Dalarnas tidningar > Nyheter

Sunday, 07 March, 02:48

Dalarnas tidningar - 23 feb 21 kl. 17:46

Dalahästen som satte rekord – känd för 100 år sedan: ”En historisk upptäckt”Intresset för dalahästar har ökat stort under senare år. Inte enbart i Sverige – även....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dalahästensom , satte, rekord, kändför , 100, årsedan , En historisk upptäckt
Dalarnas tidningar - 18 dec 15 kl. 13:02

Dalakommun plockar ner den omstridda Dalahästen

När Dalarna införde den nya Dalahästen hade det föregåtts av ett flerårigt arbete runt dalahästen där Region Dalarnas, Lotta Magnusson och en arbetsgrupp där reklamkonsulten ingått på reklambyrån Bangalore/BNG som publicerat flera rapporter om vad man ska göra med dalahästen..

DalaDemokraten - 16 maj 15 kl. 13:40

Dalahästen intar Zornmuseet

Intresset för dalahästen som Sverigesymbol tycks aldrig svalna – snarare tvärtom – det är större än någonsin. I sommar visas en ny dalahästutställning i Zornmuseet i Mora. Den är baserad på makarna Siv och Göran Samuelssons samlingar av dalahästar i Dala-Järna, drygt 200 stycken, kompletterat med hästar från bland annat Dalarnas Museum..

DalaDemokraten - 31 aug 17 kl. 06:00

Fortsatt intresse för att rusta upp Dalahästen – väntar på information hur mycket det kostar

Innan sommaren träffade representanter från Avesta kommun personer från Röd-vit filial af K/S Dalahästen, företaget som äger Dalahästen. Nu väntar de på besked om hur mycket det kan kosta att rusta upp turistsymbolen..

Dalarnas tidningar - 31 aug 17 kl. 06:00

Fortsatt intresse för att rusta upp Dalahästen – väntar på information hur mycket det kostar

Innan sommaren träffade representanter från Avesta kommun personer från Röd-vit filial af K/S Dalahästen, företaget som äger Dalahästen. Nu väntar de på besked om hur mycket det kan kosta att rusta upp turistsymbolen..

DalaDemokraten - 12 okt 13 kl. 01:53

Singelolycka vid Dalahästen

En singelolycka har inträffat vid Dalahästen i Avesta. Enligt uppgifter ska ingen person vara kvar i fordonet och det är ....

DalaDemokraten - 22 okt 13 kl. 19:56

Dalahästen blir symbol för skid-VM

Falun Nu är det klart att dalahästen ska vara symbolen som ska representera skid-VM 2015. Det blir en klassisk häst men ....

Dalarnas tidningar - 30 okt 13 kl. 23:26

Opinionen fällde Dalahästen

Den skulle bli en samlande symbol för Dalarnas kommuner men väckte omedelbart motstånd. I Ludvika kommun fick den grafiska Dalahästen ett ljummet mottagande och är nu mer eller mindre bortglömd i stadshuset..

Expressen - 26 jan 14 kl. 09:36

Dalahästen dalade: "Det blev för tufft..."

PARIS. Det blev inga svenska framgångar i det stora dan för dan-loppet i Paris. Prix du Luxembourg vanns av franska storskrällen Turbo Jet.

DalaDemokraten - 22 apr 15 kl. 10:42

Två nya varuhus öppnar vid Dalahästen

20 maj öppnar Rusta i nybyggda lokaler vid Dalahästen. Dagen efter öppnar Willys i sina nya lokaler. Rustas tillförordnade varuhuschef Mikael Ekerot berättade att Rusta anställer ett 20-tal personer i varuhuset.

SVT - 12 maj 15 kl. 06:00

Dalahästen – en pålle i tiden

Uråldrig leksak, landskaps- och nationalsymbol. Få föremål är så starkt förknippat med Sverige som dalahästen. Zornmuseet i Mora öppnar på fredag en utställning om alla tiders trähästar..

DalaDemokraten - 14 aug 15 kl. 07:22

Lekpark vid Dalahästen

En lekpark vid Dalahästen skulle kunna marknadsföra Åsboområdet som den perfekta rastplatsen. Det framgår av ett medborgarförslag till kommunen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.