GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 25 February, 03:00

GöteborgsPosten - Igår: 19:16

Äldre par vilse vid gränsen till NorgeEtt norskt par i 80-årsåldern har kört vilse i Värmlandsskogarna, i glesbygdstrakter nära Norge. De hörde av sig vid 17-tiden, men polisen har sedan dess inte kunnat få tag i dem..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Norge, Värmlandsskogarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, par, vilsevid , gränsentill , Norge
Sydsvenskan - 27 nov 18 kl. 15:10

Professorn: Många äldre ligger på gränsen till svält

Ätrobotar är ett hjälpmedel på frammarsch när det gäller att få äldre att få i sig näring..

YLE - 04 aug 16 kl. 16:21

Finland har högsta promillegränsen till havs - vissa är fulla vid rodret

Finland är det land där man får vara mest onykter till havs jämfört med Norden och Östersjöområdet. För en del kan gränsen 1 promille betyda att man är så full att man inte ens kan stå. Men också munvatten kan göra att ett blåstest visar rött.

YLE - 15 feb 16 kl. 05:02

Flera vill öppna sitt hem för äldre

Det finns omkring hundra familjevårdare för äldre runt om i landet. Mest populär är vårdformen i Savolax, Norra Karelen och Egentliga Finland. Nu börjar också Karlebyregionen med modellen.

YLE - 28 dec 15 kl. 16:56

Säkerhetsskäl orsaken till cykelförbud vid ryska gränsen i Lappland

Lapplands gränsbevakningssektion beslöt i lördags att man inte längre får ta sig över den ryska gränsen på cykel. Med förbudet vill gränsbevakningen förebygga att man tar sig olagligt in i landet. Gränsövervakningen vill inte hindra någon att ta sig till Finland, och man tar fortfarande emot asylsökande när de kommer.

Kristianstadsbladet - 20 mar 13 kl. 09:30

"Inför fria bussresor för äldre"

Alla som bor i Östra Göinge och är över 70 år ska kunna åka buss gratis i nordöstra Skåne. Det vill Sverigedemokraterna.
Partiet vill att de fria bussresorna för äldre i Östra Göinge kommun ska gälla såväl inom som utanför kommungränsen.

News55 - 31 maj 16 kl. 11:01

SPF Seniorerna efter mammografibeslutet: Riksdagen förvägrar flera äldre kvinnor ett friskare liv

Åldersgränsen för den avgiftsfria mammografiscreeningen har införts med hänvisning till Socialstyrelsen som hävdar att det inte finns något vetenskapligt underlag som visar att mammografi gör nytta för kvinnor över 74 år.       LÄS MER: SPF Seniorerna om riksdagens mammografiförslag: ”Åldersdiskriminerande!” Var femte drabbad kvinna över 75 år Men SPF Seniorerna hävdar att mammografi visst är värdefullt för kvinnor över 74 år, någonting News55 rapporterat om tidigare.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:00

Vill kunna sparka äldre sjuka

ESLÖV Eslövs kommun är en av 124 remissinstanser som ombetts att lämna synpunkter på de höjda åldrarna i det statliga pensionssystemet som de sex politiska partierna i pensionsgruppen vill införa. Eslöv tycker i stort att förslaget är bra men vill ha större möjligheter att säga upp och slippa betala för medarbetare som passerat pensionsgränsen när de blir sjuka, alternativt att staten tar det ansvaret.Sammanfattningsvis är Eslövs kommun i grunden positiv till förslagen, som ska klubbas i riksdagen före sommaren.

YA - 31 aug 13 kl. 15:00

Besparingar retar äldre

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
?Varför är det alltid pensionärerna som ska betala? Det måste finnas andra ställen att spara på.

SVT Debatt - 05 sep 13 kl. 12:41

Att leva nära svältgränsen ger ett hälsosammare liv

DIETER Vi lever i ett överflödssamhälle, med småätande, enorma portioner och snask. Vi äter oss sjuka. U-ländernas matkonsumtion är betydligt mer begränsad än vår ?

Skånskan - 28 jan 20 kl. 16:08

Nu ska gratisresorna för äldre bli verklighet

ESLÖV Nu har politikerna klubbat igenom uppdraget att sjösätta seniorkortet. Kommunen ska avsätta 2,5 miljoner kronor per år för satsningen men slutnotan styrs av hur mycket de äldre faktiskt reser med kortet.Efter ett beslut på måndagens kommunfullmäktigemöte är bollen i rullning för att sjösätta seniorkortet.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 01:00

Sam­ar­beta över block­gränsen

Opinion Mo­de­raterna sam­lade i helgen sina vik­tigaste fö­re­trä­da­re till ett så kallat Sve­ri­ge­möte i Mal­mö. Jag hade inte möj­lig­het följa allt, men för­stod att det pratades en hel del om hur illa de röd­gröna sköter Mal­mö och Sve­ri­ge och med vil­ka Mo­de­raterna ska sam­ar­beta i fram­tiden.
Anna Kin­berg Batra fick chansen att stärka sitt le­dar­skap och peppa lo­kal­po­li­ti­kerna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.