Corren > Nyheter

Friday, 05 March, 17:59

Corren - 23 feb 21 kl. 18:09

Merkel: Tyskland är i tredje vågenTyskland är inne i den tredje vågen av coronapandemin, hävdade landets förbundskansler Angela Merkel vid ett internt möte med partikamraterna i kristdemokratiska CDU på tisdagen..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Angela Merkel, CDU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Merkel, Tysklandär i tredje , vågen
Sydsvenskan - 24 sep 17 kl. 00:01

Låt Merkel visa vägen till bättre politik.

Behovet är tydligt av att söka nya politiska samarbeten i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 17 kl. 00:01

Låt Merkel visa vägen till bättre politik.

Behovet är tydligt av att söka nya politiska samarbeten i Sverige.

Sydsvenskan - 20 feb 16 kl. 04:00

Praktisk och pragmatisk. Men Angela Merkel har trots allt en passion.

Alltid samma kavaj, men i olika färger. Principen liknar den som legat till grund för den tyska chokladjätten Ritter Sports varumärkesbygge. Enkla, fyrkantiga förpackningar med skilda signalfärger för varje chokladsort.

Nerikes Allehanda - 01 sep 15 kl. 05:16

Angela Merkel tar på sig ledartröjan

Den 14 september samlas ministrar från de 28 medlemsländerna i EU för att diskutera flyktingkrisen. Ibland låter det som om EU-länderna kan göra lite hur de vill. Men det finns en rättslig grund att stå på.

SR - 07 mar 14 kl. 06:30

Debatt i Tyskland om taktiken mot Ryssland

Tyskland spelar en viktig roll för lösningen i Ukrainakonflikten och har hittills varit mycket tveksamt till att införa hårda EU-sanktioner mot Ryssland. Tyskland har sedan många år satsat på dialog med Ryssland och Angela Merkel vill in i det längsta försöka den vägen. Men i Tyskland ökar nu debatten om det är den rätta taktiken mot Putins Ryssland..

Skånskan - 06 mar 16 kl. 14:00

Merkel – Eu­ro­pas fri­hets­gu­din­na

Opinion Fri­het präglar An­ge­la Merkels gär­ningar se­dan upp­växten. Det är där­för inte märk­ligt att för­bunds­kans­lern vill fort­sätta på sam­ma bana för flyk­ting­po­li­tiken. Även om Eu­ro­pa gungar mer än be­tänk­ligt och po­li­tiska le­da­re om­kring hen­ne bannar hen­nes ställ­nings­ta­gan­de, står hon kvar starkare än nå­gon­sin.

Blekinge Läns tidning - 11 sep 16 kl. 21:00

Angela Merkel får inte smita ut bakvägen

Angela Merkel får inte göra en Fredrik Reinfeldt: Hålla fast vid sitt öppna hjärta, avgå tätt efter valet och lämna ett förändrat politiskt landskap åt sin efterträdare. Parlamentariskt kaos i Tyskland skulle påverka hela EU..

SmålandsPosten - 30 okt 18 kl. 04:00

Hessen visar vägen?

I vanliga fall hade det varit ett delstatsval bland andra. Nu sammanföll region valet i delstaten Hessen , i mellersta Tyskland , med en särskilt intressant tid i tysk politik – under vilken marken har gungat betänkligt under förbundskansler Angela Merkel. Utfallet i valet resulterade under gårdagen i beskedet att Merkel inte ställer upp till omval vid de tyska kristdemokraternas kongress i december.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 16:33

Merkel öppnar stor vindkraftspark i Östersjön

En ny vindkraftpark i Östersjön ska hjälpa Tyskland i sin gröna omställning. Arkona-parken har 60 turbintorn placerade mellan ön Rügen och Sverige och byggdes på bara tre månader förra året. Den producerar redan nu elektricitet.

YA - 16 dec 13 kl. 04:00

Kör inte den tyska vägen

Foto: Christian Thiel
Stora koalitioner riskerar att kväva demokratin. Sverige bör inte följa Tysklands exempel.
Tysklands förbundskansler Angela Merkels CDU och dess bayerska systerparti CSU bildar storkoalition med socialdemokratiska SPD.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.