UNT > Nyheter

Monday, 08 March, 19:38

UNT - 23 feb 21 kl. 17:01

Uppsalas elproduktion otillräcklig: "Måste lösas"Sett till hela länet är elproduktionen mer än tillräcklig. Men det finns stora brister om man går ner på kommunnivå. "Man behöver få in mer el till Uppsala.", säger Anna Nordling, energiexpert på konsultföretaget WSP..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala, Anna Nordling, WSP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsalas, elproduktion, otillräckligMåste , lösas
YLE - 22 aug 17 kl. 14:32

Halla-aho: Begränsa papperslösas fria rörlighet

Enligt Sannfinländarnas partiordförande Jussi Halla-aho borde papperslösa invandrares möjligheter att röra sig begränsas. Halla-aho kräver att invandrare som fått avslag på sina asylansökningar tas i förvar. - Vårt centrala problem är en slapp invandringspolitik, en dålig asylpolitik och ineffektiva metoder för att returnera människor till deras hemländer, sade Halla-aho i samband med den sannfinländska riksdagsgruppens möte i Hyvinge.

BT - 26 mar 13 kl. 11:41

Vargfrågans lösning är lokal acceptans

Vad är det som händer i den svenska rovdjursförvaltningen? Vargar flyttas, 60 000 renar om året tas av rovdjuren, fårfarmare blir av med allt fler djur, jaktmöjligheter försvinner, hundar dödas på hustomter, rädslan ökar i vargreviren, skyddsjakter och alla andra möjligheter till att förvalta vargen stoppas. Notan på kalaset växer och 100-tals miljoner kronor rullar iväg varje år.

Trelleborgs Allehanda - 08 mar 13 kl. 06:30

S och SD sågar plan för Centralstationen

Trafikfarligt, trångt och alldeles för dåligt med parkeringsplatser. Det är Socialdemokraternas dom över detaljplanen för området kring Centralstationen. Och man får medhåll av Sverigedemokraterna.

SmålandsPosten - 23 jul 13 kl. 06:28

En god sjukvård bygger på mänskliga möten

Klippt från
webbens
kommentarer:
www.smp
?I ett debattinlägg uttrycker landstings­rådet Lena Karlsson (C) en mycket optimistisk syn på teknikens möjligheter att lösa resursproblemen inom morgondagens hälso­-och sjukvård.

Ekonomistas - 07 jan 14 kl. 09:30

Är hushållens boränteförväntningar för låga?

Sedan i somras har Riksbanken fört fram ett nytt skäl till en högre reporänta (Riksbankens styrränta). Riksbanken påstår nämligen att hushållen skulle ha för låga boränteförväntningar. Men en närmare granskning visar att det knappast finns grund för Riksbankens påstående.

HBL - 06 nov 14 kl. 18:06

Staden har inte råd med svensk Runeberg

För liten budget. Det är stadens förklaring till varför Runebergs staty reciterar Vårt land bara på finska och engelska, skriver Yle.För att hålla historiska statyer vid liv året om har staden installerat en kod intill dem, som kan avläsas med en mobiltelefon eller surfplatta.

YLE - 26 feb 15 kl. 13:50

Lite bättre grundtrygghet - men unga oroar

Nivån på grundtryggheten har har blivit lite bättre under den pågående valperioden. Det konkluderar Institutet för hälsa och välfärd i en rapport som täcker år 2011-2015. Bland annat har höjningar i arbetslöshetsdagpenningen och utkomststödets grunddel haft effekt.

Cornucopia - 16 maj 15 kl. 11:49

Ådalsmyten: Svensk militär har alltid fått sättas in mot civilbefolkningen

Vänstern har länge fört fram myten att Ådalenhändelserna ledde till att svensk militär förbjöds att användas mot civilbefolkningen. Men svensk militär har alltid fått användas mot civila och det blev först någon reglering av detta år 2006.

Praxis har sedan Bo Widerbergs skröna Ådalen 31, som släpptes på bio 1969, dock varit att man ska visa återhållsamhet.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 14:49

Max IV-styrelse styr upp ledningen

lund Ledningen för och organisationen kring det prestigefyllda MAX IV-laboratoriet ska gå igenom ett stålbad för att komma tillrätta med de problem som uppdagats och som gjort att projektet blivit två år försenat. Två konkreta åtgärder blir att anställa en ny direktör, samt en erfaren projektledare som ska stödja honom eller henne.– Vi har ett stort arbete framför oss, men nu ser vi en tydlig utstakad väg för arbetet framåt, säger Marianne Sommarin, styrelseordförande i Max IV i ett pressmeddelande.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 05:00

”Faller nästan till skyarna, Frank”

HÖRBY Större delen av socialnämndens underskott är uteblivna statsbidrag för nyanlända.
– Jag kan inte förstå att de här bidragen lagts in i driftsbudgeten.
Det blev kommunalrådet Cecilia Bladh in Zitos (SD) svar på frågorna om den haltande socialnämndsbudgeten.

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 13:25

Dansk klimatavgift får kritik av WWF

Dansk Luftfart, en branschorganisation som innefattar flygplatser i Danmark men även flygbolagen SAS och Norwegian, har lagt fram ett förslag om en klimatavgift. Det skriver branschsajten Check-in.dk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.