SR > Nyheter

Wednesday, 03 March, 09:43

SR - 23 feb 21 kl. 22:44

Politiker i Hongkong avkrävs trohetsedÄven lokalpolitiker kommer inom kort tvingas svära trohet till Hongkong som en del av Kina, annars kommer de diskvalificeras i fem år från att ställa upp i val. Beteenden som leder till diskvalificering är till exempel om man anses ha uppmanat till självständighet, till så kallad "utländsk inblandning". I förra veckan löpte tidsfristen ut för nära 200 000 statsanställda att svära eden och nu väntar samma sak för distriktspolitikerna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hongkong, Kina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikeri , Hongkong, avkrävs, trohetsed
Världen Idag - 27 feb 15 kl. 00:01

Per Ewert: Finns det egentligen någon ”aborträtt”?

Om ett ord används tillräck­ligt ofta sätter det sig i folkdjupet. Diskussionen kan dock bli skev om ordet saknar motsvarighet i verkligheten – speciellt om ordet fått närmast grundlagsmässig status. Det handlar här om ordet "aborträtten".

Expressen - 10 dec 12 kl. 13:13

Kinas kommunistparti står över lagen

HONGKONG. Kinas nya ledare talar om att bekämpa korruption och maktmissbruk. Men kommunistpartiet i sig står över lagen och jurister tvingas svära en trohetsed till det socialistiska systemet..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Furtenbach: ”Förundersökningen är värre än husaffären i sig”

Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Att en förundersökning om förtal inleds är allvarligt för Kristdemokraterna då det kommer begränsa deras möjligheter att prata om sin egen politik, menar Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach. ”Att en förundersökningen inleds är värre än själva husaffären i sig för både Kristdemokraterna och Busch”..

SR - 1 timme sedan

Ebba Bush utreds för grovt förtal

En förundersökning har inletts mot kristdemokraternas ledare Ebba Bush om grovt förtal. Jag har precis inlett förundersökningen. Den syftar till att klarlägga om ett brott har begåtts som faller under allmänt åtal och om det i så fall räcker för åtal.

SR - 2 timmar sedan

Facket sågar gräddfil för arbetskraftsinvandring

Det kommer ny kritik mot systemet med arbetskraftsinvandring från facket Sveriges Ingenjörer som menar att det certifieringssystem som Migrationsverket använder för arbetsgivare öppnar för fusk och borde skrotas. "Det finns stora brister när det gäller tillsyn, kontroll och trygghet", säger förbundsordförande Ulrika Lindstrand. Migrationsverket framhåller att de kontrollerar att villkoren har uppfyllts när arbetstillståndet ska förlängas..

SR - 3 timmar sedan

Oro för ökad smitta i Myanmar – protesterande vårdpersonal grips

WHO är orolig över rapporterna om gripanden av sjukvårdspersonal i Myanmar. All provtagning, behandling och spårning av covid-19 smittade har helt upphört i landet sedan militären tog makten. Nu riskerar landet att drabbas av ännu en våg av covid-19 smittade när sjukvården i landet har slutat att fungera eftersom juntan griper sjukvårdspersonal som straff för att de deltar i protesterna mot militärkuppen.

SR - 3 timmar sedan

Nätdetektiver hjälper polisen efter kongress-attacken

Attacken mot USA:s kongress för snart två månader var inhemsk terrorism, det säger nu den federala polismyndigheten FBI. Över 300 misstänkta utreds för brott efter stormningen. Flera av dem har hittats med hjälp av privatpersoner på nätet - "Internet-detektiver" som lägger ned mycket tid på att identifiera dem som var på plats..

SR - 3 timmar sedan

Första patienten i Sverige har fått nytt covid-läkemedel

För första gången har en covid-patient i Sverige behandlats med det nya antivirala läkemedlet bamlanivimab. Det rapporterar Svt nyheter. Läkemedlet består av konstgjorda antikroppar som ges med dropp och fick en så kallad beredskapslicens i mitten av februari.

SR - 4 timmar sedan

Vårtecken: Försäljningen av allergimedicin ökar

Nu har våren kommit med besked på många håll i landet och det märks även på försäljningen av allergimedicin. Häromdagen fördubblades försäljningen av allergiläkemedel hos Apotea. Även hos Apoteket har försäljningen dragit iväg.

SR - 3 timmar sedan

Tobé: Finns nu stöd att stänga av Fidesz

Det finns nu stöd för att stänga av det ungerska regeringspartiet Fidezs från den kristdemokratiska partigruppen EPP i EU-parlamentet. Det säger Moderaternas EU-parlamentariker Tomas Tobé. EPP ska rösta om nya stadgar i dag som gör det möjligt att stänga av partier som bryter mot EU:s demokratiska värderingar.

SR - 5 timmar sedan

VMA i centrala Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län

Det brinner i en restaurang på Bäckgatan i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad..

SR - 5 timmar sedan

MSB: Rykten och desinformation hotar vaccineringen

Informationspåverkan beskrivs av svenska myndigheter som ett ökande hot mot vaccineringen mot covid-19. Därför drar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, igång en särskild utbildningsinsats för kommunikatörer vid landets regioner och kommuner. "Vi berättar hur man identifierar och vilka strategier man kan använda sig av för att hantera desinformation och vilseledning kopplat till vaccinationen", säger Mikael Tofvesson chef vid MSB..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.