SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 10:39

SR - 23 feb 21 kl. 20:07

Vänsterpartiet vill stänga fjällenVänsterpartiet vill att regeringen låter stänga de svenska fjällanläggningarna, för att minska smittspridningen under sportloven. Partiledaren Nooshi Dadgostar ska ta upp kravet vid morgondagens partiledarsamtal om coronaläget. " Jag kommer att ställa den skarpa frågan till Stefan Löfven, hur ser han på det och vilka bedömningar gör han kring det", säger Nooshi Dadgostar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nooshi Dadgostar, Stefan Löfven

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vänsterpartietvill , stänga, fjällen
SVT Debatt - 19 jan 14 kl. 14:00

Min mormor skulle vrida sig i sin grav, Vänsterpartiet

JÄMSTÄLLDHET Vänsterpartiet påstår sig vara den viktigaste feministiska kraften i riksdagen. De är trötta på att kvinnor gör allt hemarbete och vill avskaffa RUT-avdraget. Det är en märklig argumentation.

Barometern - 12 apr 14 kl. 09:05

Vänsterpartiet talar om trafiken med kluven tunga

i debatt om Kalmar som cykelstad
Vänsterpartiet säger sig vilja ha fria resor under lågtrafiktid men de har under flera års tid konsekvent röstat ner Folkpartiets förslag att reducera biljettpriset under lågtrafiktid.
Vänsterpartiet vill nu i stället att skatte­betalarna ska stå för hela notan! Vårt förslag att reducera priset är mera kostnadsneutralt och kan jämna ut resandet så att färre extrabussar behövs under rusningstiden.

SmålandsPosten - 24 jul 14 kl. 06:46

Vänsterpartiet prioriterar bostäder

Tyvärr, det går inte att säga att man satsar på alla som ni gör. Helt enkelt för att det inte är praktiskt genomförbart. Någon måste stå till­baka.

Barometern - 07 feb 14 kl. 07:02

Vänsterpartiet tar striden om arbetstiden

Arbetstidsförkortning med bibehållen lön har varit en viktig fråga för Vänster­partiet under lång tid. Arbetarrörelsen har drivit frågan om arbetstidsförkortning sedan 1800-talet. Trots att Moderaterna varje gång sagt att det är omöjligt så har arbetstiden kortats många gånger i olika steg sedan dess.

BT - 25 nov 13 kl. 13:54

Rut-avdraget ger nya arbetstillfällen

Jobben kommer att bli valets viktigaste fråga. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kan alliansen nu fortsätta göra satsningar i budgeten för fler jobb. Alliansens mål är full sysselsättning.

Skånskan - 16 dec 19 kl. 21:25

Många manifesterade mot skolbesparingar

Malmö Föräldrar, barn och skolpersonal samlades utanför stadshuset på måndagskvällen för att manifestera mot de planerade nedskärningarna i grundskolan. Men mycket tyder på att förslaget om att banta skolbudgeten med 50 miljoner kronor inte går igenom.– Hela Malmö demonstrerar, vi vill inte spara mera!

YA - 26 feb 18 kl. 00:01

V vill ha sextimmars arbetsdag: ”Skulle lösa många problem”

Inför sextimmars arbetsdag med bibehållen lön på försök inom äldreomsorgen. det föreslår Vänsterpartiet i en motion..

YA - 15 maj 13 kl. 03:55

Striden om vänsterväljarna

I januari i fjor fick både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet nya partiledare.
Medan Stefan Löfven var ett i partisammanhang oprövat och överraskande kort, var Jonas Sjöstedt den tippade efterträdaren till Lars Ohly. Under sina elva år som EU-parlamentariker hade Sjöstedt många tillfällen att visa upp sig även på hemmaplan, och intrycket han gav var ofta av en både kompetent och debattskicklig politiker.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 19:34

Oenighet om nytt campingförslag

Sjöbo Orebackens camping stängs vid årsskiftet. Om den kan öppna den 1 april ska utredas. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagskvällen.

BT - 19 aug 14 kl. 10:59

Löfven vill vara allt till alla

I morse intervjuades Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i P1 Morgon, och det var stundvis en mycket förvirrad intervju. Den förre svetsaren från Örnsköldsvik har tidigare lanserat "en affärsplan" och attackerat Fredrik Reinfeldt för att ha kallat näringslivet för ett "särintresse". Men han verkar ha ändrat åsikt och han är numera både "antikapitalist" och "näringslivsvän".

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 07:14

Listan kan göras lång

?Ingemar Swalander (M) hävdar att vänstern hotar kvinnligt företagande. Detta för att Vänsterpartiet, i likhet med en stor majoritet av Sveriges befolkning, vill förbjuda vinstuttag inom vård, skola och omsorg.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 2 timmar sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 3 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 4 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 5 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 6 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

SR - 7 timmar sedan

Arabiska dissidenter besvikna på USA:s svar efter Khashoggi-rapport

Efter underrättelserapporten om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrat mordet på journalisten Jamal Khashoggi, vill arabiska dissidenter se krafttag för att försvara yttrandefriheten i Saudiarabien och Mellanöstern. Det är viktigare än att sluta sälja vapen till Saudiarabien. För att saudier ska kunna tygla sin kronprins måste de våga kritisera honom, menar de..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.