SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 11:08

SR - 23 feb 21 kl. 18:58

Flera regioner förbereder sig för att vårda fler covidsjukaPå flera plaster i landet förbereder man sig för att fler patienter kommer behöva sjukhusvård för covid-19. I Stockholm har man redan nu varit tvungen att utöka antalet platser för covidpatienter som behöver sjukhusvård. I Region Västerbotten förbereder sig vården för att kunna ta emot fler patienter både på IVA och inom övrig sjukvård, eftersom smittspridningen i länet är så kraftig..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stockholm, Region Västerbotten, IVA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera regioner, förberedersig för att , vårda, fler, covidsjuka
News55 - 17 nov 16 kl. 13:59

SPF Seniorerna kräver fler 65-plussare i riksdagen

De allmänna valen till kommuner, landsting, regioner och riksdagen hålls under 2018, vilket betyder att partierna förbereder och i vissa fall beslutar sina partivalsedlar redan under nästa år. Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna vill att fler personer över 65 år väljs in för att kunna representera denna grupp, det skriver organisationen i ett öppet brev till partierna. – Vi har den yngsta riksdagen någonsin just nu och den måste kompletteras, säger SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam, till News55.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 07:15

Skåne förbereder för sommarhetta

Foto: Peter Åklundh
Skåne är först i landet med en checklista för äldreomsorgen om SMHI varnar för en värmebölja. Kristianstad har redan hållit en beredskapsövning.
I går utfärdade SMHI en klass 2-varning för extremt höga temperaturer i mellersta och norra Sverige.

YLE - 29 nov 15 kl. 11:13

Tomas Brännkärr: Tvåspråkighet i praktiken i skolkontext

Inom skolpolitik i Finland har målet varit att hålla båda nationalspråken åtskilda. Tomas Brännkärr skriver i sin gästkolumn att skolor med olika undervisningsspråk i Finland har mycket lite kontakt med varandra. De finska och de svenska skolorna finns av tradition ofta i separata egna byggnader.

YLE - 22 apr 16 kl. 10:51

Nu diskuteras framtiden för Kvarkentrafiken

Hur ska trafiken över Kvarken se ut i framtiden? Ett internationellt EU-seminarium samlar toppaktörer inom kommunikation och transport i Vasa och Umeå. - Vi har pratat om det system vi har nu.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 13:36

Sluta gömma dig, Carl Bildt!


DEBATT. Det är dags för Carl Bildt att sluta gömma sig bakom Dawit Isaak och utforma en bredare samanhållen politik för Sveriges relationer till Afrikas horn och Eritrea. Det skriver riksdagsledamoten Carin Hägg (S) på TV4/Politikerbloggen.

SR - 21 mar 20 kl. 18:02

Hamstring i Ryssland

I Europas allra största stad Moskva förbereder sig nu många för en jobbig tid när allt fler smittas av coronavirus. Det finns just nu 53 bekräftade fall i 18 regioner och siffran har den senaste tiden stigit allt snabbare. Som i många andra länder så hamstras det varor i affärerna..

News55 - 09 jun 20 kl. 13:39

Så varnar Tegnell för ytterligare begränsningar

Många förbereder sig för en sommar i Sverige på grund av pandemin vilket gör att fler väntas campa och bilsemestra i stället för att åka utomlands. Nyligen öppnade regeringen för att inrikesresor från och med 13 juni, men nu höjer Anders Tegnell en varningens finger för att det kan bli indraget tillstånd att resa i landet om smittspridningen ökar, det vill säga om om Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd inte hålls och om det bildas trängsel. Majoriteten, 80 procent, uppger att man följer rekommendationerna, men att det är något färre jämfört med 1-2 veckor sedan, skriver tidningen.

Expressen - 24 jul 20 kl. 13:35

Stor förväntan inför norska beskedet: ”Vi är jätteredo”

Klockan 14 har Norges regering kallat till presskonferens om nya reseråd.Frågan är om fler svenska regioner kan slippa de norska restriktionerna.I Värmland förbereder man sig nu för en gränsöppning..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

SMHI varnar för storm i Lapplandsfjällen

Under lördagsförmiddagen utökade SMHI sin varning från klass1 till klass 2 för norra Lapplandsfjällen. Från lördag eftermiddag väntas mycket blåst i området och under söndagen kan vindarna nå stormstyrka, detta kombinerat med snö och regn förväntas ge mycket dålig sikt. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen och det medför stora risker..

SR - 1 timme sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 2 timmar sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 2 timmar sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 4 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 5 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 6 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 7 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.