UNT > Nyheter

Wednesday, 24 February, 21:23

UNT - Igår: 16:45

Ståhl blir djursjukdomarnas TegnellKarl Ståhl är Sveriges nya statsepizootolog - det vill säga djursjukdomarnas motsvarighet till statsepidemiolog Anders Tegnell..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Tegnell, Ståhl, Sveriges, Anders Tegnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ståhlblir , djursjukdomarnas, Tegnell
Aftonbladet - 10 timmar sedan

Tegnell om de nya mutationerna: En kan snart ta över

▸ Den brittiska mutationen ökar snabbt och är på väg att ta över i Sverige, enligt Anders Tegnell..

Skånskan - 19 mar 20 kl. 16:29

Tegnell: Res inte till eller från storstäder

inrikes Stockholm är värst drabbat av coronaviruset och nu avråds från resor till och från storstadsregionerna. Både att resa till och från storstadsregionerna riskerar att sprida smittan i landet, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.Framför allt när vi närmar oss lov kan det leda till stor smittspridning till andra delar av landet, säger Tegnell på Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om virusläget i Sverige.

Cornucopia - 20 mar 20 kl. 09:13

Sverige i toppskiktet av tester för coronaviruset - 100 000 kan vara smittade redan enligt Tegnell

Sverige befinner sig i toppskiktet av tester för coronaviruset per capita, trots uppgifter om att man nu inte testar alla med symptom. Samtidigt är sjukdomstillväxten per capita lägre än Danmark som ligger lite efter Sverige i tester per capita. Statsepidemiologen Tegnell tror dock att 100 000 svenskar redan kan vara smittade enligt en intervju i Expressen.

News55 - 23 maj 20 kl. 09:04

Tegnell slår tillbaka: Här är reformen som skapade problem för äldre

Kritiker menar att Sverige hade kunnat hantera coronakrisen bättre om vi likt våra grannländer stängt ned samhället. Det hade gett tid att att lösa problemen med smittspridning på äldreboenden, menar de. Statsepidemiolog Anders Tegnell försvarar dock den svenska linjen.

News55 - 27 apr 20 kl. 13:58

Tegnell: Därför dröjer det innan vi kan åka utomlands

Sommaren närmar sig, men i år får svenskarna förmodligen finna sig i att semestra inom landet. Land efter land har stängt sina gränser och infört restriktioner på grund av coronapandemin. Borås tidnings, BT, läsare har fått ställa frågor till stadsepidemiologen Anders Tegnell och en av dem handlar om när vi kan åka utomlands igen – Det beror ju inte bara på Sverige utan på resten av världen.

News55 - 30 apr 20 kl. 10:24

Så säger Tegnell om kronprinsessans stöd

Kronprinsessparet Victoria och Daniel hade videosamtal med statsepidemiolog Anders Tegnell och Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, under onsdagen. I ett mejl som Expressen fått av hovet ville kronprinsessparet visa sin uppskattning för Folkhälsomyndighetens arbete och få en uppdatering av coronapandemins utveckling. – De ville ha information om läget, var vi är någonstans, och också framföra att de är väldigt nöjda med myndigheten, och vill tacka oss för vårt arbete vilket känns väldigt trevligt, att de uppskattar det, säger Anders Tegnell till Expressen.

News55 - 10 maj 20 kl. 08:30

Här är Bildts attack mot Tegnell

Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt attackerar nu Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. ”Regeringen borde nog med viss skärpa säga åt Tegnell att upphöra med att recensera och kritisera andra länder”, twittrade den tidigare M-ledaren förra helgen. I en intervju med SvD uppger han att det hade han själv gjort.

News55 - 09 jun 20 kl. 13:39

Så varnar Tegnell för ytterligare begränsningar

Många förbereder sig för en sommar i Sverige på grund av pandemin vilket gör att fler väntas campa och bilsemestra i stället för att åka utomlands. Nyligen öppnade regeringen för att inrikesresor från och med 13 juni, men nu höjer Anders Tegnell en varningens finger för att det kan bli indraget tillstånd att resa i landet om smittspridningen ökar, det vill säga om om Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd inte hålls och om det bildas trängsel. Majoriteten, 80 procent, uppger att man följer rekommendationerna, men att det är något färre jämfört med 1-2 veckor sedan, skriver tidningen.

News55 - 12 jun 20 kl. 15:07

Tegnell: Då kommer det en andra våg

Det är i höst som en andra våg av coronasmittan kommer, då sommarsemestrandet är över, bedömer Anders Tegnell. Däremot tror han inte att den kommer att vara lika kraftig som den första på grund av att “ganska många” blivit immuna mot viruset i Sverige. Han tillägger att vi har “goda möjligheter” att hålla smittan nere.

Expressen - 29 mar 20 kl. 14:25

Tegnell: Det vi gör i landet måste ha effekt

Antalet personer som intensivvårdas i covid-19 har minskat de senaste dagarna, säger statsepidemilog Anders Tegnell. Ökningen i antalet äldre som drabbas har stabiliserats.– Det vi gör i landet måste ha en effekt, säger Tegnell..

Barometern - 29 mar 20 kl. 14:29

Tegnell: Det vi gör i landet måste ha effekt

Antalet personer som intensivvårdas i covid-19 har minskat de senaste dagarna, säger statsepidemilog Anders Tegnell. Ökningen i antalet äldre som drabbas har stabiliserats. – Det vi gör i landet måste ha en effekt, säger Tegnell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.