bland medlemmarna så går partisekreteraren Carin Jämtin (S) i rak motsatt riktning..

SvD - 15 minuter sedan

Högoddsaren Leicester ger 5 000 gånger pengarna

Vinner Leicester borta mot Manchester United på söndag eftermiddag tar klubben hem Premier League i England. Sensationen på Old Trafford skulle inte bli mindre av att nykomlingen före säsongen gav 5 000 gånger pengarna för ligaseger hos vissa spelbolag. Bläddra dig fram och läs om andra spel i sportens värld som gett storkovan..

SvD - 2 timmar sedan

Flera döda i två attentat i Turkiet

Minst en polis har dödats sedan en bilbomb exploderat i staden Gaziantep i södra Turkiet. I ett annat attentat i Nusaybin har minst tre soldater dödats..

SvD - 3 timmar sedan

Fylla och bråk – men ovanligt lugnt

I vanlig ordning innebar valborgsfirandet en hel del arbete för polisen, med fylla och bråk runt om i landet. Men i de beryktade studentstäderna var det relativt lugnt..

SvD - 3 timmar sedan

Två svenskar klara för NFL-lag

Det hör inte till vanligheterna med svenskar i amerikansk fotboll, men nu har två svenskar chansen att spela till sig en plats i fotbollsligan NFL..

SvD - 3 timmar sedan

Person till sjukhus efter kungafest

En äldre person föll till marken och slog sig illa på Slottsbacken tidigt på söndagsmorgonen..

SvD - 4 timmar sedan

5 heta ämnen: Vågar S prata om detta idag?

Gräns- och id-kontroller, jobblöfte i motvind, och frågan om EU-Turkiet-avtalet – omtvistade ämnen som alla ryms inom klassiska förstamaj-teman som internationell solidaritet och sysselsättning. SvD listar med hjälp av statsvetare fem frågor som utmanar S-topparna i talen vid arbetarrörelsens högtidsdag..

SvD - 4 timmar sedan

Obama drev med Trump på årlig middag

Barack Obama var i sitt esse under den årliga korrespondentmiddagen i Washington. Den amerikanske presidenten drog skämt om sina politiska motståndare på middagen, den sista i sitt slag innan han lämnar sin post efter nyår..

SvD - 4 timmar sedan

Ny tysk lag kan slå mot Airbnb

Från och med söndagen gäller tuffare regler för dem som hyr ut bostäder i Berlin via Airbnb och liknande tjänster. Den kontroversiella åtgärden syftar till att hålla nere bostadskostnaderna för Berlinborna..

SvD - 4 timmar sedan

Sex döda i oväder i Texas

En kvinna och fyra av hennes barnbarn har omkommit i en översvämning i den amerikanska delstaten Texas. De spolades bort efter att ha försökt lämna ett översvämmat hus i den lilla staden Palestine, omkring 15 mil sydöst om Dallas. Ytterligare en man i 30-årsåldern drunknade, också han bosatt i Palestine..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.