GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 26 February, 02:51

GöteborgsPosten - I förrgår: 16:07

Amos Oz anklagas för misshandel i ny biografiAmos Oz – den israeliska världens kanske största litterära stjärna – anklagas i en ny bok för "sadistisk" barnmisshandel..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Oz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AmosOz , anklagasför , misshandeli ny , biografi
YLE - 05 sep 16 kl. 20:55

K-G Bergh i Amos arv: Jag har ingen vision om tidningsverksamheten

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf Bergh tvivlar på att det överhuvudtaget finns en efterfrågan på finlandssvenska tidningar. Nya finlandssvenska Grävgruppens tidskrift Amos arv bjuder på det mest omfattande personporträttet av Bergh hittills. I ett nästan 20 sidor långt reportage målar den finlandssvenska nygrundade Grävgruppen upp en bild av Konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh som tror på placeringar och ett nytt konstmuseum – men inte på finlandssvenska tidningar och annan ”gullig” verksamhet som saknar efterfrågan.

Skånskan - 28 dec 18 kl. 16:07

Amos Oz är död

n Den israeliska författaren Amos Oz har avlidit, 79 år gammal.
H
Amos Oz brukade nämnas bland kandidater till Nobelpriset. Han hann aldrig få det, men han har i gengäld fått flera internationella litterära utmärkelser.

YLE - 12 jan 16 kl. 11:46

Konstmuseet ska heta Amos Rex - "Det låter roligt"

Amos Andersons nya konstmuseum som byggs under Glaspalatset i Helsingfors fick namn efter Bio Rex och ska heta Amos Rex. Namnet kommer från den klassiska biografen i Glaspalatset. Nu finns museet i Forum och heter kort och gott Amos Andersons konstmuseum.

YLE - 04 sep 13 kl. 12:15

Amos Andersons planerar nytt konstmuseum

Helsingfors föreslås få ett nytt internationellt betydelsefullt konstmuseum. Konstsamfundet vill bygga nya utrymmen för Amos Andersons konstmuseum i Glaspalatset och under Glaspalatsets torg. Förslaget riktas nu till byggnadens ägare, Helsingfors stad.

Nyan - 23 nov 15 kl. 11:25

Nionde ligasäsongen för IFK:s Amos Ekhalie

FOTBOLL. IFK Mariehamns mittfältare Amos Ekhalie, 26, har valt att förlänga sitt kontrakt med klubben över 2016.

Därmed kommer kenyanen att göra sin nionde IFK-säsong nästa år.

YLE - 05 sep 16 kl. 18:21

Amos Arv: Ledare med fel åsikt om skolsvenska fick Jens Berg att avgå som chefredaktör

Stöd till en ledare om frivillig skolvenska kostade Jens Berg chefredaktörsposten vid Hufvudstadsbladet, skriver en ny finlandssvensk tidskrift för grävande journalistik, Amos Arv. Svenskfinlands enda och splitternya grävande magasin Amos Arv – Kapitalet, Konstsamfundet och Kaj-Gustaf Bergh bjuder på en grundlig utredning av verksamheten vid en av Finlands största föreningar, Konstsamfundet. Konstsamfundet: Vi lägger oss ej i journalistiken Konstsamfundet äger fem tidningar i södra Finland, bland annat Hufvudstadsbladet, Västra Nyland och Östnyland.

Kristianstadsbladet - 21 okt 11 kl. 06:30

Tori Amos - nu en klassiker

Tori Amos från Newton i norra Carolina har med sin alternativa pianorock byggt en lång och rik karri?
KONSERT. Tori Amos från Newton i norra Carolina har med sin alternativa pianorock byggt en lång och rik karriär som förgrundsfigur bland kvinnliga singer/songwriters.

YLE - 12 maj 14 kl. 18:46

Enhälligt ja till Amos Anderson museum i Glaspalatset

Stadsstyrelsen i Helsingfors har godkänt förslaget om att utvidga Amos Anderson museumet till Glaspalatset. Ärendet går nu vidare till Stadsfullmäktige, som väntas fatta beslut på onsdagen nästa vecka. Beslutet var enhälligt, berättar Sirpa Puhakka (Vänsterförbundet) vid stadsstyrelsen.

SmålandsPosten - 30 sep 14 kl. 06:06

Våldtäktsoffrets pojkvän anklagas för misshandel

20-åringen som anklagas för att ha våldtagit en kvinna i Moheda blev själv misshandlad – av kvinnans pojkvän.
Pojkvännen har åtalats misstänkt för misshandel. ”Hoppas du har tandförsäkring för jag ska slå ut varenda tand i käften på dig”, ska den nu misshandelsåtalade mannen ha sagt enligt ett vittne.

YLE - 04 sep 13 kl. 14:31

Pajunen gillar planerna på Amos Anderson-museet

Stadsdirektör Jussi Pajunen i Helsingfors tycker att det utvidgade Amos Anderson-museet är en mycket bra idé. Han ser det som fullt möjligt att museet blir klart till år 2017 då Finland fyller 100 år.
Stadsdirektör Jussi PajunenHelsingfors stadsdirektör Jussi Pajunen Mika Kanerva Beträffande ägoförhållandena kring Glaspalatset och området runtom tycker Pajunen att den bästa lösningen vore att staden och Amos Anderson-museet bildar ett gemensamt fastighetsbolag där vardera parten äger de delar som man själv utnyttjar.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 13 kl. 13:42

Amos debuterar med musikal


Som ett "fullkomlig inspirerande projekt" beskriver sångerskan Tori Amos sin musikal "The light princess" som haft premiär på National Theatre i London.Historien är baserad på en 1800-talssaga om en flicka som flyter omkring i luften. Tori Amos, har tillsammans med sin samarbetspartner Samuel Adamson, skrivit om den så att den handlar om sorgens kraft men också om tonåringars sexuella uppvaknande, uppger BBC.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.