Corren > Nyheter

Tuesday, 02 March, 02:28

Corren - 23 feb 21 kl. 20:30

Kommunens plan för stationsområdet: "Ett lyft för Kisa"I dag är det en tom asfaltsyta med några busshållsplatser. I framtiden, med en investering på totalt 9 600 000 kronor, kan stationsområdet i Kisa bli ett fullfjädrat resecentrum..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Kisa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunens, planför , stationsområdetEtt , lyftför , Kisa
Barometern - 24 jun 14 kl. 06:56

Stationsområdet ska lyftas i höst

Markägarfrågan är alltjämt central när stationsområdet ska lyftas, men kommunen äger en stor del av området och till hösten ska det börja hända saker. I april anordnade kommunen en rundvandring på stationsområdet för alla som hade intresse. Ett hundratal personer slöt upp och mängder av förslag på hur stationsområdet ska få en ansiktslyftning har kommit in sedan dess.

Skånskan - 30 mar 17 kl. 11:13

Expressfart för nya stationsområdet

SVEDALA Efter stiltje under många år ser det ut som om avgörande beslut för en upprustning av stationsområdet kan tas inom ett par månader.
Tidsplanen är mycket snäv eftersom arbetena måste vara avslutade under nästa år om Svedala kommun beviljas bidrag för sin andel. ERWP.

SmålandsPosten - 02 jul 13 kl. 07:02

Ännu ingen lösning i sikte för stationsområdet

Det lär dröja ytterligare innan de inblandade parterna hittar en utväg på situationen vid stationen i Lessebo. Först efter semestrarna kommer ett möte att hållas mellan Jernhusen och Lessebo kommun. ?

SmålandsPosten - 05 jul 13 kl. 06:55

Ägaren hoppas också på en lösning för stationsområdet

Väntsalen är stängd, klockorna står stilla och stationsområdet är avspärrat. Den private fastighetsägaren Marcus Lindquist vill se en ­förändring. -Jag är öppen för alla förslag.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:20

Fritt att tycka om stationsområdet

Emmaboda kommunstyrelse vill ha allmänhetens åsikter om hur stationsområdet ska utvecklas. Under flera år har frågetecknen kring vad som ska hända med stationsområdet i Emmaboda hopat sig. Det har diskuterats om brobygge och om ännu en tunnel.

SmålandsPosten - 26 sep 13 kl. 06:20

Stationsområdet ska styras hårdare

Nu ska det bli hårdare politisk styrning över vad som händer på stationsområdet.
Och nuvarande rese­centrum måste bort och ersättas med ett nytt, menar kommunledningen.­ Det har varit åtskilliga dispyter om fördyrande byggen på stations­området.

SmålandsPosten - 21 dec 13 kl. 09:29

130 lägenheter planeras på stationsområdet

Drygt 130 lägenheter planeras att byggas på en del av stationsområdet i Växjö. Ambitionen är att skapa bostadsrätter som riktar sig till yngre förstagångsköpare. Det är HSB Sydost som har köpt en del av stationsområdet i korsningen Liedbergsgatan/Södra Järnvägsgatan, och nu planerar att bygga omkring 130 bostadsrättslägenheter.

YA - 11 jul 18 kl. 21:01

Allt fler vill övervaka av stationsområdet med kamera

Att antalet fall av skadegörelse och cykelstölder vid stationsområdet verkar ha ökat de senaste månaderna har fått kommuninvånarna att reagera. Nu har Anders Knutsson kontaktat trafikverket med önskan om att stationsområdet ska bli kameraövervakat..

Västerbottens Folkblad - 24 sep 12 kl. 08:00

345 miljoner kronor för nya stationsområdet

Det nya stationsområdet i Umeå, som bland annat innehåller en ny tunnel, blir betydligt dyrare än beräknat. Slutsumman väntas i dagsläget landa på 345 miljoner [...].

Vimmerby Tidning - 25 apr 13 kl. 08:40

Ovisst om ICA på stationsområdet

Om två år var tanken att ICA skulle flytta in i en helt ny butik på stationsområdet i Kisa.
Så blir det med största sannolikhet inte, nu finns istället risken att ICA försvinner helt från Kisa..

Expressen - 08 maj 14 kl. 22:28

Stationsområdet har blivit knarkcentrum

Stationsområdet i Skara har blivit ett centrum för handel med droger. Här kan ungdomar få tag på narkotika. Det har i sin tur lett till att många ungdomar missbrukar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.