SVT > Inrikes

Monday, 08 March, 03:41

SVT - 23 feb 21 kl. 15:02

Tegnell: Brittisk mutation kan ta över i Europa inom ett par veckorDen brittiska virusmutationen kan vara dominerande i de flesta länder i Europa inom ett par veckor. – Ökningstakten i hur den tar över går väldigt fort, säger Anders Tegnell vid dagens pressträff om coronavirusets utveckling..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Europa, Anders Tegnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tegnell, Brittisk, mutationkan ta över i , Europainom , ett par veckor
DN - 01 jun 20 kl. 17:54

Anders Tegnell: I höst kan vi få se vilka som lyckats

Sverige är ”helt klart” förbi toppen på kurvan, enligt Anders Tegnell. Men i Europa i stort börjar den positiva, nedåtgående, trenden sakta….

BT - 10 jul 12 kl. 07:57

Mutation ökar cancerrisken hos feta

Personer med fetma som bär på en särskild genetisk mutation löper sju gånger större risk att drabbas av levercancer, enligt en ny studie från Sahlgrenska akademin.
Det handlar om en cancerförknippad mutation i genen PNPLA3, vilken är vanlig hos skandinavier - den förekommer hos en av tjugo individer. Fetma kombinerat med mutationen sjufaldigar risken för levercancer.

Nyhetskanalen - 10 jul 12 kl. 08:24

Mutation ökar cancerrisk hos feta

Personer med fetma som bär på en särskild genetisk mutation löper sju gånger större risk att drabbas av levercancer, enligt en ny studie från Sahlgrenska akademin. Det handlar om en cancerförknippad mutation i genen PNPLA3, vilken är vanlig hos skandinavier ? den förekommer hos en av tjugo individer.

Expressen - 06 apr 20 kl. 08:18

Tegnell: Då kan smittspridningen i Europa öka

I flera länder runtom i Europa har det införts utegångsförbud och smittspridningen verkar inte öka i samma takt som tidigare. Men när länderna lättar på restriktionerna kan spridningen ta ny fart, tror statsepidemiolog Anders Tegnell. – Det är ju den stora frågan och de flesta experter skulle nog säga att ja, det kommer den göra, säger han till DN..

Expressen - 28 jul 20 kl. 16:13

Nu ökar smittan i Europa – Tegnell varnar: "Oroande"

Globalt syns en ”väldigt negativ” trend i smittspridningen av covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten. Även i Europa ökar fallen.– Vi trodde det skulle hända först framåt hösten, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

SVT - 05 mar 20 kl. 15:40

Anders Tegnell: ”Italien är den stora motorn i smittspridningen”

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB bjöd under torsdagen in till en gemensam pressträff om covid-19. I en intervju med SVT:s reporter Ki Andersson sa statsepidemiologen Anders Tegnell att blickarna just nu riktas mot Europa. –Italien är den stora motorn i smittspridningen, sa han..

Expressen - 06 apr 20 kl. 07:48

CORONA I KORTHET: Tegnell: Då kan smittspridningen öka igen • Boris Johnson på sjukhus – Trump: ”Ber för honom” • Risk för dyrare kaffe på grund av viruset

Anders Tegnell tror att smittspridningen kan få ny fart när länder runtom i Europa börjar lätta på restriktionerna. ■■■Donald Trump skickar hälsning till Boris Johnson som förts till sjukhus. ■■■Utegångsförbudet i Colombia kan leda till kaffekris.

YA - 01 jun 20 kl. 15:12

Tegnell: Minskningen har stannat av

Efter en period av försiktigt positiva besked har den gynnsamma utvecklingen i Europa nu stannat av. Även minskningen i antalet svenska fall bromsar in. Trots det är statsepidemiolog Anders Tegnell hoppfull om att spridningen avtar till sommaren..

Kristianstadsbladet - 01 jun 20 kl. 15:12

Tegnell: Minskningen har stannat av

Efter en period av försiktigt positiva besked har den gynnsamma utvecklingen i Europa nu stannat av. Även minskningen i antalet svenska fall bromsar in. Trots det är statsepidemiolog Anders Tegnell hoppfull om att spridningen avtar till sommaren..

SVT - 27 jul 20 kl. 19:59

Tegnell: Släppta restriktioner kan ligga bakom ökning av smitta

Smittspridningen av coronaviruset har ökat lokalt på flera håll runtom i Europa, bland annat i Katalonien och Galicien i Spanien. – Det är inte helt orimligt att det här är ganska starkt kopplat till att man har släppt på nedstängningarna, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

Expressen - 29 jul 20 kl. 23:35

Anders Tegnell: Så blir krisen efter sommaren

Färre döda i Sverige, fortsatt hemarbete och ökade virusutbrott i Europa.Så spår statsepidemiolog Anders Tegnell att hösten kommer se ut. – Det finns en del som talar för att vi aldrig riktigt kommer tillbaka till där vi var, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.