Nerikes Allehanda > Nyheter

Sunday, 07 March, 16:14

Nerikes Allehanda - 23 feb 21 kl. 21:03

Ledande politikers vädjan till protesterande föräldrar: ”Kom inte in på fullmäktige”Beslutet om förskolan Soltunet skjuts på framtiden och är inte med på kommunfullmäktiges möte....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Soltunet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledande, politikers, vädjantill , protesterande, föräldrar, Kominte in , på fullmäktige
BT - 03 okt 14 kl. 10:28

En riksdagvädjan, inte en regeringsförklaring

Stefan Löfvens regering saknar förmåga att få igenom något av sin politik av egen kraft ”Svenska folket har röstat för ett regeringsskifte och en ny politisk inriktning. En ny regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna står i dag redo att axla uppgiften”. Så inleds den regeringsförklaring som bygger på det svagaste demokratiska underlaget sedan Folkpartiregeringen 1979 endast hade aktivt stöd av drygt elva procent av väljarna.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 11 kl. 16:14

Fängelse för vitryska protesterande

Sex vitryska demonstranter har dömts till fängelse i mellan tre och tre och ett halvt år för att ha deltagit i protesterna i samband med presidentvalet. För närvarande pågår rättegångar mot flera ledande personer inom den vitryska oppositionen. Inte minst Vladimir Nekliajev, som kandiderade i valet och misshandlades av polis på valnatten..

GöteborgsPosten - 30 nov 17 kl. 16:42

Vädjan om välvilja i tyska regeringssamtal

Tysklands förbundskansler Angela Merkel gör ett nytt försök att få ihop en regering efter parlamentsvalet i september, som blev ett fiasko för hennes kristdemokratiska union. Ledande politiker uppmanar till välvilja i förhandlingarna och betonar partiernas ansvar för politisk stabilitet..

YLE - 04 feb 16 kl. 11:20

Finland är landskapen!

Vår politiska redaktör bollar med tanken att Finland att något av våra nuvarande regeringspartier skulle styra enväldigt.
Tankelek: enpartifinland I Polen har partiet Lag och Rättvisa enväldig majoritet efter parlamentsvalet hösten 2015. Den polska regeringen börjar nu förverkliga partiets linje, och det syns i till exempel domstolsväsendet, mediepolitiken och EU-politiken.

YLE - 12 maj 15 kl. 20:54

"Raseborg försöker tysta ner oss"

Byggare i Raseborg vädjar nu till politikerna i stadsfullmäktige att ta i problemen inom byggnadstillsynen. SDP-politikern Ulf Heimberg ger sitt stöd till byggarna. Det är nu ett år sedan en grupp byggare i Raseborg tog upp stadens byggnadstillsyn till offentlig diskussion.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 13 kl. 08:30

"Jag fruktar nästa riksdagsval"

Foto: Erik Mårtensson / TT

Jag är ingen erfaren politiker. Jag sitter inte på all nödvändig fakta som kan behövas som underlag till en motion. Jag sitter inte på nödvändig kunskap för att ha en åsikt om vad Sverige behöver för ökad välfärd eller utveckling.

Cornucopia - 15 jul 18 kl. 15:26

Förväntningar på toppmötet Putin - Trump

I morgon är det toppmöte i Helsingfors mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands Kreml-diktator Vladimir Putin. Vad mötet ska handla om och varför det sker är okänt, men det finns ett antal förväntningar och spekulationer.Bloggaren Lars Wilderäng rapporterar på plats från Trump Tower.

Supermiljöbloggen - 07 jun 16 kl. 11:43

Internationell kritik mot beslutet att porta Right Livelihood från riksdagen

Hoppet ställs nu till politikerna i riksdagsstyrelsen, som i morgon kan besluta om fortsatt samarbete med priset. Efter att riksdagens talman Urban Ahlin (S) beslutat att The Right Livelihood Award Foundation inte längre ska få dela ut vad som ofta kallas "det alternativa Nobelpriset" i riksdagen har kritik kommit från flera olika håll. Bland annat har ledamöter från sju av riksdagens partier uppmanat sina partikollegor som sitter i riksdagsstyrelsen att ompröva talmannens beslut när styrelsen träffas i morgon, den 8 juni, det framgick nyligen i en debattartikel i Svenska Dagbladet: Vi förväntar oss att frågan om Right Livelihood-prisets ceremoni diskuteras vid detta tillfälle.

Sydsvenskan - 12 feb 11 kl. 06:30

Styret ligger på arméns axlar

Militären äger nyckeln till Egyptens framtid. I trettio år har den burit Hosni Mubarak på sina axlar?
Militären äger nyckeln till Egyptens framtid.

Nyheter 24 - 25 nov 11 kl. 07:40

Fredagsprotest ska öka trycket på militärrådet


De egyptiska demonstranterna är inte nöjda med att en före detta minister utsetts att bilda regering - på fredagen fortsätter protesterna. KAIRO. Hundratusentals människor verkar bege sig ut på gator och torg efter fredagsbönen i Egypten.

BT - 06 mar 12 kl. 06:36

Oppositionsryssar hotas av fängelse

Tre ledande ryska oppositionella ska upp i rätten på tisdagen. Samtliga släpptes efter att ha gripits i samband med måndagens massprotester mot Vladimir Putins omstridda seger i presidentvalet. Två av dem hotas av böter och en av ett kortare fängelsestraff.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.