Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 24 February, 18:58

Sydsvenskan - Igår: 18:31

EU-källa: Astra Zeneca missar nytt vaccinmålLäkemedelsbolaget Astra Zeneca misslyckas återigen med att leverera antalet doser som utlovats i kontraktet med EU, enligt en källa. Astra Zeneca lovade 180 miljoner doser i andra kvartalet – men kommer knappt kunna leverera hälften av dem. I slutet av.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Zeneca, Astra Zeneca, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-källa, Astra, Zeneca, missar, nytt, vaccinmål
SR - 13 timmar sedan

Källa: Astra Zeneca missar målet igen

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca kommer inte heller under det andra kvartalet att lyckas leverera antalet coronavaccindoser till EU som det var sagt, det säger en EU-källa med insyn i förhandlingarna om leveranserna till Reuters. Enligt källan säger bolaget att det inte kommer kunna leverera ens hälften av de utlovade 180 miljoner vaccindoserna. En talesperson för AstraZeneca säger till Reuters att de hoppas kunna leverera enligt avtal..

DI - 30 maj 18 kl. 08:14

Astra Zeneca missar målen i kol-studie

Läkemedelsjätten Astra Zeneca meddelar att de primära effektmålen i den kliniska fas III-studien med Fasenra, som utvecklas som behandling av kronisk obstruktiv lungsjukdom, kol, inte uppnåddes. .

Expressen - 9 timmar sedan

MORGONENS CORONA: Oron i Gävle efter skenande smittan • Astra Zeneca kommer missa vaccinmål – igen • Smittan ökar i fjällen – skidturister pekas ut

Gävlebor är oroliga för den ökade smittspridningen som Microsofts bygge tros vara en av källorna till.■■■Astra Zeneca missar på nytt vaccinmålet till EU.■■■Skidturister bidrar till ökad smitta enligt smittskyddsläkare.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Domstolsbakslag för Astra Zeneca

EU:s domstol ser inga skäl att riva upp beslutet om att bötfälla Astra Zeneca för att bolaget hindrat konkurrenter att lansera billigare kopior på magsårsmedicinen Losec. Enligt domstolen rör det sig om allvarliga överträdelser av reglerna, vilket gör att bötesbeloppet inte kan reduceras. EU-kommissionen krävde först 60 miljoner euro i böter för Losec-överträdelserna, vilket 2010 reducerades till 52,5 miljoner (cirka 450 miljoner kronor) i en lägre domstolsinstans..

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 12 kl. 10:37

Domstolsbakslag för Astra Zeneca

EU:s domstol ser inga skäl att riva upp beslutet om att bötfälla Astra Zeneca för att bolaget hindrat konkurrenter att lansera billigare kopior på magsårsmedicinen Losec. Enligt domstolen rör det sig om allvarliga överträdelser av reglerna, vilket gör att bötesbeloppet inte kan reduceras..

BT - 13 maj 14 kl. 12:41

Astra Zeneca kritiserar Pfizer

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Men Astra Zenecas styrelse är starkt kritisk. Styrelsen konstaterar att Pfizers uttalande från inte innehåller någon ny information av värde.

BT - 13 maj 14 kl. 10:48

Pfizer vädjar till Astra Zeneca

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Tonen, riktad till Astras aktieägare, i pressmeddelandet är aningen hotfull. Pfizer målar upp en bild av att Astra Zeneca kommer att förlora stora intäkter framöver om företaget ska stå på egna ben, i takt med att viktiga patent löper ut.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 08:58

Lägre vinst för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 2 052 miljoner dollar, motsvarande cirka 14 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2011. Motsvarande period i fjol var vinsten på 2 283 miljoner dollar.
STOCKHOLM.

BT - 19 maj 14 kl. 13:19

Pfizer ger upp om Astra Zeneca

Astra avvisar Pfizers "slutgiltiga" bud på 55 pund per aktie, motsvarande 606 kronor. Styrelsen anser inte att budet speglar bolagets värde. Pfizer har till 26 maj på sig att höja ytterligare, men bedyrar att inget nytt bud kommer.

HBL - 28 apr 14 kl. 09:43

Pfizer vill köpa Astra Zeneca

Den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer meddelar att de har lagt ett bud på Astra Zeneca. Affären skulle bli en av de största hittills i läkemedelssektorn.Astra har tidigare avvisat ett bud, som lades i januari.

PrivataAffärer - 22 maj 20 kl. 07:35

Astra Zeneca i miljardavtal med USA

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen, då den svenska marknaden var stängd för Kristi himmelfärdsdag. Utvecklingsprogrammet enligt överenskommelse med Barda inkluderar en fas 3-studie med 30.000 deltagare samt en barnstudie.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.