GT > Nyheter

Friday, 26 February, 23:07

GT - 23 feb 21 kl. 20:02

Stort politikbråk efter att Ibn Rushd nekas bidragKommunalrådet Nina Miskovsky, M, vill inte att pengar ska hamna hos odemokratiska organisationer.Vänstertoppen Daniel Bernmar kallar det ”karaktärsmördande och häxjakt”. På tisdagen beslutade Socialnämnd Centrum i Göteborg att avslå bidragsansökan från studieförbundet Ibn Rushd. – Det allvarligaste argumentet för min del är att de har samverkat med organisationer som uttryckt ickedemokratiska värderingar, säger Nina Miskovsky..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Rushd, Nina Miskovsky, Daniel Bernmar, Socialnämnd Centrum, Göteborg, Ibn Rushd

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, politikbråkefter att , Ibn, Rushd, nekas, bidrag
Skånskan - 10 sep 19 kl. 20:00

”Ge inte bidrag till Ibn Rushd”

SKURUP Sverigedemokraterna tar upp i en ny motion att de inte vill att kommunen betalar ut pengar till studieförbundet Ibn Rushd.
– Tre tusen kronor är inte mycket, det handlar mer om en markering, säger Lars Nyström (SD).I en nyskriven motion föreslår SD att kommunen omedelbart avslutar allt samarbete med det muslimska studieförbundet Ibn Rushd och inte betalar ut några medel i framtiden.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 14:00

Startade bokmässa för att kunna prata med sina barn

LÄSARE. Hazem Youness var orolig för att han inte skulle kunna prata med sina barn. Det var upprinnelsen till att han tog initiativet till den arabiska bokmässan i Malmö, som blev en oväntad framgång och i år anordnas för andra gången.

Skånskan - 05 jun 19 kl. 14:14

Eidfestivaler avslutar ramadan

Skåne Den 7 till 9 juni arrangeras eidfestivaler i Kristianstad, Malmö och Eslöv.Den 4 juni tog den muslimska fastemånaden ramadan slut och högtiden eid al-Fitr tog vid med stort firande och god mat. I Skåne uppmärksammas högtiden bland annat med några av Sveriges största eidfestivaler.

PI - 04 mar 11 kl. 10:35

Svenska kyrkan anställer islamolog som pluggat sharialagar

ISLAM I KYRKAN Islamologen Othman Al Tawalbeh, född i Jordanien, har anställts av Svenska kyrkan, närmare bestämt av Sofia församling i Stockholm. Othman Al Tawalbeh har tidigare varit integrations-handläggare i Helsingborgs stad. Othman Al Tawalbeh har åtta års universitetsstudier i islamologi och ?

Kristianstadsbladet - 07 jun 19 kl. 21:01

Traditionsenlig tamar hindi serverades under Eid festival

För tredje året i rad arrangerade studieförbundet Ibn Rushd tillsammans med andra medlemsorganisationer ett stort Eid firande i Tivoliparken. Festivalen lockade till sig hundratals besökare som firade slutet av Ramadan med en riktig matfest. .

Dagen - 22 feb 11 kl. 03:00

Fryshuset startar samtal mellan unga med olika tro

En förståelse för religion är absolut nödvändigt för att kunna arbeta effektivt med ungdomar. Därför satsar nu Fryshuset i Stockholm på religionsdialog. - Vi måste våga ta på den här frågan om religionens två ansikten och inte göra som resten av samhället som lägger locket på, säger Maria Kjellsdotter Rydinger, verksamhetsansvarig på Fryshuskyrkan.

Sydsvenskan - 22 mar 11 kl. 10:20

Vägen till historien

Foto: Johan Nyman/Respress
Vägen från Damaskus till Palmyra går genom öknen.
Damaskus och ruinstaden Palmyra binds samman av en lång rak väg genom öknen. Det känns som ett smärre mirakel att taxibilen lyckas ta sig genom de trånga gränderna i Damaskus Gamla stad, som står på Unesco:s världsarvslista sedan 1975.

PI - 18 apr 11 kl. 01:51

Användning av lögnen inom islam

INSÄNDARE Bibeln lär i ett av de 10 budorden och så som det står skrivet i 2 Mos. 20:16, Matt. 19:18, Mark.

YLE - 29 apr 15 kl. 10:03

Wärtsiläs kraftverk med i Guinness rekordbok

I dag invigs världens största motordrivna kraftverk från Wärtsilä i Jordanien. Kraftverket IPP3 drivs av 38 flerbränselmotorer och är världens största som drivs med förbränningsmotorer. Kapaciteten är 573 MW.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Åklagaren: Hatbrott “inte aktuellt” efter yxattacken

I personutredningen om den 25-årige yxmannen från Varberg framkommer det att mannen ”umgicks med personer som var väldigt extrema i sin ideologi”.Men enligt åklagaren finns det ingenting som tyder på att mannen ingår i något högerextremt nätverk.– Något sådant finns inte från våran sida, säger Henrik Kindlund, kammaråklagare..

GT - 2 timmar sedan

Sa sig vara från hemtjänsten – rånade äldre kvinna

En kvinna i 95-årsåldern blev på fredagskvällen rånad i sin egen bostad i Göteborg.En okänd man, som sa sig vara från hemtjänsten, trängde sig in och knuffade henne, enligt polisen.Ingen har ännu gripits..

GT - 4 timmar sedan

Nytt krispaket ska hjälpa krögarna i Göteborg

Alliansen och Socialdemokraterna i Göteborg är eniga – nu skrotas avgiften för serveringstillstånd och serveringstillsyn.– Vi vill från kommunen sida hjälpa så mycket som möjligt, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M), till Göteborgs-Posten. .

GT - 6 timmar sedan

”Vi har snackat rätt mycket – verkar vara en jävligt bra kille”

GÖTEBORG. Simon Thern, 28, har gjort sina första arbetsdagar hos IFK Göteborg.En som gläds åt nyförvärvets intåg på Kamratgården är Pontus Wernbloom, 34.

GT - 7 timmar sedan

Klart: Trotjänaren stannar i Frölunda

GÖTEBORG. En av Frölundas största trotjänare stannar i klubben.Mats Rosseli Olsen, 29, har skrivit på för ytterligare tre säsonger med den klubb han varit trogen i tio säsonger hittills.

GT - 8 timmar sedan

Man gick genom isen på Sämsjön – räddades

Vid 13.30-tiden på fredagen larmades räddningstjänsten till Sämsjön.En man hade gått genom isen när han var ute och fiskade.

GT - 8 timmar sedan

Fullt utvecklad brand i villa: ”Slår ut lågor”

En fullt utvecklad brand härjar i en villa i Borås kommun.Räddningstjänsten har flera enheter på platsen.– Det slår ut lågor genom fönstren, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten..

GT - 9 timmar sedan

Buss och spårvagn har kolliderat

En buss och en spårvagn har kolliderat vid Åkareplatsen i centrala Göteborg.Olyckan har medfört förseningar i kollektivtrafiken.– Vi har fått lägga om flera linjer, berättar Göte Andersson vid Västtrafik..

GT - 10 timmar sedan

Person genom isen utanför Kil

En person har gått genom isen vid Nedre Fryken utanför Kil.  – Personen håller fast sig på isen med hjälp av isdubbar, säger SOS Alarms teamoperatör som svarar för räddningsregion Bergslagen..

GT - 11 timmar sedan

Beskedet: Norge öppnar gränsen för gränspendlarna

I dag lämnade den norska regeringen ett glädjebesked för gränspendlarna:På måndag öppnar Norge gränsen igen för gränspendlarna, det rapporterar SR Ekot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.