SVT > Utrikes

Friday, 05 March, 20:19

SVT - 23 feb 21 kl. 20:50

Så hanterar Taiwan anländande – ”processen är ju stenhård”Rigorösa kontroller, noggrann övervakning och dryga böter för den som bryter mot karantänsregler. Så har det gått till när Taiwan hållit nere smittotalen i den globala coronapandemin med bara nio döda och färre än tusen smittade som följd. Svensktaiwanesiska Ru Chang Roos var själv i Taiwan när coronan bröt ut och i veckan avsnitt av Utrikesbyrån beskriver hon hur det går till på plats. – Processen är ju stenhård, säger hon i veckans Utrikesbyrån..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Taiwan, Ru Chang Roos, Utrikesbyrån

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , hanterar, Taiwan, anländande, processenär ju , stenhård
SmålandsPosten - 12 nov 15 kl. 22:20

Försent anländande flyktingar på plats på Tallhöjden

Kraftigt försenad anlände bussen med flyktingar till Tallhöjden sent på torsdagskvällen. Det är ännu oklart hur länge flyktingarna kommer att stanna, men enligt socialförvaltningen är evakueringsboendet väl rustat..

NT - 22 feb 20 kl. 16:00

Anländande fartyg bröt mot reglerna

På grund av starka vindar begärde det utländska fartyget assistans av bogserbåt..

SmålandsPosten - 07 feb 14 kl. 10:50

En bättre politik för återvändande

Världen kan inte förklaras med siffror, men världen kan heller inte förklaras utan siffror, som en klok person uttryckt det. Nyligen släpptes regeringens skrivelse Migration och asylpolitik. Det är framförallt en bekräftelse på en rad lyckade utfall inom de svenska myndigheter som hanterar frågorna.

YLE - 23 aug 16 kl. 19:41

Tårögd Olli anlände till Finland och familjen – "Sex minuter som förändrade allt"

Hemvändande OS-brottaren Petra Olli fick inte till det i Rio. På tisdagen anlände hon till Helsingfors-Vanda flygfält. Väl där möttes hon upp av familjen.

YLE - 24 okt 14 kl. 12:28

Återvändande tjeck vikarierar Nummelin

Ishockeyligaklubben TPS värvar Tomáš Mojžíš till sitt skadedrabbade försvar. Åbolaget saknar bland annat ögonskadade Petteri Nummelin från leden och har därmed skaffat in den gamle bekantingen från Tjeckien. Petteri Nummelin fick en klubba i ögat i början på säsongen och hans sjukledighet har dragit ut på tiden.

YLE - 25 sep 15 kl. 19:23

Färre till Finland efter svenska polisens kontroller?

Svenska migrationsministern Morgan Johansson säger till Yle att han tror att mängden asylsökande som korsar den finska gränsen kan komma att minska. Orsaken är att Stockholmspolisen noggrannare har börjat kontrollera att asylsökande som anländer till Stockholm ska registreras där. - Om en del av dem i stället söker asyl i Sverige kommer strömmen att minska till Finland, rimligen, säger Johansson.

YLE - 06 okt 15 kl. 19:22

Flyktingar på väg till Finland kan stoppas i Sverige

Det ser ut att blir en vändpunkt då det gäller mängden asylsökande som tar sig till Finland via Sverige. Orsaken är svenska polisens skärpta utlänningskontroller. För ett par veckor sedan intensifierade Stockholmspolisen sina utlänningskontroller och nu följer resten av landet efter.

Barometern - 06 feb 14 kl. 07:17

Familj tvingas lämna Sverige

250 personer från Syrien flydde på samma båt. I Italien tvingades de 50 första lämna fingeravtryck, resten slapp. De som lämnade avtryck är låsta till Italien.

Sydsvenskan - 18 dec 13 kl. 06:30

Ikea-baracker bricka på politiskt minfält

De första reaktionerna på nyheten var skämtsamma. ”Äntligen kommer Ikea till Libanon!” löd ironiska kommentarer på sociala medier och vänner emellan.

Sydsvenskan - 16 feb 16 kl. 10:54

Grekiska "hotspots" färdiga

Fyra av fem av Greklands planerade mottagningscenter för flyktingar, så kallade "hotspots", är nu färdigställda, säger försvarsminister Panos Kammenos.De fyra centren är placerade på öarna Lesbos, Chios, Leros och Samos och ett femte på ön Kos kommer att vara färdigt inom några dagar, uppger Kammenos.Många av de över 850 000 flyktingar som tog sig in i EU via Grekland under förra året anlände till någon av öarna.

Cornucopia - 11 mar 17 kl. 21:27

Trump har invaderat Syrien: Amerikanska manöverförband nu på plats

Amerikanska bepansrade manöverförband uppträder nu öppet i centrala Syrien, där man bokstavligen visat flaggan med ett motoriserat Stryker-kompani från elitförbandet 75th Ranger Regiment i staden Manbij. Man slår således in sig som en kil mellan invaderande Turkiet och Syrian Democratic Forces och bevisar att det inte finns någon IS-närvaro i området för att få Ryssland att sluta bomba SDF.
USA och 75th Ranger Regiment är på plats med i Minbaj, markerat med röd ring, amerikansk flagg och 75th Ranger Regiments emblem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.