SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 10:14

SR - 23 feb 21 kl. 18:23

Avkrypterad kommunikation mellan kriminella: En skatt för polisenAtt svensk polis fick tillgång till kommunikation från den krypterade tjänsten Encrochat har varit avgörande för att polisen skulle få en bättre bild av hur de kriminella nätverken styrs - och har kunnat agera mot ledare i nätverken, det säger rikspolischef Anders Thornberg, i en intervju med Ekot. Den senaste tiden har det kommit flera åtal där material från chattarna är en del av bevisningen - och fler åtal väntas - men kommunikationen har också gett polisen ny underrättelseinformation om de kriminella nätverken. "Vi har fått väldigt bra kunskap om metoder man använder, och sedan har vi också fått mycket material som vi kan använda i kommande rättegångar" säger Anders Thornberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Encrochat, Anders Thornberg, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avkrypterad, kommunikationmellan , kriminellaEn , skattför , polisen
Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 02:21

Höjd skatt för fler kriminella

Fler grovt kriminella har tvingats betala skatt sedan Skatteverket trappade upp jakten på den organiserade brottsligheten.Men de senaste åren har det kommit in mindre pengar.
Såväl 2011 som 2012 landade upptaxeringen av kriminella på drygt 1,4 miljarder, medan siffran i fjol var 700 miljoner kronor.

BT - 28 feb 14 kl. 02:22

Höjd skatt för fler kriminella

Fler grovt kriminella har tvingats betala skatt sedan Skatteverket trappade upp jakten på den organiserade brottsligheten. Men de senaste åren har det kommit in mindre pengar.Såväl 2011 som 2012 landade upptaxeringen av kriminella på drygt 1,4 miljarder, medan siffran i fjol var 700 miljoner kronor.

UNT - 4 timmar sedan

Välfärden viktigare än sänkt skatt

De rikaste behöver betala mer i skatt, inte mindre, skriver Lisa Nåbo och Pavlos Cavelier Bizas i en replik till CUF och MUF..

UNT - 4 timmar sedan

Välfärden viktigare än sänkt skatt

De rikaste behöver betala mer i skatt, inte mindre, skriver Lisa Nåbo och Pavlos Cavelier Bizas i en replik till CUF och MUF..

Nyheter 24 - 19 okt 11 kl. 08:29

IFK:s huvudsponsor samarbetar med grovt kriminella


Prioritet Finans tjänar miljontals kronor på att göra affärer med dömda brottslingar. IFK Göteborgs huvudsponsor har bytts ut från ICA till Prioritet Finans. Ett faktureringsbolag som tjänar stora pengar på att göra affärer med grovt kriminella brottslingar.

BT - 28 feb 14 kl. 01:36

Mindre skatt från grovt kriminella

Skatteverket trappar upp jakten på grovt kriminella och det är fler som tvingas skatta. Däremot kommer det in mindre pengar. - Att komma åt aktörerna är viktigare än att nå de stora beloppen, säger Pia Bergman, nationell samordnare, till Sydsvenskan.

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 01:31

Mindre skatt från grovt kriminella


Skatteverket trappar upp jakten på grovt kriminella och det är fler som tvingas skatta. Däremot kommer det in mindre pengar. - Att komma åt aktörerna är viktigare än att nå de stora beloppen, säger Pia Bergman, nationell samordnare, till Sydsvenskan.

BT - 22 aug 13 kl. 16:57

Kostsamt med skjutande kriminella

Förorättade kriminella som med skjutvapen hämnas på andra kriminella kostar svensk sjukvård både tid och pengar. ? Skottskador drar enorma resurser, säger Sören Sanz vid Södersjukhusets akutmottagning.

BT - 22 aug 13 kl. 16:57

Dyrt med kriminella uppgörelser

Förorättade kriminella som med skjutvapen hämnas på andra kriminella kostar svensk sjukvård både tid och pengar. ? Skottskador drar enorma resurser, säger Sören Sanz vid Södersjukhusets akutmottagning.

GöteborgsPosten - 02 jul 20 kl. 17:01

Stor Europolinsats mot grovt kriminella

I en stor gemensam polisinsats inom ramen för Europol har flera skjutningar och försök till mord förhindrats, både i Sverige och i andra länder. Bland annat har polisen lyckats kunna ta del av kriminella nätverks kommunikation i realtid..

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 14 kl. 01:38

Mindre skatt från grovt kriminella

Skatteverket trappar upp jakten på grovt kriminella och det är fler som tvingas skatta. Däremot kommer det in mindre pengar. — Att komma åt aktörerna är viktigare än att nå de stora beloppen, säger Pia Bergman, nationell samordnare, till Sydsvenskan.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 30 minuter sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 1 timme sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 3 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 4 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 5 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 6 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

SR - 7 timmar sedan

Arabiska dissidenter besvikna på USA:s svar efter Khashoggi-rapport

Efter underrättelserapporten om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrat mordet på journalisten Jamal Khashoggi, vill arabiska dissidenter se krafttag för att försvara yttrandefriheten i Saudiarabien och Mellanöstern. Det är viktigare än att sluta sälja vapen till Saudiarabien. För att saudier ska kunna tygla sin kronprins måste de våga kritisera honom, menar de..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.