DI > Ekonomi

Saturday, 06 March, 03:19

DI - 23 feb 21 kl. 16:14

Fed-chefen: Är ännu långt från inflations- och sysselsättningsmål
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chefenÄr , ännu, långtfrån , inflationsoch , sysselsättningsmål
PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 06:35

Trump sätter press på Fed-chefen: Får se vad han gör

Läs också: Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Powell På en fråga från reportrar utanför Vita huset om han ville frånta Powell chefsjobbet svarade presidenten ”vi får se vad han gör”. Donald Trump har vid flera tillfällen kritiserat Jerome Powell och Fed för räntehöjningar och sagt att Feds fyra höjningar under förra året undergrävt hans arbete för ekonomin och inom handel

DI - 06 mar 15 kl. 19:07

Fed-chefen lönespöad av kollegorna

Janet Yellen må vara en av världens mäktigaste människor. Men den amerikanska centralbankschefen tjänar långt ifrån mest på det egna jobbet. Det skriver Reuters..

SvD - 17 dec 14 kl. 20:24

Höjd ränta i USA ännu långt borta

Fed går sakta fram: ingen förändring görs av USA:s centralbank när det gäller synen på ekonomin och tidpunkten för en första räntehöjning – som alltjämt ligger en "väsentlig" tid bort..

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 21:58

Fed tar det lugnt

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 111 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Fedkommittén var enig om räntebeslutet.

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 10:30

Fed väntas sitta still i båten

Olika enkäter visar att en klar majoritet av tillfrågade analytiker räknar med att styrränteintervallet kommer att lämnas oförändrat på 1,50-1,75. Vid mötet den 29-30 oktober sänktes målet för Fed funds med 25 punkter, till ett intervall om 1,50-1,75 procent. Det var då tredje mötet i rad som räntan sänktes.

SvD - 24 mar 16 kl. 13:45

Fed-chef: Räntehöjning inte långt borta

Nästa räntehöjning från Federal Reserve kanske inte är så långt borta förutsatt att tillväxten hålls uppe. Det sade Fed-chefen i St Louis, James Bullard, på torsdagen enligt Bloomberg News. Han röstar i FOMC i år..

DI - 26 okt 18 kl. 05:44

Fed-chef: Börsoron långt ifrån att skada ekonomin

Finansiella marknader är "långt ifrån ett scenario" då fallande aktiekurser kommer elda till ett signifikant dämpat risktagande och konsumtion som kan skada den amerikanska ekonomin. Det sade Fed-chefen i Cleveland Loretta Mester i ett tal i New York på torsdagskvällen, rapporterar Bloomberg News..

DI - 26 okt 17 kl. 14:12

Källa: Janet Yellen får inte fortsätta som Fed-chef

Fed-chefen Janet Yellen är inte längre aktuell för att få förlängt mandat som Fed-chef, uppger Politico med hänvisning till en källa..

DN - 11 feb 14 kl. 14:52

Yellen: Arbetsmarknadens återhämtning är långt ifrån över

Återhämtningen på arbetsmarknaden är långt ifrån över. Arbetslösheten är fortfarande för hög och långtidsarbetslösa utgör en för stor andel av arbetslösheten. Det skriver nytillträdda Fed–chefen Janet Yellen i ett förpublicerat tal som hon ska hålla i eftermiddag..

DI - 11 jul 13 kl. 22:11

USA-börser: Stängt på all-time-high

De ledande amerikanska börsindexen steg på torsdagen, där S&P 500 och Dow Jones stängde på de högsta nivåerna någonsin, stödda av kommentarer från Fed-chefen Ben Bernanke..

DI - 17 jul 13 kl. 22:10

USA-börser: Stängt på plus

Amerikanska aktier stängde onsdagens handel överlag högre, stödda av att Fed-chefen Ben Bernanke poängterat att för Feds penningpolitiska policy kommer att bero av det ekonomiska läget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.