ÖstersundsPosten > Nyheter

Monday, 01 March, 04:41

ÖstersundsPosten - 23 feb 21 kl. 18:00

Elever i länet sätter ord på mänskligheten – dansare förkroppsligar denEfter ett år av förlorade föreställningar är det dags för dansföreställningen ”Human –....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Human

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleveri , länet, sätter, ord, mänskligheten, dansare, förkroppsligarden
Skånskan - 28 aug 19 kl. 13:04

Mer än 1000 blixtar – nu fortsätter åskan härja

Skåne 1100 blixtar, räknade SMHI, över Skåne natten mellan tisdag och onsdag.
Åskan förväntas fortsätta dåna i länet de närmsta dagarna.
- I den här värmen uppstår väldigt gynnsamma förhållande för åska, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

YLE - 03 sep 14 kl. 09:36

Skolorna behöver större genusmedvetenhet

Modersmålslärare Annette Kronholm-Cederberg efterlyser större genusmedvetenhet i skolan. Lärarna är i allmänhet bra på att inte diskriminera elever på basen av kön men på ett mer subtilt plan behöver genusfrågor uppmärksammas tycker hon. - Hur vi bemöter och vad vi bekräftar och stöder.

Nerikes Allehanda - 17 maj 16 kl. 04:26

5,3 miljarder till mer undervisning

En av de viktigaste byggstenarna för en människas livschanser är en god utbildning. Och få saker är så viktiga för ett lands konkurrenskraft som att rusta sina unga medborgare med kunskaper. För en tid sedan kom en rapport om grundskolornas resultat runt om i landet.

SmålandsPosten - 01 okt 14 kl. 06:15

Växjö bästa företagarkommun i Kronoberg

Enligt organisationen Företagarna är Växjö den bästa företagskommunen i länet samtidigt som Tingsryds kommun hamnar bland de sämsta i hela landet. Företagarna har gjort en kartläggning av landets kommuner utifrån hur bra det går för respektive kommuns företag. De har bland annat tittat på företagens omsättning och resultat.

Skånskan - 30 mar 17 kl. 23:00

Åter­in­för es­te­tiska äm­nena

ERWP.fif(0)Den 31 mars till 2 ap­ril ge­nom­fö­rs Na­tio­nell Es­te­tisk Kon­gress (NEK) i Mal­mö. NEK är ett nät­verk för verk­samma inom fram­för­allt gym­na­si­ets es­te­tiska pro­gram, men ock­så för öv­riga gym­na­sie­sko­lor som er­bjuder es­te­tiska kurser.

Barometern - 22 mar 14 kl. 10:00

En läxa att lära

Vill man ha en illustration av hur besynnerlig styrningen av den svenska skolan har blivit behöver man inte gå längre än till frågan om huruvida det ska finnas läxor eller ej. Somliga huvudmän, det vill säga kommuner, säger att de helt vill avskaffa läxor. Som denna tidning skildrade i går, finns det också bland skolchefer i länet företrädare för uppfattningen att läxor egentligen inte borde förekomma.

Barometern - 22 mar 14 kl. 10:00

En läxa att lära

Vill man ha en illustration av hur besynnerlig styrningen av den svenska skolan har blivit behöver man inte gå längre än till frågan om huruvida det ska finnas läxor eller ej. Somliga huvudmän, det vill säga kommuner, säger att de helt vill avskaffa läxor. Som denna tidning skildrade i går, finns det också bland skolchefer i länet företrädare för uppfattningen att läxor egentligen inte borde förekomma.

Barometern - 09 nov 13 kl. 15:21

Fortsatt möjligt att satsa på grön rehab

Framtiden för Grön rehabilitering är oviss. Men även om beskedet nu är att verksamheten läggs ned finns chansen att ha den kvar. Men då krävs att länets kommuner och landsting snabbt sätter ned foten.

SmålandsPosten - 18 jan 14 kl. 23:41

Rätten att uttrycka sig är inte absolut

Några gånger per termin besöker jag och kollegan Göran Andersson gymnasieskolor för att prata om yttrandefrihet och tryckfrihet.
Göran är van. Han är lärare i grunden och har hållit många föreläsningar i ämnet över hela södra Sverige.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Fick sparken – för att hon gav mat till barn som inte hade råd

Della Curry, var chef för ett skolkök i amerikanska Colorado men uppger att hon nu har fått sparken – för att hon gav gratis mat till lågstadieelever som inte hade råd att köpa lunch, skriver CBS Denver. Skolmat är nämligen inte gratis i amerikanska skolor, inte ens de kommunala. På skolan där Curry jobbade fick barn utan pengar en fralla med en ostskiva och lite mjölk.

BT - 19 dec 12 kl. 13:53

Nytt gatubråk i Göteborg

Rykten går om nya planerade upplopp i Göteborg efter gårdagens stök.
Ett par hundra tonåringar samlades i dag i korsningen mellan Nordhemsgatan och Andra Långgatan, alldeles i närheten av det för dagen stängda Framtidsgymnasiet. Vid 13.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.