GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 27 February, 02:11

GöteborgsPosten - 23 feb 21 kl. 14:28

"Mutation har tagit över"Drygt 400 000 svenskar har fått sin första dos vaccin. Detta samtidigt som smittspridningen av coronaviruset nu ökar på nytt..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mutationhar tagit över
BT - 10 jul 12 kl. 07:57

Mutation ökar cancerrisken hos feta

Personer med fetma som bär på en särskild genetisk mutation löper sju gånger större risk att drabbas av levercancer, enligt en ny studie från Sahlgrenska akademin.
Det handlar om en cancerförknippad mutation i genen PNPLA3, vilken är vanlig hos skandinavier - den förekommer hos en av tjugo individer. Fetma kombinerat med mutationen sjufaldigar risken för levercancer.

Nyhetskanalen - 10 jul 12 kl. 08:24

Mutation ökar cancerrisk hos feta

Personer med fetma som bär på en särskild genetisk mutation löper sju gånger större risk att drabbas av levercancer, enligt en ny studie från Sahlgrenska akademin. Det handlar om en cancerförknippad mutation i genen PNPLA3, vilken är vanlig hos skandinavier ? den förekommer hos en av tjugo individer.

VBL - 10 jul 12 kl. 08:44

Mutation ökar cancer-risken hos feta

Personer med fetma som bär på en särskild genetisk mutation löper sju gånger större risk att drabbas av levercancer, enligt en ny studie från Sahlgrenska akademin..

SVT - 14 sep 12 kl. 12:02

Mutation kan ligga bakom dödsfall

Plötsliga dödsfall inom idrotten kan hänga samman med ett ärftligt hjärtfel. Felet kan bero på en mutation hos en släkting för mer än 600 år sedan, visar forskare i Umeå..

Sydsvenskan - 07 okt 12 kl. 06:30

Mutation bakom randig gepard

Forskare har upptäckt en gen som styr pälsmönstret hos både tamkatter och geparder.
En mutation hos genen ger pälsen ett marmorerat mönster, som är relativt vanligt hos katter men också förekommer hos geparder..

NSD - 09 okt 12 kl. 16:19

Mutation som orsakar hjärtdöd hittad

Danska forskare har hittat en tidigare okänd förändring i arvsmassan, en mutation, som kan resultera i plötslig hjärtdöd hos i övrigt friska personer..

Expressen - 11 mar 14 kl. 12:43

Mutation förstör gen som kan ge diabetes

En i en ny studie baserad på genetiska tester av 150 000 personer har forskare hittat en sällsynt mutation som även skyddar överviktiga personer från diabetes typ 2. Mutationen har visat sig minska risken för diabetes 2 med två tredjedelar, det gör att det ser lovande ut för forskningen att utveckla en ny medicin som kan härma mutationens effekter..

Nyteknik - 02 okt 14 kl. 20:00

Mutation ger effektivare etanolproduktion

Forskare vid Chalmers har fått jäst att växa vid högre temperatur än normalt. Hemligheten är en enkel mutation. Upptäckten kan leda till mer effektiv etanolproduktion..

UNT - 23 jan 15 kl. 00:01

Ny mutation orsakar fosterdöd

En nyupptäckt mutation kan vara orsaken till hittills oförklarade fall av ett syndrom som leder till döden redan i livmodern eller en kort tid efter födelsen..

Västerbottens Folkblad - 18 apr 16 kl. 12:57

Mutation orsakar Västerbottensjuka

En viss genetisk mutation orsakar sjukdomen Västerbottensanemin som kallas för CDA III. Det visar en studie gjord av Maria Liljeholm forskare vid Umeå universitet. Det finns drygt 70 kända fall av Västerbottensanemin i världen, varav 50 kommer från en och samma familj, i Västerbotten.

SR - 30 jul 18 kl. 06:00

Mutation kan ligga bakom spetsekorrens fäbless för stark mat

När det kommer till stark mat skiljer sig den lilla spetsekorren från andra däggdjur. Arten älskar nämligen starka pepparväxter. Något som forskare nu tror beror på en mutation i en viss gen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.