SVT > Utrikes

Friday, 05 March, 20:27

SVT - 23 feb 21 kl. 21:07

Tidig reaktion och stängda gränser – så vann Taiwan över coronanMedan Sveriges coronadödstal kryper uppemot 13 000 har Taiwan, med en befolkning på knappt 24 miljoner, bara nio döda. Hur blev Taiwan bäst i covid-klassen? Här är förklaringen, enligt digitaliseringsministern själv..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Taiwan, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidig, reaktionoch , stängda, gränser, vann , Taiwanöver , coronan
YLE - 30 jan 17 kl. 17:06

Experter om Trump-yra på börsen: Den håller inte i sig

Analytiker överraskas av börsutvecklingen efter att Donald Trump tillträtt som president i USA. Börskurserna steg märkbart under de första dagarna. Det viktiga indexet Dow Jones nådde stundvis rekordhöjd över 20 000 poäng.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 05:30

Corona hindrar Erdogans EU-spel

De senaste dagarna kommer det färre flyktingar till Grekland sedan Turkiet öppnade gränsen i slutet av februari. Det kan bero på flera omständigheter. Grekland har skärpt bevakningen och inte tillåtit flyktingarna att passera och många människor har fastnat mellan gränskontrollerna.

Trelleborgs Allehanda - 10 nov 12 kl. 06:30

Vi gillar möten

I onsdags besökte migrationsminister Tobias Billström (M) Söderslättsgymnasiet. I skolans aula beskrev han för gymnasieeleverna hur det svenska migrationssystemet fungerar och svarade på deras frågor.
Tobias Billström var rak och saklig.

Expressen - 26 nov 15 kl. 21:30

Romson slår tillbaka efter kritik om tårarna

Nu slår Åsa Romson, MP, tillbaka efter kritiken mot tårarna på presskonferensen. Reaktionen hade inte blivit samma om det var Stefan Löfven som började gråta, anser språkröret. – Det hade aldrig blivit en reaktion om att det vore oproffsigt.

YLE - 31 dec 15 kl. 12:46

Idas arkivblogg: Tillbaka till 1990-talet?

Så går ett år ifrån oss och kommer aldrig åter... Men allting tycks nog gå i cirklar. När jag tänker tillbaka på 2015 märker jag mycket som påminner om 1990-talet.

Sydsvenskan - 06 mar 16 kl. 04:00

Spåren leder in i vår tid

Jag besöker med jämna mellanrum den judiska begravningsplatsen invid S:t Pauli kyrkogård i Malmö. Det är en oas mitt i staden, men också en plats som gör mig påmind om historiens värsta brott. Oftast stannar jag framför en rad oansenliga gravstenar.

Dagens PS - 03 okt 18 kl. 12:20

Krönika: Vad händer i Italien?

På tisdagen greps borgmästaren och lokalpolitikern Domenico Lucano. Det sätter återigen fokus på Italien, EU:s nya bråkmakare, som sedan parlamentsvalet tidigare i år börjat se resultaten av Lega Nords inflytande i regeringen. Domenico Lucano har gjort sig känd för att de senaste åren ha välkomnat tusentals migranter till den lilla syditalienska staden Riace.

SVT Debatt - 21 feb 14 kl. 09:31

Ukrainas ledning måste ställas inför rätta

UKRAINA Regimen dödar sina egna medborgare. Jag åker inte tillbaka till Sverige förrän den är borta.  Jag kom till Sverige när jag var tre år gammal och har inte sett mig själv som någon patriot.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 15 kl. 18:04

rubrik

Så tog ”illbattingen” honom till slut. Illbattingen var det namn Magnus Härenstam använde på sin cancer i Kristoffer Triumfs intervjupodd ”Värvet” i januari i år. Det kändes logiskt och härenstamskt: att kalla en dödlig sjukdom för illbatting är på en gång hädiskt trotsigt och vänligt smeksamt.

Sydsvenskan - 14 jun 15 kl. 18:04

Så tog ”illbattingen” honom till slut

Så tog ”illbattingen” honom till slut. Illbattingen var det namn Magnus Härenstam använde på sin cancer i Kristoffer Triumfs intervjupodd ”Värvet” i januari i år. Det kändes logiskt och härenstamskt: att kalla en dödlig sjukdom för illbatting är på en gång hädiskt trotsigt och vänligt smeksamt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.