DN > Nyheter

Wednesday, 03 March, 03:01

DN - 23 feb 21 kl. 16:59

Internationella biblioteket öppnar efter renoveringen
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Internationella, biblioteketöppnar efter , renoveringen
SVT - 21 jan 20 kl. 13:49

Internationella biblioteket har flyttat – möts av kritik

På måndagen slog dörrarna upp till Internationella biblioteket efter ihopslagningen med Kungsholmens bibliotek. En tredjedel av böckerna har inte följt med i flytten och beslutet att flytta biblioteket väckte stark kritik i höstas – och kritiken har inte tystnat..

DN - 19 feb 19 kl. 11:33

Internationella biblioteket flyttas till Kungsholmen

Det blågröna styret i Stockholms stad kommer att flytta Internationella biblioteket från Annexet vid Stadsbiblioteket på Odengatan till Kungsholmens bibliotek..

Expressen - 24 jun 19 kl. 18:58

Internationella biblioteket måste räddas

Internationella biblioteket i Stockholm är hotat av nedskärningar.Victor Malm försvarar en unik institution. .

SVT - 08 jul 19 kl. 13:26

Författare uppmanar till masslåning av böcker från Internationella biblioteket

Internationella biblioteket har till uppgift att komplettera de svenska bibliotekens bokbestånd med litteratur på andra språk än svenska. På grund av minskande besökssiffror har det blågröna styret i Stockholm bestämt att flytta böckerna till en annan lokal. Något som författare nu protesterar emot med en låneaktion..

DN - 08 jul 19 kl. 14:57

Upprop vill rädda Internationella biblioteket genom låneaktioner

I september tvingas Internationella biblioteket att stänga på grund av minskade besöksiffror. Nu går flera författare, förläggare och akademiker ut i protest mot nedläggningen. De uppmanar allmänheten att masslåna böcker för att höja statistiken..

SR - 18 jul 19 kl. 16:11

Protest ledde till fler lån från Internationella biblioteket

Utlåningen av böcker från Internationella biblioteket har ökat till följd av en protest mot bibliotekets kommande flytt..

SVT - 22 aug 19 kl. 20:48

Kampen för att bevara Internationella biblioteket fortsätter

Protesterna fortsätter för att rädda Internationella biblioteket i sin nuvarande form. Under sommaren har låneaktioner organiserats och nu till helgen planeras ytterligare en protestaktion, för att i sista stund försöka stoppa den planerade flytten. Det som Stockholms blågröna majoritet beskriver som en ”satsning”, kallar kritikerna ”en nedläggning”..

DN - 11 sep 19 kl. 15:28

Mindre vuxenlitteratur på Kungsholmens bibliotek när Internationella biblioteket flyttas dit

Vid årsskiftet flyttar Internationella biblioteket i Stockholm sin verksamhet till Kungsholmens bibliotek..

NT - 22 sep 11 kl. 17:41

Internationella blev årets bibliotek

Internationella biblioteket i Stockholm har utnämnts till Årets bibliotek 2011. Priset, som delades ut under den pågående bokmässan i Göteborg, har funnits sedan 1986. Det är fackförbundet DIK som ligger bakom utmärkelsen och juryn lyfter särskilt fram att Internationella biblioteket oförtrutet arbetar för att människor ska få litteratur på sina språk.

SVT - 21 dec 15 kl. 19:50

Kungliga biblioteket ger mer pengar till arabisk litteratur

Kungliga biblioteket ger 100.000 kronor extra till Internationella biblioteket för inköp av arabiskspråkig litteratur. ”För möjligheten att så snabbt som möjligt lära sig svenska spelar biblioteken en viktig roll”, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg..

SVT - 18 jul 19 kl. 09:20

Internationella bibliotekets utlåning ökade med 400 procent efter låneaktion

Tre helger i juli pågår en låneaktion där låntagare uppmanas att låna så mycket böcker som möjligt från internationella biblioteket. Aktionen är en protest mot att böckerna ska flyttas och splittras och nu har aktionen gett resultat i lånestatistiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.