Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 27 February, 11:07

Aftonbladet - 23 feb 21 kl. 19:01

Så drabbas barnen då samhället stänger nerPLUS Efter ett år med corona har barnen i en dansk skolklass gått upp kraftigt i vikt, fått mer fetma, högre blodtryck och. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
PLUS Efter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , drabbas, barnen, , samhället, stänger, ner
HBL - 27 sep 14 kl. 20:06

"Oetiskt låta barnen lida när klyftorna växer"

Välfärdsskillnaderna i det finska samhället bekymrar generaldirektör Juhani Eskola på Institutet för hälsa och välfärd, THL.– Speciellt barnen lider när klyftorna vidgas. Det är djupt oetiskt, säger han.

HBL - 28 sep 14 kl. 13:14

THL:s generaldirektör vill rädda barnen

Välfärdsskillnaderna i det finska samhället bekymrar generaldirektör Juhani Eskola på Institutet för hälsa och välfärd, THL. – Speciellt barnen lider när klyftorna vidgas. Det är djupt oetiskt, säger han.

GöteborgsPosten - 12 nov 14 kl. 14:10

Så drabbas barnen av stora förskolegrupper

De stora barngrupperna påverkar möjligheterna att bedriva en bra förskoleverksamhet.På vilket sätt och var gränserna går, forskas det på just nu vid Göteborgs universitet..

SR - 21 nov 14 kl. 05:00

Personalbrist på svenska socialkontor - så drabbas barnen

Utsatta barn riskerar att bli utan hjälp på grund av personalbrist på socialkontoren. En undersökning som P1-programmet Kaliber gjort i 222 kommuner visar att hälften av socialkontoren den 1 oktober i år hade vakanta tjänster på de avdelningar som arbetar med barn och unga. Kaliber: Hela reportaget sänds i P1-programmet Kaliber på söndag.

GöteborgsPosten - 23 aug 18 kl. 09:54

Skolans dolda avgifter – så drabbas barnen

Utflyktsmat, frukt som ska tas med och busspengar. Skolan är fylld av dolda avgifter, vilket drabbar familjer i ekonomisk utsatthet. Men få kommuner har riktlinjer för utgifterna, enligt en undersökning från Majblomman..

UNT - 23 aug 18 kl. 09:54

Skolans dolda avgifter – så drabbas barnen

Utflyktsmat, frukt som ska tas med och busspengar..

Resume - 19 aug 20 kl. 14:09

Så drabbas barnen av den problematiska reklamen i sociala medier: Kan bryta mot Barnkonventionen

Vad får det för konsekvenser att direkta köpuppmaningar och reklam som är problematisk ur etisk synpunkt flödar i barns sociala medier? Vi pratar med professorn Helena Sandberg och digitalexperten Gustav Martner, som båda pekar på att situationen riskerar att stå i strid med Barnkonventionen. ”De långsiktiga konsekvenserna som jag kan se är att de riskerar att tappa tro på vuxensamhället”, säger Helena Sandberg..

Cornucopia - 31 dec 17 kl. 11:33

Tänk på de små barnen!

Eventuellt kan den svenska bostadsbubblan ha spruckit. Det finns ingen som helst glädje i det, då situationen kunde undvikits om beslutsfattare lyssnat på varningarna. Vi kommer alla drabbas, en del mer, andra mindre.

YLE - 18 dec 15 kl. 08:20

Den bästa julklappen till barnen är en jul utan fulla föräldrar

Kampanjen En nykter jul för barnens skull ordnas i år för adertonde gången av Nykterhetens Vänner i samarbete med en massa organisationer Martti Vastamäki är en välrenommerad handkirurg och ortoped. Men han är också aktiv i organisationen Nykterhetens Vänner som nu för adertonde gången vädjar om en nykter jul. När han själv var 11 år bestämde han sig för att aldrig dricka alkohol.

Dagen - 08 jun 11 kl. 03:00

Rädda Barnen: Vart tionde barn lever i fattigdom

Mer än vart tionde barn, omkring 220 000, lever i fattigdom i Sverige. Andelen fattiga barnfamiljer har ökat från 8-9 procent för tio år sedan, till 15 procent i dag.

Ensamstående med barn, nya invandrade svenskar och unga arbetslösa föräldrar är de som drabbas.

Nyan - 19 aug 15 kl. 15:17

Viktigt för barnen att prata öppet

Det går att ha ett normalt familjeliv även med psykisk ohälsa. Men då måste det finnas en öppen kommunikation. – I högstadiet var det som att jag sprang in i en verklighetsvägg, en bubbla som sprack, säger Elin Röblom som växte upp i ett hem med psykisk ohälsa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.