SVT > Kultur

Friday, 05 March, 20:13

SVT - 23 feb 21 kl. 16:15

Skägg åt alla när 217 nya emojis introducerasApple har nu släppt de senaste tillskotten av emojis i sin nya uppdatering. Det är 217 nya symboler som bland annat vaccinsprutor, brinnande hjärtan, kvinnokodade ansikten med skägg och fler identiteter att välja mellan bland par-symbolerna..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skägg, åtalla när , 217nya , emojis, introduceras
Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 16:10

Dags att företag tar emojis på allvar :)

Emojis har tagit över en stor del av vår personliga onlinekommunikation. Individer använder dem för att uttrycka en känsla, en smak eller ett intresse utan att använda en lång skriftlig beskrivning. Nu är det dags för företag och varumärken att börja visa sina känslor med emojis i sin kommunikation, skriver The Amazing Society.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

Dagensanalys.se - 19 jul 16 kl. 13:00

Smileyattack – lavinartad ökning av emojis i kampanjer senaste året

Enligt en ny rapport från det mobila reklamföretaget Appboy så visar det sig att mängden konsumentinriktade kampanjer som använder sig av emojis har ökat med hela 600 procent de senaste 12 månaderna, från 145 miljoner juni 2015 till över 800 miljoner smileyfyllda meddelanden juni 2016. När det kommer till mobiltelefonerna och push-notifikationer så har annonsörer och företag använt 210 procent (för iOS) och 1063 procent (för Androider) fler emojis under det senaste året. Undersökningen gjordes genom att fråga 500 amerikanska konsumenter, och informationen släppets såklart under World Emoji Day (viktigt datum) den 17 juli.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Äntligen – snart kommer 250 nya emojis!Mest symboler

Är du trött på dina gamla vanliga emojis? Har du ord som du fortfarande inte kan förklara med lustiga små figurer? Det gör inte så mycket, för snart kommer det ett helt gäng nya.

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 08:56

Användande av Emojis kan leda till rättegång

Tänk dig för när du väljer emoji i ett textmeddelande eller sociala medier – lägger du till fel finns det risk att du blir arresterad, i alla fall i USA. I Fairfax, Virginia väntar en 12-årig flicka på åtal för att ha användt pistol, bomb, och kniv emojis på Instagram i december. Smiley, hjärta, tumme upp, bedjande händer och andra ”emoji” har blivit vägen för miljontals internetanvändare att lekfullt punktera sina texter, inlägg och meddelanden, men för en student förde ikonerna polisen till hennes dörr.

Dagensanalys.se - 25 apr 16 kl. 11:01

Älska, hata, gilla på Facebook – vilka emojis som används mest

Facebook la för en tid till emojis de universella tecknen som alla använder för att visa sina känslor när de skall kommentera saker på internet. Frågan är då hur har det gått? Älskar, hatar eller gillar man mest?

Dagensanalys.se - 06 maj 16 kl. 13:00

Facebook testar temporära emojis – med en blomma på Mors Dag

I många länder närmar sig nu Mors dag, och blommor är ju en populär gåva. I samband med detta så kommer Facebook för första gången testa temporära emojis. Gissa vad den föreställer!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Äntligen – nu kan du skicka emojis om din favoritserieFler nya figurer

Det må vara länge sen Seinfeld var en riktigt modern teveserie men populariteten består. Inte nog med att showen går på TV ungefär hela tiden – den har också inspirerat ett par briljanta parodikonton på Twitter.Dels har vi @SeinfeldToday som spekulerar i hur ett avsnitt av serien skulle vara i dag – och sen har vi @Seinfeld2000 som i sin tur parodierar det första parodikontot.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rödhåriga protesterar mot Apple – vill ha emojis med rött hår

Häromdagen släppte Apple emojis i olika hudfärger till iPhone. Dessa har tagits emot med blandade reaktioner, och nu höjs ytterligare röster. Rödhåriga personer protesterar nu mot att det inte finns emojis med just rött hår, skriver The Guardian.

Dagensanalys.se - 19 jan 16 kl. 14:48

Söka med emojis? Nu är det möjligt på Eniro

Från stenålderns grottmålningar till mamma och pappas överanvändning av smileys i sms. Människor har genom årtusendena använt sig av bilder och tecken för att visa på känslor, behov och drömmar. Nu är cirkeln sluten när Eniro öppnar upp för möjligheten att söka med hjälp av emojis.

Dagensanalys.se - 03 feb 16 kl. 15:30

Att Twittra med egna emojis kan stå varumärken dyrt

Sugen på att lansera egna emojis på Twitter? Enkelt – allt du behöver är lite fantasi och 8,5 miljoner svenska kronor. I oktober lanserades 17 stycken nya specialdesignade emojis på Twitter – emojis reserverade specifikt för varumärken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.