UNT > Nyheter

Saturday, 27 February, 02:08

UNT - 23 feb 21 kl. 19:30

KD vill tvinga fram beslut om slutförvaretKristdemokraterna vill nu tvinga regeringen att fatta beslut i frågan om ett slutförvar för kärnavfall i Forsmark..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Forsmark

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD vill tvingafram , beslutom , slutförvaret
Nyteknik - 15 jul 20 kl. 06:03

SKB utvecklar unik maskinpark för slutförvaret

Riksdagen har fattat ett betydelsefullt beslut i tillståndsprocessen. Nu jobbar SKB med att ta fram fordon och utrustning för deponering i det underjordiska slutförvaret, och ska välja metoder för själva bergbrytningen..

Nyteknik - 11 apr 14 kl. 10:15

Vet du var slutförvaret för kärnbränsle planeras?

En av tio svenskar vet var slutförvaret av använt kärnbränsle är tänkt att ligga. Fyra av tio vet vilken metod som planeras för slutförvaret. Det visar en undersökning som gjorts på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM..

SR - 29 jun 16 kl. 06:00

Strålsäkerhetsmyndigheten ger sin syn på slutförvaret

Efter över fem års granskning ger Strålsäkerhetsmyndigheten sin bedömning av kärnkraftsindustrins metod att slutförvara använt kärnbränsle. Beskedet väntas få stor betydelse för om slutförvaret ska bli verklighet eller inte..

UNT - 05 aug 13 kl. 07:16

Slutförvaret överklagas

Länsstyrelsens dispens till SKB för att göra ingrepp som skadar djur och natur vid det planerade slutförvaret i Forsmark har överklagats av fyra olika personer och organisationer..

Nyteknik - 29 nov 13 kl. 13:32

Berkleyprofessor: Slutförvaret blir en koppargruva

Korrosionsexperten Digby Macdonald, professor vid Berkeleyuniversitetet, är kritisk till den svenska metoden att använda kopparkapslar i slutförvaret. – Det är bättre med vanligt järn, säger han..

Nyteknik - 24 jun 15 kl. 15:40

SSM: ”Försiktigt ja till slutförvaret”

Strålsäkerhetsmyndigheten ger preliminärt grönt ljus för uppförandet av slutförvaret för kärnbränsle i Forsmark. Massor av teknikutveckling och utredningar återstår dock..

Nyteknik - 20 nov 15 kl. 13:58

Slutförvaret säkrare med ny typ av betonitblock

En ny typ av bentonitblock kan göra slutförvaret av använt reaktorbränsle säkrare. Det hoppas svenska forskare..

UNT - 15 apr 16 kl. 11:03

Östhammars kommun föreslår folkomröstning om slutförvaret

Östhammars kommun håller just nu en presskonferens om slutförvaret..

Barometern - 18 apr 16 kl. 16:00

Östhammar vill folkomrösta om slutförvaret

Forsmark i Östhammar har sedan länge valts ut som platsen för slutförvaret av använt kärnbränsle. Nu låter kommunledningen i Östhammar meddela att man vill ha en folkomröstning i frågan..

UNT - 27 feb 17 kl. 06:35

Slutförvaret är inte säkert

Finns det skäl att vara orolig för den långsiktiga strålsäkerheten från det planerade slutförvaret för använt kärnbränsle i Forsmark?.

Nyteknik - 06 nov 17 kl. 12:11

”SSM – otydligt om riskerna med slutförvaret”

LÄSARBREV. Strålsäkerhetsmyndigheten har hittills varit alltför otydlig i sin redovisning av risker förknippade med slutförvaret. De borde jämföras med andra risker i samhället, skriver Lars Wigert..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.