SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 10:27

SR - 23 feb 21 kl. 17:57

Fossilfri industri i norr utmaning för Sveriges elsystemFöretaget H2 Green steel presenterade i dag planer på koldioxidfri elslukande stålproduktion i Bodens kommun. LKAB, Hybrit och Northvolt har tidigare aviserat satsningar för fossillfri produktion, och Lina Håkansdotter, hållbarhetschef vid Svenskt näringsliv, säger att att det innebär stora utmaningar för elsystemet när förbrukningen ökar i norr. Svenskt näringsliv vill att elproduktionen i södra Sverige ska öka..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, H2 Green, Bodens, LKAB, Northvolt, Lina Håkansdotter, Svenskt, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fossilfri, industrii , norr, utmaningför Sveriges , elsystem
DI - 15 jan 20 kl. 19:30

Ny marknadsreglering för mer fossilfri el

För att klara målen om fossilfri industri och transport behöver Sverige öka elproduktionen lika mycket som 1,5 gånger….

Supermiljöbloggen - 25 aug 15 kl. 08:49

LRF om Rockströms förslag: ”Ta en fossilfri framtid på allvar”

Potentialen för Sverige att bli ett fossilfritt land är enorm. Det menar Sven Erik Hammar, vice ordförande i LRF. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige.

Supermiljöbloggen - 29 okt 15 kl. 08:57

”Fossilfri fordonsflotta 2030 – Näringslivet kan leverera om politiken levererar långsiktiga spelregler!”

Investeringar i miljardklassen kräver spelregler mer än ett par år framåt i tiden, det skriver Petter Holland, koncernchef och vd på Preem AB, och Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen. Klimatforskarnas budskap är glasklart. Den globala uppvärmningen kan bara begränsas genom snabbt minskade utsläpp av växthusgaser.

SmålandsPosten - 26 nov 14 kl. 06:05

Mattsson antar utmaning som vd

Kommunens näringslivsutvecklare Thomas Mattsson blir nu även vd för Tingsryds Utvecklings- och Fastighets AB (Tufab). En utmaning eftersom bolaget har flera tunga konkurser med ekonomiska bakslag bakom sig. Att hålla Tufab över vatten­ytan har varit en utmaning.

Supermiljöbloggen - 29 okt 19 kl. 06:37

27 förslag till regeringen som kan göra industrin fossilfri

Snabbare tillståndsprocesser och en tydlig CCS-strategi är två av de politiska åtgärder som industrin behöver för att bli fossilfria till 2045.  Under måndagen lämnade Svante Axelsson, som är regeringens särskilda samordnare för Fossilfritt Sverige, över 27 konkreta politiska förslag som ska hjälpa Sveriges industri att ställa om i en mer klimatsmart riktning. Punkterna baseras på de viktigaste slutsatserna från 13 olika branschers färdplaner mot fossilfria verksamheter 2045, skriver Axelsson på DN Debatt.

Supermiljöbloggen - 04 feb 15 kl. 16:29

”Det kalla klimatet är en mental utmaning”

Utmaningar med utflyttning, samers rättigheter och klimatförändringar. Det är några av de största utmaningarna som kommuner i norra Sverige har gemensamt och måste hitta lösningar för. Silva Herrmann, arrangör för Jokkmokk Winter Conference, berättar för Supermiljöbloggen om infrastrukturprojekt, om samers rättigheter och om att våga ställa om.

Cornucopia - 08 maj 17 kl. 13:37

Finansiell prepping: Wilderäng vs Hemberg i Dagens Industri

Jag blev för några veckor sedan intervjuad av Dagens Industri angående hur man ska placera sina besparingar om man vill ta höjd för ett undergångsscenario, katastrof eller krig. Som motpart visar det sig att man dragit fram Avanzas säljare Claes Hemberg, som föga överraskande rekommenderar att man köper aktier och aktiefonder så Avanza får så mycket i kick-back och courtage som möjligt.
Artikeln hittas bakom en betalvägg hos Dagens Industri, men här följer ett referat av vad jag menade (till skillnad mot vad som står i artikeln), samt några av mina egna citat (som DI inte äger) och något citat inom citationsgränsen från Avanzas säljare Claes Hemberg.

Skånskan - 10 mar 20 kl. 16:14

Utmaning för eurozonen

Italien tillhör de skörare ekonomierna inom EU. Endast Grekland har haft det mer kämpigt ekonomiskt. Det är begripligt att Italien tar till alla medel för att försöka hindra fri smittspridning genom att försätta landet i karantän Dock väcker det oro vad som kommer att hända med den känsliga italienska ekonomin.

ÖstersundsPosten - 23 mar 17 kl. 09:53

Starten har gått för fartfesten i Norråker

Nu har startskottet brunnit av för klassiska Beaver Trap Trail i Norråker. I år håller tävlingen extra hög klass eftersom den gäller som svenskt mästerskap i långdistans. Drygt 40 förare är på plats – och de kommer att få en rejäl utmaning..

YLE - 25 apr 14 kl. 04:00

Ingå köper mark för småindustri

Det finns inte tillräckligt med tomter i Ingå. I synnerhet saknas tomter för industrier och andra arbetsplatser. Men nu har kommunen gjort något åt saken.

UNT - 19 jun 13 kl. 12:46

Kollektivtrafiken kan bli fossilfri

2020 kan all kollektivtrafik i Uppsala län vara fossilfri. På torsdag ska kollektivtrafiknämnden besluta om en plan för att nå målet..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 45 minuter sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 1 timme sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 3 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 4 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 5 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 6 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

SR - 7 timmar sedan

Arabiska dissidenter besvikna på USA:s svar efter Khashoggi-rapport

Efter underrättelserapporten om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrat mordet på journalisten Jamal Khashoggi, vill arabiska dissidenter se krafttag för att försvara yttrandefriheten i Saudiarabien och Mellanöstern. Det är viktigare än att sluta sälja vapen till Saudiarabien. För att saudier ska kunna tygla sin kronprins måste de våga kritisera honom, menar de..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.