Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 24 February, 18:38

Sydsvenskan - Igår: 17:52

’’En midsommarnattsdröm’’ får ny chans i Malmö i höstEn nyuppsättning av Shakespeareverket har premiär på Malmöoperan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmö, Shakespeareverket, Malmöoperan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En midsommarnattsdrömfår ny , chansi , Malmöi , höst
SR - 13 apr 14 kl. 16:02

"En midsommarnattsdröm" på Malmö stadsteater

Förra gången den tyska regissören Anna Bergman gästade Malmö stadsteater satte hon upp Elfriede Jelinek - nu har Bergman valt ett något mer bekant; Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” hade premiär på Hipp i fredags och känsliga personer varnas för föreställningens blodiga innehåll. Maria Edström var på premiären.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 08:00

75 år sedan Malmö stadsteater invigdes

Kultur och Nöje Den 23 september 1944 – alltså i dagarna för 75 år sedan – firades invigningen av Malmö stadsteater, i dag Malmö opera.
Maken till fest lär Malmö nog inte varit med om sedan klang- och jubeldagarna under Baltiska utställningen 1914. Så var det också en 40-årig dröm som förverkligades.

Skånskan - 17 apr 18 kl. 09:31

Bergmans Persona på Malmö Stadsteater

Malmö Stadsteaters bidrag till Bergmanåret blir en hans Persona som teater på Intiman. Föreställningen görs i samarbete med Deutsches Theater Berlin och regisserar gör tyska Anna Bergman som tidigare gjort bland annat En midsommarnatts dröm och Petra von Kants bittra tårar i Malmö.I år skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år.

SR - 06 maj 18 kl. 00:41

Knepig och lättälskad Parken på Malmö opera

Shakespeares En midsommarnattsdröm har flera gånger använts i operasammanhang och nu är det dags igen. Det är Hans Gefors som moderniserat dramat och fruktbarhetsgudarna Oberon och Titania möts nu en park i en modern storstad. Sverigepremiär på Malmö opera..

Skånskan - 10 jan 20 kl. 09:33

Vårens höjdpunkter

Nytt år och nya evenemang. Pernmilla Ekdahl (PE); Maria Zandihn (MZ) och Gunilla Wedding (GW) på kultur- och nöjesredaktionen har valt ut några av sina personliga favoriter bland vårens alla spännande programpunkter.En handelsresandes död
Intiman, Malmö
20 december 2019 – 5 mars Arthur Millers klassiker En handelsresandes död på Intiman hade premiär redan före årsskiftet och har fått lysande recensioner.

Skånskan - 28 apr 18 kl. 08:00

Nu har gudarna landat i operans park

Om en vecka, lördag 5 maj, är det Sverigepremiär på Malmö Opera för den svenske tonsättaren Hans Gefors Parken från 1989.
– Nu får vi sen den i sin allra bästa gestalt, säger han entusiastiskt när vi träffas en vecka före premiären.Hans Gefors om …
… hur det har varit att vara med under repetitionen av Parken: ”Det har varit väldigt roligt och inspirerande och så är det är ett nästan 30 år gammalt partitur så det finns saker, detaljer som jag har putsat på.

Skånskan - 01 okt 19 kl. 06:00

Kärlek och tvång i dansens form

På lördag den 5 oktober är det urpremiär för Drömmen, en dansföreställning om kärlek, sexualitet och tvång som baseras på Shakespeares En midsommarnattsdröm.
– I vår skog handlar det om att öppna upp människors trångsynthet, beskriver koreografen Roger Lybeck som skapar föreställningen tillsammans med regissören Ronny Danielsson.Drömmen
Drömmen spelas av TeaterInc på Moomsteatern i Malmö 5 oktober till 9 november.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 20:30

Han har lagat tänder i många världsdelar

TANDLÄKARE. Claes Nelson har lagat tänder i Indien, i Guatemala, i Kenya – och i Lomma. Därifrån flyttade han för snart 30 år sedan, men han återvänder dit ett par gånger i veckan för att löpträna.

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 07:28

Leendets gåta

Foto: Malin Arnesson
Malmöpremiären av Stephen Sondheims musikal "Sommarnattens leende" får Bengt Eriksson att fundera över bakgrunden och finner både Shakespeare, Bergman och Woody Allen. Och en mängd versioner av en av de bästa musikallåtarna, "Send in the clowns".
Rättvik?

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:53

Shakespeare utan tyglar - men med galenskap

Foto: Peter Westrup
När regissör Anna Bergmann tar sig an Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” för Hipp i Malmö får det fantasifulla äventyret en rekommenderad 15-årsgräns. Kulturskribent Martin Lagerholm ser ett klassiskt drama med sex och blod som två ingredienser.
Teater
”En midsommarnattsdröm”.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 16:16

”Vi vill visa hela husets bredd”

I höst fyller operahuset i Malmö 75 år. När säsongen 2019/2020 presenterades på fredagen fanns det mycket koppling till jubileet. Inte minst i En midsommarnattsdröm som var den första föreställningen i huset 1944.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.