SR > Nyheter

Wednesday, 22 May, 20:56

SR - 25 feb 11 kl. 21:23

Kadaffi hotar öppna vapenlagerAllt fler städer i Libyen uppges vara under oppositionens kontroll, och ytterligare funktionärer inom den libyska statsapparaten väljer att vända ledaren Muammar Kadaffi ryggen. Även USA har nu beslutat att kapa de diplomatiska banden med Kadaffis regim..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Libyen, Muammar Kadaffi, USA, Kadaffis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kadaffi, hotar, öppna, vapenlager
SVT - 18 mar 11 kl. 13:04

Kadaffi hotar att angripa civila mål utanför Libyen

Libyens ledare Kadaffi hotar att angripa också civila mål utanför Libyen. Beskedet kommer efter nattens resolution i FN: säkerhetsråd, som innebär att omvärlden har rätt att slå till mot Kadaffi..

SVT - 22 feb 11 kl. 20:01

Kadaffi hotar med avrättning

Efter alla rykten om att Libyens ledare Kadaffi skulle ha flytt landet, framträdde han ikväll i ett långt å hotfullt tal till sin nation från huvudstaden Tripoli.Och hans budskap var att han inte tänker ge upp och han hotade alla upprorsmakare med avrättning..

DN - 25 nov 16 kl. 10:37

Erdogan hotar ”öppna portarna” för flyktingar

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar med att åter öppna sin gräns mot EU för syriska flyktingar..

SR - 25 nov 16 kl. 10:06

Turkiets president hotar öppna landets gränser för flyktingar

Turkiets president Tayyip Erdogan hotar att öppna landets gränser för migranter mot EU..

SR - 25 nov 16 kl. 11:49

Erdoğan hotar öppna gränserna till Europa

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan hotar med att öppna gränserna för flyktingar till Europa. Uttalandet kommer dagen efter att EU-parlamentet röstat för att frysa medlemsförhanlingarn med Turkiet- här är Istanbul..

Sydsvenskan - 02 apr 13 kl. 12:34

TV: Nordkorea hotar öppna kärnreaktor

Nordkorea tänker öppna reaktorn vid kärnanläggningen Yongbyon, som stängdes 2007. Reaktorn var landets enda källa till plutonium. Nyheten är det senaste hotet från Nordkorea i det spända läget på Koreahalvön..

DN - 04 mar 16 kl. 17:20

Frankrike hotar öppna ”gränsen” mot Storbritannien

Frankrike höjer tonläget i ett försök att förmå Storbritannien att stanna kvar i EU. Den franske näringsministern hotar nu med att släppa igenom flyktingarna genom Eurotunneln om grannlandet i norr röstar för en ”Brexit”..

SVT - 03 mar 11 kl. 16:32

Haagdomstol hotar Kadaffi

Det svenska Herculesplan som ska hjälpa till med evakuering från Libyen beräknas landa där nu i eftermiddag. Och den internationella brottmålsdomstolen i Haag ska nu inleda en förundersökning mot Muammar Kadaffi om brott mot mänskligheten. Samtidigt bröt nya strider ut idag i städerna Brega och Ajdabiya..

SVT - 30 apr 11 kl. 07:47

Kadaffi vill förhandla om vapenvila

Libyens diktator Muammar Kadaffi vill förhandla med Nato om eldupphör. Samtidigt hotar regimen att gå till attack mot alla skepp som närmar sig hamnen i den belägrade staden Misrata..

SR - 21 feb 11 kl. 05:50

Libyens ledare hotar med blodbad

I Libyen sprider sig protesterna. Igår kväll drabbade regeringskritiska demonstranter samman med regeringsanhängare i huvudstaden Tripoli. I ett TV-sänt tal i natt sa sonen till landets ledare Muammar Kadaffi att det är en utländsk sammansvärjning som styr demonstranterna och att landet står inför ett inbördeskrig..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Polska biskopar uttrycker skam över skandaler

Den katolska kyrkan i Polen har inte gjort tillräckligt för att förhindra övergrepp på barn och unga, slår polska biskopar fast..

SR - 1 timme sedan

Vapenhärva uppnystad i Norge

Över 1 800 illegala vapen beslagtagna efter en omfattande polisutredning i Norge. Flera av de åtalade i vapenhärvan har koppling till polisen och försvaret..

SR - 2 timmar sedan

Nu hårdnar maktkampen inom ANC

Idag valdes Cyril Ramaphosa formellt till Sydafrikas president, när landets parlament samlades för första gången efter valet för två veckor sedan. Men bara timmar innan parlamentet öppnade kom tecken på att maktkampen inom regeringspartiet ANC nu accelererat..

SR - 2 timmar sedan

Fokus på biologisk mångfald

I dag är det Biologiska mångfaldens dag – en dag instiftad av FN för att påminna om hur viktig artrikedomen är för allt liv på jorden..

SR - 2 timmar sedan

British Steel i konkurs – skyller på brexit

I Storbritannien har stålbolaget British Steel med 5 000 anställda försatts i konkurs. Ägarna skyller misslyckandet på osäkerheten kring brexit..

SR - 2 timmar sedan

Åkesson: Lundgren kan vara kvar som förstanamn

Åklagare inleder alltså förundersökning mot Sverigedemokraternas Peter Lundgren som är partiets toppkandidat i EU-valet. Förundersökningen gäller om han har gjort sig skyldig till sexuellt ofredande..

SR - 2 timmar sedan

Amerikanska företag drabbas av fler tullkontroller

I spåren av den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina uppger närmare hälften av amerikanska företag med verksamhet i Kina att de drabbats av exempelvis försenade tulldeklarationer och fler tullkontroller. Det enligt tidningen Financial Times..

SR - 3 timmar sedan

Här skulle beteshagarna försvinna utan EU-stöd

Många av Sveriges ängar och betesmarker skulle växa igen om EU:s gårdsstöd försvann. Men bönder i Skåne skulle klara sig, enligt forskare..

SR - 2 timmar sedan

Furtenbach: Temperaturen höjs i EU-valet

En förundersökning är en väldigt tungt problem för ett parti. Det säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach efter Sveriges Radio slutdebatt inför EU-valet..

SR - 3 timmar sedan

Karlsbro om abortfrågan: En krigsförklaring mot kvinnor

Liberalernas Karin Karlsbro gick till attack mot SD och KD i Ekots slutdebatt inför valet - det när hon tog upp partiernas ställningstagande i abortfrågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.