Corren > Nyheter

Tuesday, 02 March, 02:14

Corren - 23 feb 21 kl. 20:00

Kris för blåsmusiken: "Barn ser aldrig blåsinstrument"Alltför få barn lär sig spela blåsinstrument. "Problemet är att blåsinstrument syns väldigt sällan", säger Lennart Johansson, projektledare för Svensk blåsmusikfestival i Linköping..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Lennart Johansson, Svensk, Linköping

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krisför , blåsmusiken, Barn, ser, aldrig, blåsinstrument
Expressen - 22 nov 19 kl. 22:02

SD-toppen: ”Kris” för barn om samkönade adopterar

Det förvärrar adopterade barns ”kris” att få ett samkönat par som nya föräldrar.Det menar SD-riksdagsledamoten Robert Stenkvist som motsätter sig partiets svängning i adoptionsfrågan.– De har inte bett om att få bli adopterade överhuvudtaget, och de har definitivt inte bett om att få bli adopterade av samkönat par, säger Stenkvist till Expressen..

BT - 04 apr 20 kl. 09:50

Restaurangbranschen i kris – men lärlingen ser ljust på framtiden

Praktiken i den krisande restaurangbranschen ger kocklärlingen Jesper Stenberg nya insikter. Han ser fram emot en framtid som kock, trots allt. – Det är väldigt bra att vi fortfarande får komma ut på praktik, säger han..

Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 16:06

Mamma misstänks ha mördat barn

En mamma misstänks ha mördat sitt treåriga barn i ett bostadshus norr om Motala. Mamman är själv skadad och vårdas på sjukhus.
Polisen uppger att det på söndagskvällen kom ett larm från en nära anhörig om att två personer hittats döda i ett ensligt beläget hus utanför en liten ort i Östergötland.

Corren - 02 jun 16 kl. 12:45

Kris på socialen – barn i farozon

Personalläget på socialkontoret är akut..

Expressen - 07 jul 18 kl. 07:00

Bönder i kris efter extrema torkan: "Ser ut som en öken"

Bönder kan tvingas nödslakta sin boskap och hästägare letar desperat efter mat till sina djur.Den extrema torkan ställer till så pass stora problem att flera sydsvenska kommuner nu sträcker ut en hjälpande hand till lantbrukarna.– Hade det varit 1800-tal hade det varit svältkatastrof, säger Lennart Svenzén, på Nöbble gård utanför Kalmar..

Cornucopia - 09 maj 20 kl. 14:48

Volontärsarbete och företagsinitiativ visar hur samhället anpassar sig till kris

De allra flesta människor är hederliga personer med empati, och utgör grunden i det självorganiserande samhället vid kris. När krisen uppstår uppstår även strukturer som löser problem i smått och stort, och detta utan överhöghet eller krav på en tidigare existerande krisorganisation. Verkligheten vid kris är inte att folk beväpnar sig och blir egoister - annat än för de empatistörda eller kriminella som redan var det normalt.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 16:19

Kris i befolkningsfrågan – fast inte egentligen. Jorden rymmer fler människor.

Världens befolkning fortsätter att öka, men av FN:s rapport World Population Prospects att döma har jorden nu passerat "peak child". Antalet barn under 15 år ser alltså ut att plana ut på omkring två miljarder. Och det är goda nyheter.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 16:19

Kris i befolkningsfrågan – fast inte egentligen. Jorden rymmer fler människor.

Världens befolkning fortsätter att öka, men av FN:s rapport World Population Prospects att döma har jorden nu passerat "peak child". Antalet barn under 15 år ser alltså ut att plana ut på omkring två miljarder. Och det är goda nyheter.

Sydsvenskan - 23 jan 11 kl. 00:05

"Samlat grepp för att bekämpa våld mot barn"

På många håll överskrids tidsgränser för handläggningen vid misstanke om våldsbrott mot barn, skriver Elisabeth Dahlin, generalsekreterare i Rädda Barnen, och Lars Carlsson, chef för Rädda Barnens Sverigeprogram.
I sitt inledande anförande under veckans partiledardebatt identifierade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) två viktiga samhällsproblem som regeringen vill fortsätta att agera mot under 2011. Våldets utbredning i det svenska samhället är ett av dessa problem.

Sydsvenskan - 08 sep 14 kl. 05:30

Kris i den spanska befolkningsfrågan

Titta, en bebis!När ungdomarna kommer rusande för att stirra på vår lilla son som vilar i sin vagn får jag en tydlig bild av Spaniens största problem. Det har blivit så ovanligt att möta småbarn i gatulivet att man reagerar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Manligheten är inte i kris, men den är totalt jävla uppfuckadOm skribenten

Unga killar som har en konservativ syn på könsroller och jämställdhet löper större risk att använda våld. Ungdomsenkäten 2012, en undersökning genomförd av Egentligen är det väl resultatet ganska självklart; om du ser på dig själv som någon som använder våld, så ökar risken för att du kommer att använda våld. Detta behöver man inte en undersökning för att lista ut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.