Corren > Nyheter

Saturday, 06 March, 15:53

Corren - 23 feb 21 kl. 19:00

Nu kommer vårfåglarna – här kan du se demVår i luften! Värmen och ljuset lockar tidiga vårfåglar till Östergötland – de första har redan anlänt. Vår expert tipsar var du lättast kan njuta av lärkor, gäss och tofsvipor..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Östergötland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu kommer vårfåglarnahär kan du se dem
YLE - 04 jun 15 kl. 10:02

Fåglarna häckar tidigare än förr

Den globala uppvärmningen har många konsekvenser. Vill man försöka hitta någon ljusglimt i eländet är det att fåglarna häckar allt tidigare. Det betyder att fågelungarna har mer tid på sig att växa sig starka.

YLE - 03 aug 15 kl. 16:22

Fåglarna lider av det kalla vädret

Den kalla sommaren har lett till att det finns väldigt få ungfåglar, säger fågelentusiast Jörgen Palmgren. Det leder i sin tur till att det nästa sommar finns ännu färre fåglar i landet. Om du har märkt att det finns färre fågelungar än vanligt i år så har du gjort en helt korrekt observation.

BT - 11 dec 14 kl. 20:20

Dinosauriernas död befriade fåglarna

När dinosaurierna dog ut släpptes fåglarna loss. Nya rön visar att de senare genomgick en högexplosiv utveckling, en sorts Big Bang, för 66 miljoner år sedan - direkt efter att dinosaurierna utplånats.Inom loppet av bara 10 till 15 miljoner år uppstod alla nu levande fågelordningar, plus många nu existerande familjer.

Skånskan - 01 jun 19 kl. 15:30

Fångar fåglarna med pensel

SÖDERTO Lars Fredholm fångar fåglarna i sin naturliga omgivning med hjälp av pensel och färg. Han har målat fåglar i över 30 år, och beskriver det som balsam för själen att få ge sig ut i naturen.
Nu uppmärksammar Lions Club hans arbete, och belönar akvarellkonstnären i Söderto med årets kulturpris.

YLE - 18 apr 13 kl. 09:41

Flyttfåglarna sena

Det kyliga vädret har försenat flyttfåglarnas ankomst. Jämfört med fjolåret har fåglarna anlänt klart senare. Den närmaste tiden väntas det dock bli varmare och flyttfåglarna bli allt fler.

YA - 07 okt 13 kl. 10:25

Sjöfåglarna pausade i sina ??flyttbestyr

Foto: Mark Hanlon
Så skimrande var väl aldrig havet som i söndags. Fågelskådarna njöt visserligen av det sköna höstvädret men hade hoppats på busväder. Då hade det nämligen varit mer fart på sjöfågelsträcket när Naturskyddsföreningen besökte Skånes sydöstligaste hörn i går.

YLE - 23 feb 15 kl. 10:22

Den milda vintern har gynnat småfåglarna

Den milda vintern har varit skonsam mot småfåglarna. Det betyder att många av dem som brukar flytta söderut i stället har övervintrat i Österbotten. Redan nu kan man höra en hel del fågelsång konstaterar fågelskådare Ari Lähteenpää.

YLE - 19 apr 13 kl. 09:50

Flyttfåglarna återvänder

Det varma vädret den senaste tiden har fått fart på flyttfåglarna. Bland annat i Karleby har man observerat 1 000 gäss och närmare 600 svanar. Marko Pohjoismäki från Mellersta Österbottens ornitologiska förening uppskattar att fåglarna i år återvänder en vecka senare än normalt.

YLE - 24 apr 13 kl. 11:28

Fåglarna väller nu in i landet

Spela upp klipp på Arenan Möt Dick Forsman. Han är ornitolog, forskare och författare och anses bland annat vara en landets mest kända experter på rovfåglar. Sedan 1965 har han dokumenterat vårarna och hur flyffåglarna har anlänt till Finland.

BT - 10 jun 13 kl. 16:55

Så förlorade fåglarna sina penisar

Varför saknar nästan alla fåglar penisar? Frågan har länge varit obesvarad men en ny studie visar att fågelembryon har normala framväxande penisar ? som dock snart förintas genom genetiskt styrd celldöd.

YLE - 02 jun 15 kl. 06:34

Det kalla vädret påverkar också flyttfåglarna

Många flyttfåglar har stannat på sydligare breddgrader på grund av det kyliga vädret. Så här få flyttfåglar har det inte varit i Finland på nästan 40 år. Till exempel tornsvalorna påbörjade sin flytt till Finland i mitten av maj, men de allra flesta tornsvalorna stannade på varmare breddgrader, berättar ornitolog Mikko Pöyhönen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.