Sydsvenskan > Sport

Saturday, 27 February, 11:15

Sydsvenskan - 23 feb 21 kl. 20:00

Bokåret 2020 var en framgång – men inte för litteraturen och läsningenInte alla förlag har en Camilla Läckberg som kan finansiera den smalare utgivningen..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Camilla Läckberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokåret, 2020var en , framgångmen inte för , litteraturen, och läsningen
Kristianstadsbladet - 09 aug 12 kl. 06:30

Pär Lagerkvists vägval gav framgång

Litteraturprofessor Håkan Möller skildrar författare Pär Lagerkvists strategiska val som gav honom en storartad karriär. Men varför är det så tyst om Lagerkvist idag? Litteraturforskare och skribent Jimmy Vulovic funderar kring olika vägval.

Skånskan - 28 okt 15 kl. 11:12

Marx-bok som borde Augustnominerats

Kultur och Nöje bok
Karl Marx – en biografi
Författare: Sven-Eric Liedman
Förlag: Albert BonniersRecension Sven-Eric Liedman utgav sin första bok om Karl Marx 1968, en studie i den unge Marx tänkande. Dessförinnan hade han också varit utgivare av en antologi med texter av den unge Marx.
Under det halvsekel som följt har Liedman ständigt återkommit till Marx tänkande i böcker och artiklar, och han har sedan länge dokumenterat sig som Sveriges överlägset främste kännare av det synnerligen stora och komplicerade ämnet Karl Marx.

YLE - 09 okt 13 kl. 10:52

Den unga finlandssvenska litteraturen blomstrar

Den unga finlandssvenska litteraturen blomstrar. I den pinfärska finlandssvenska litteraturhistoriken "Från Lexå till Glitterscenen", skriven av Tuva Korsström, har de nya finlandssvenska författarna getts mycket utrymme. Två av dem är Johanna Holmström och Philip Teir, just nu aktuella med varsin roman.

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 09:48

Sänkt moms lyfter inte litteraturen

Nu har Svenska Förläggareföreningen dragit igång sin lobby-maskin igen och inlett ett krig mot den 25-procentiga momsen på e-böcker. Det kommer säkert att gå bra. Föreningen har resurser och vem vill svara nej på frågan om böcker ska vara billiga?

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:48

Sänkt moms lyfter inte litteraturen

Nu har Svenska Förläggareföreningen dragit igång sin lobby-maskin igen och inlett ett krig mot den 25-procentiga momsen på e-böcker. Det kommer säkert att gå bra. Föreningen har resurser och vem vill svara nej på frågan om böcker ska vara billiga?

SvD - 28 aug 15 kl. 14:03

Mankell: Lagercrantz har lämnat litteraturen

Flera av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare är starkt kritiska till att David Lagercrantz tillåtits skriva en fjärde bok om Stieg Larssons karaktärer och litterära universum. – Han har lämnat litteraturen, säger Henning Mankell. Läs mer om vad han, Håkan Nesser, Maj Sjöwall och Leif GW Persson tycker..

Sydsvenskan - 12 dec 15 kl. 04:00

Litteraturåret 2015 – i rädslans spår

Borde årets bok vara en deckare, en diktsamling på ett litet förlag eller rent av en tweet? En sak står klar: under det tumultartade 2015 har litteraturen behövts mer än någonsin..

Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 09:10

Allt om min pappa

Foto: ADAM IHSE
En bok till pappa, föreslår en bokhandel i Kristianstad med anledning av söndagens Fars dag. Varför inte också en bok om pappa? Kulturskribent Jan Karlsson minns sin egen far och undrar över varför det just nu kommer så många pappa-uppgörelser i bokform.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

YLE - 19 mar 15 kl. 06:00

Minna Canth

Journalisten och författaren Minna Canth var en viktig samhällspåverkare som lyfte fram arbetarnas och kvinnornas ställning. Hon etablerade realismen i den finska litteraturen och kallas även för den finländska feminismens moder. Idag firar vi hennes minne den 19 mars, som också är den officiella dagen för jämställdhet.

YLE - 12 sep 17 kl. 04:30

Bokrecension: Frågan om den finlandssvenska kulturmannens hamsterpenis eller varför dricker "Bosse"?

Måste man leva konstnärligt för att bli konstnär? Den frågan ställer sig författarjaget i Bosse Hellstens debutroman Jökel. Frågan är central i Hellstens text som är ett slags expedition till en inre sumpmark där jaget blottlägger och blötlägger sig själv i ett försök att ta reda på varför författaren supit under stora delar av sitt liv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.