DI > Ekonomi

Saturday, 06 March, 03:10

DI - 23 feb 21 kl. 17:06

Hemberg hoppar av hajpade fonden: ”Vi har olika syn på arbetet framöver”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemberg, hopparav , hajpade, fondenVi har olika , syn, på arbetet framöver
PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 07:15

Hemberg startar datadriven ”Buffett”-fond

Fonden finns tillgänglig hos bland andra SEB, Carnegie, Avanza och Nordnet. Det skriver Claes Hemberg, partner i Neox, i ett mail till Fonder Direkt. ”Att vi väljer att i första fonden fokusera på Europa, beror på att här finns många bra bolag som svenskarna mest har missat.

Dagens PS - 25 jul 17 kl. 10:31

Hemberg förbluffad över mystiskt börsrally

Bolaget MyFC – som tillverkar mobilladdare drivna av bränsleceller – rusade omkring 100 procent till ett börsvärde på 1,1 miljarder kronor på aktiehandelsplatsen First North mellan 20 juni och 13 juli. Sedan, den 14 juli, rasade aktien med nästan lika mycket – ned 400 miljoner kronor. Var börsglädjen kom ifrån, och var den försvann, är något av ett mysterium, skriver Breakit.

Cornucopia - 08 maj 17 kl. 13:37

Finansiell prepping: Wilderäng vs Hemberg i Dagens Industri

Jag blev för några veckor sedan intervjuad av Dagens Industri angående hur man ska placera sina besparingar om man vill ta höjd för ett undergångsscenario, katastrof eller krig. Som motpart visar det sig att man dragit fram Avanzas säljare Claes Hemberg, som föga överraskande rekommenderar att man köper aktier och aktiefonder så Avanza får så mycket i kick-back och courtage som möjligt.
Artikeln hittas bakom en betalvägg hos Dagens Industri, men här följer ett referat av vad jag menade (till skillnad mot vad som står i artikeln), samt några av mina egna citat (som DI inte äger) och något citat inom citationsgränsen från Avanzas säljare Claes Hemberg.

Cornucopia - 01 apr 15 kl. 17:22

Hemberg och Avanza tokhaussar aktier

Avanzas mediaplåster Claes Hemberg tokhaussar aktier och börsen i vad som har potential att bli ett klassiskt inlägg på Avanzas blogg. Något nämnande av ordet risk existerar inte, utan det är bara upp, UPP, UPP! och evigt låga räntor som gäller.

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 17:45

RÄTTELSE: Dagens PS ber Hemberg om ursäkt

Den kände sparekonomen Claes Hemberg – ofta omnämnd här i Dagens PS – har citerats i en redaktionell artikel med länkar till ett varumärke utan att han blivit tillfrågad. ”Det är två saker som upprör mig. För det första att mitt namn används utan att jag fått frågan, för det andra att namnet används för ett bolag, Uppland Spar, som jag öppet och tvärt om uttryckt antipati emot, bloggat om för ett erbjudande jag tycker illa om och varnat för”, säger Claes Hemberg till Dagens PS.

Cornucopia - 24 sep 14 kl. 15:15

Därför vill inte Avanzas Claes Hemberg se amorteringar

"Banken är inte din vän, banken är ett företag som vill tjäna pengar på dig."Avanzas Claes Hemberg tycker inte att skuldslavarna ska amortera på sina bolån, utan istället ska spara sina pengar. Ur Avanzas  perspektiv är det förstås fullt logiskt - banken ger inte (tack och lov för oss som har en del av våra medel hos dem) ut några bolån, med erbjuder istället sparande.

Dagens PS - 08 dec 17 kl. 09:06

Claes Hemberg fasar: ”Kan gå mycket illa”

Oroar sig över alla svenskar i bitcoinyran. Ungefär som att spela på hästar på Solvalla. Bitcoin satte på nytt rekord på torsdagen.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 12:54

Claes Hemberg tar plats i startup

Claes Hemberg, tidigare sparekonom vid Avanza Bank, och Désirée Lerider kommer att nomineras som nya styrelseledamöter i fintech-startupen Aptic. Duon nomineras mot skäl av att de tillför väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller att stärka och växa varumärket utanför Norden, enligt ett pressmeddelande. ”Aptic har växlat upp för expansion och planerar för internationalisering i norra Europa.

Dagens PS - 17 dec 18 kl. 15:05

Claes Hemberg: Bitcoin dyr affär för svenskarna

Bitcoin blev inget annat än en bubbla som kostat svenskarna cirka två miljarder kronor sedan toppen den 17 december 2017, skriver Claes Hemberg i ett blogginlägg. Förra året blev euforisk inom kryptovärlden och bitcoin sköt upp från 964 dollar till en topp på 19 870 dollar. Det lockade även svenskarna att ösa in pengar och vid toppen den 17 december hade dessa investerat sammantaget över 2,5 miljarder kronor.

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:14

Årets Mickelpris till Göran Hemberg

Göran Hemberg tilldelas Mickelpriset för 2014. Berättaren Göran Hemberg, Stockholm, får Mickelpriset 2014 ”för sitt ständiga utforskande av scenberättandets möjligheter.” Hemberg har varit en central person i den svenska berättarrörelsen de senaste decennierna och har byggt upp en berättarrepertoar som innehåller stora epos som Odyssén och Markusevangeliet, skriver Berättarnätet Kronoberg i ett pressmeddelande.

Cornucopia - 23 maj 17 kl. 15:03

Hemberg varnar för bubbla i småbolag

Med kluvna känslor kan man konstatera att Avanzas Claes "sitt still i båten" Hemberg nu verkar anse att det föreligger en bubbla i svenska småbolag. Åtminstone baserat på rubriksättning och rådet "minska innehaven om du känner dig träffad".Har bullen övergivit Hemberg?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.