SvD > Nyheter

Tuesday, 09 February, 21:28

SvD - 28 feb 11 kl. 17:01

Svårt för unga utan gymnasiebetygLjusare trots allt. Arbetslösheten bland unga fortsätter att dala och arbetsmarknaden ser allt ljusare ut. Men för de flesta jobb krävs gymnasieutbildning, något som var tredje arbetslös ungdom....
Läs mer på SvD


Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , ungautan , gymnasiebetyg
Sydsvenskan - 11 mar 12 kl. 06:30

Garantin för unga ­räcker inte längre

Unga går utan jobb i allt längre perioder. Nu ökar de till och med i sysselsättningsfasen, tidigare kallad fas 3. En insats för dem allra längst från arbetsmarknaden.

SR - 11 dec 15 kl. 04:02

Nio unga deltar i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har hittills tecknat utbildningskontrakt - trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Kontrakten ska ge unga möjlighet att skaffa sig godkända gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 05:16

Få unga i regeringens jobbsatsning

Bara nio unga arbetslösa har tecknat utbildningskontrakt, trots att regeringen avsatt 380 miljoner kronor för åtgärden i år. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är ändå inte bekymrad.Det viktigaste är inte att ha ungdomar i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, utan att lösa ungdomsarbetslösheten, och den sjunker snabbt, säger hon till SR Ekot.

Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

BT - 15 maj 13 kl. 12:39

S vill ge de unga framtidstron åter

Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll. Många känner en oro inför framtiden.

P3 - 30 dec 13 kl. 13:10

LO: Fel insatser för unga utan jobb

Många unga arbetslösa får inte hjälp genom utbildning och liknande insatser. Samtidigt saknar allt fler arbetslösa gymnasiebetyg, skriver LO i en ny rapport som sågar regeringens arbetsmarknadspolitik..

SR - 11 dec 15 kl. 11:40

Moderaterna kritiserar regeringens jobbsatsning på unga

Det är inte många som har nappat på regeringens satsning på utbildningskontrakt, en åtgärd som är tänkt att ge arbetslösa ungdomar gymnasiebetyg i kombination med jobb eller praktik..

P3 - 01 jul 11 kl. 14:00

Ska man kunna överklaga gymnasiebetyg?

Cassandra Hellrin och Adelina Tilander tar upp vilka för- och nackdelar det kan finnas med att kunna överklaga sina gymnasiebetyg..

YLE - 8 timmar sedan

Gemensamt ansvar motverkar utslagning av unga

Den 7 februari inleddes den årliga insamlingen Gemensamt ansvar. I år går medlen till att motverka utslagning av unga i Finland och i Uganda. - Man skulle hoppas att alla känner till insamlingen.

Skånskan - 30 minuter sedan

Full pott för unga Lundaforskare

lund Två Lundaforskare, Josef Davidsson och Anders Wittrup, får vardera 5,2 miljoner kronor i en utdelning från ett av landets största forskningsanslag, SSMF:s Stora anslag.Josef Davidsson och Anders Wittrup, finns bland de totalt åtta framstående unga medicinska forskare från hela landet som nu kan ägna sig åt sin forskning till hundra procent de närmaste åren och få möjlighet att starta egna forskningsgrupper.
Josef Davidsson är knuten till Institutionen för laboratoriemedicin och undersöker hur vissa ovanliga blodsjukdomar hos unga människor uppstår.

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Sundström tiger om samtal med Wolf

Anders Sundström hantering av vd-frågan stöter på kritik och aktien rasar på börsen. När SvD når Sundström sent tisdagseftermiddagen är han mycket tystlåten kring allt som har med Michael Wolf att göra..

SvD - 2 timmar sedan

Biståndssjukhus attackerat i Syrien

Ett sjukhus i Syrien som stöds av hjälporganisationen Läkare utan gränser har attackerats i en flygräd. Minst tre personer har dödats och sex personer har skadats enligt organisationen. En av de skadade är en sjuksköterska..

SvD - 1 timme sedan

”Kommunerna måste vara mer förutseende”

Om kommunerna tar sitt ansvar minskar sårbarheten för klimatförändringar. Det skriver Rikard Silverfur, Fastighetsägarna Sverige, i en replik..

SvD - 4 timmar sedan

”Nu är det vinna eller försvinna för kandidaterna”

Temperaturen höjs rejält i det amerikanska presidentvalet när blickarna riktas mot New Hampshire. Detta är ett av ämnena i veckans avsnitt av Utrikesredaktörerna med Jesper Sundén och Therese Larsson Hultin i studion..

SvD - 2 timmar sedan

”Förlossningsvården på väg mot kaos”

Landstingets företrädare känns färgade av en allmän ovilja mot privata alternativ. Politik och prestige driver Stockholms förlossningsvård mot kaos, skriver medarbetare på nedläggningshotade BB Sophia..

SvD - 2 timmar sedan

Flyktingmiljarder till sporthallar och pensioner

Det skiljer sig stort vad de kommuner som fick mest av regeringens flyktingmiljarder lägger pengarna på, visar SvD:s kartläggning. Pengarna går till skola och socialtjänst – men även renoveringar av sporthallar och pensionsavbetalningar. Timbro är kritisk till för vag styrning och att ingen uppföljning ska göras..

SvD - 4 timmar sedan

HVB-ägare kallas till regeringen

Ägare av privata HVB-hem kallas till regeringen för ett möte om säkerheten på hemmen, skriver Expressen. Detta sedan en 22-årig kvinna knivdödades i ett bråk på ett boende i Mölndal, och fackförbundet Vision slagit larm om dålig arbetsmiljö på flera andra hem i landet..

SvD - 4 timmar sedan

Fonder byts utan avisering

Utan kännedom har över 1 600 personer råkat ut för byten av sina fondinnehav i PPM-systemet, rapporterar Privata Affärer..

SvD - 4 timmar sedan

Spänt när finanseliten tog plats i rättegångssalen

Sammanbitna finansmän med spända leenden tog i dag plats i Stockholms tingsrätt. I rättegångssalen blev det tydligt hur Mats Qvibergs och KMPG-revisorns advokater var på hugget – med vissa högljudda avbrott för att rätta åklagaren..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.