SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 10:36

SR - 23 feb 21 kl. 16:55

Tusentals gästarbetare döda sedan Qatar fick fotbolls-VMDet kommer skrämmande siffror på hur många migrantarbetare som har avlidit i Qatar dom senaste 10 åren sedan landet fick värdskapet för fotbolls-VM 2022. 6.500 människor från Indien, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka och Pakistan har mist livet enligt uppgifter i den brittiska tidningen The Guardian idag. De flesta dödsfallen har inte utretts, obduktioner genomförs inte regelmässigt och 69% av dödsfallen har klassats som "naturlig död"..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Qatar, VM, Indien, Lanka, Pakistan, The Guardian

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals gästarbetare, dödasedan , Qatarfick , fotbolls-VM
Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 16:10

Nästan 200 nepaleser dog i Qatar


191 nepalesiska gästarbetare dog i Qatar förra året, enligt Nepals ambassad. Qatar upplever just nu en byggboom inför fotbolls-VM som kommer att hållas i den oljerika nationen 2022. För att hinna med har man tagit in mängder av utländsk arbetskraft - omkring 400 000 av Qatars två miljoner gästarbetare är nepaleser.

Trelleborgs Allehanda - 27 jan 14 kl. 16:10

Nästan 200 nepaleser dog i Qatar


191 nepalesiska gästarbetare dog i Qatar förra året, enligt Nepals ambassad. Qatar upplever just nu en byggboom inför fotbolls-VM som kommer att hållas i den oljerika nationen 2022. För att hinna med har man tagit in mängder av utländsk arbetskraft - omkring 400 000 av Qatars två miljoner gästarbetare är nepaleser.

NT - 27 jan 14 kl. 16:10

Nästan 200 nepaleser dog i Qatar

191 nepalesiska gästarbetare dog i Qatar förra året, enligt Nepals ambassad. Qatar upplever just nu en byggboom inför fotbolls-VM som kommer att hållas i den oljerika nationen 2022. För att hinna med har man tagit in mängder av utländsk arbetskraft - omkring 400 000 av Qatars två miljoner gästarbetare är nepaleser..

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 14 kl. 16:12

Nästan 200 nepaleser dog i Qatar

191 nepalesiska gästarbetare dog i Qatar förra året, enligt Nepals ambassad. Qatar upplever just nu en byggboom inför fotbolls-VM som kommer att hållas i den oljerika nationen 2022. För att hinna med har man tagit in mängder av utländsk arbetskraft — omkring 400 000 av Qatars två miljoner gästarbetare är nepaleser.

YLE - 16 maj 14 kl. 13:31

Blatter: Misstag att ge Qatar VM

Nu medger det internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande Sepp Blatter att det var ett misstag att ge Qatar fotbolls-VM 2022. Orsaken är att klimatet är helt enkelt för varmt. Blatter gjorde utlåtandet i en radiointervju enligt SVT: – Ja, så klart.

DN - 28 jan 19 kl. 13:52

Kim Källström om Qatar–VM: ”Man ska inte tro allt man läser”

Slavliknande förhållanden, över tusen gästarbetare som dött. Fotbolls-VM i Qatar 2022 är starkt ifrågasatt. Nu försvaras värdlandet av Kim Källström.

SVT - 27 jan 14 kl. 16:32

Många döda i byggen inför VM 2022 i Qatar

191 nepalesiska gästarbetare dog i Qatar förra året, enligt Nepals ambassad..

YLE - 21 maj 15 kl. 08:30

Amnesty: Qatar har svikit fotbollsarbetarna

Människorättsorganisationen Amnesty International kritiserar i en färsk rapport Qatar och det internationella fotbollsförbundet FIFA för förberedelserna inför fotbolls-VM. Amnesty anser att Qatar trots löften och påtryckningar inte gjort tillräckligt för att förbättra situationen för 1,5 miljoner gästarbetare som arbetar i Qatar, ofta i usla förhållanden. - I fall inte Qatar snabbt gör något finns risken att de förändringar landet utlovat rinner ut i sanden och det blir ett pr-trick genom vilket Qatar kan få ordna VM-turneringen.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 15:13

Ny lag ska ge Qatar-arbetare lön i tid

Qatar, värdnation för fotbolls-VM 2022, ska införa en ny lag som från och med november försäkrar att gästarbetare får sin lön i tid. Med det nya systemet ska arbetare få betalt en eller två gånger per månad, genom att pengarna sätts in elektroniskt på deras bankkonton.Qatar har fått frän kritik för arbetsvillkoren för landets alla gästarbetare, som bland annat bygger arenorna inför fotbolls-VM.

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 15:13

Ny lag ska ge Qatar-arbetare lön i tid

Qatar, värdnation för fotbolls-VM 2022, ska införa en ny lag som från och med november försäkrar att gästarbetare får sin lön i tid. Med det nya systemet ska arbetare få betalt en eller två gånger per månad, genom att pengarna sätts in elektroniskt på deras bankkonton.Qatar har fått frän kritik för arbetsvillkoren för landets alla gästarbetare, som bland annat bygger arenorna inför fotbolls-VM.

YLE - 01 okt 13 kl. 10:35

Qatar förnekar olidliga arbetsförhållanden

Qatar bestrider den brittiska tidningen the Guardians uppgifter om att gästarbetare arbetar under olidliga förhållanden på fotbollsbyggen i landet. Qatar är värd för fotbolls-VM år 2022, och the Guardian rapporterade om dödsfall och slavliknande förhållanden bland främst nepalesiska gästarbetare i landet. Qatariska medier bestrider skarpt the Guardians kritik.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 2 timmar sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 3 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 4 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 5 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 6 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

SR - 7 timmar sedan

Arabiska dissidenter besvikna på USA:s svar efter Khashoggi-rapport

Efter underrättelserapporten om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrat mordet på journalisten Jamal Khashoggi, vill arabiska dissidenter se krafttag för att försvara yttrandefriheten i Saudiarabien och Mellanöstern. Det är viktigare än att sluta sälja vapen till Saudiarabien. För att saudier ska kunna tygla sin kronprins måste de våga kritisera honom, menar de..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.