SVT > Kultur

Friday, 05 March, 20:02

SVT - 23 feb 21 kl. 14:32

Fortsatta protester till stöd för spansk rappareOroligheterna i Spanien är inne på dag sju. Fängslandet av rapparen Pablo Hasél utlöste protesterna som inte tycks avta. – Det är skrämmande att vara röra sig ute och bli gripen, men ännu mer skrämmande att bara sitta hemma, säger Maria som demonstrerar i Barcelona till AFP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Spanien, Pablo Hasél, Maria, Barcelona, AFP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, protestertill , stödför , spansk, rappare
DN - 05 dec 18 kl. 20:56

Nya protester när spansk domstol fastställer kritiserat sexbrottsdom

Fem män dömdes för sexuellt utnyttjande av en ung kvinna under tjurrusningen i Pamplona, Spanien. Domen ledde till häftiga protester i landet – då många ansåg att männen borde ha dömts till våldtäkt.  Nu fastställer högsta domstolen domen – vilket har lett till nya protester, uppger The Guardian.

DN - 05 dec 18 kl. 20:56

Nya protester när spansk domstol fastställer kritiserad sexbrottsdom

Fem män dömdes för sexuellt utnyttjande av en ung kvinna under tjurrusningen i Pamplona, Spanien. Domen ledde till häftiga protester i landet – då många ansåg att männen borde ha dömts till våldtäkt.  Nu fastställer högsta domstolen domen – vilket har lett till nya protester, uppger The Guardian.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spansk hjälpinsats diskuteras i dag

Spaniens svaga banker behöver minst 40 miljarder euro i nytt kapital, sade Internationella valutafonden, IMF, sent på fredagskvällen. Enligt Reuters ska en hjälpinsats till de spanska bankerna diskuteras inom eurogruppen i dag. Siffran har satts utifrån stresstester av bankerna, men en IMF-tjänsteman sade att bankerna troligen behöver mer som en buffert för att klara omstruktureringar och låneförluster.

BT - 09 jun 12 kl. 08:06

Spansk hjälpinsats diskuteras i dag

Spaniens svaga banker behöver minst 40 miljarder euro i nytt kapital, sade Internationella valutafonden, IMF, sent på fredagskvällen. Enligt Reuters ska en hjälpinsats till de spanska bankerna diskuteras inom eurogruppen i dag.
Siffran har satts utifrån stresstester av bankerna, men en IMF-tjänsteman sade att bankerna troligen behöver mer som en buffert för att klara omstruktureringar och låneförluster.

DN - 27 okt 17 kl. 09:57

Parlamenten i fokus i spansk-katalansk kraftmätning

På fredagen har parlamenten i Madrid och Barcelona blickarna på sig i den fortsatta spansk-katalanska kraftmätningen. Senaten i Madrid ska rösta om den paragraf som kan stoppa Kataloniens självstyre. Det katalanska parlamentet kan avgöra självständighetsbeslutet..

Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 18:48

Spansk pedofil gripen

Spansk polis har gripit en pedofil som benådades av Marockos kung i förra veckan.
Kung Mohamed VI meddelade i går att benådningen hävts, efter rasande protester, men då hade mannen redan hunnit lämna landet..

DI - 25 maj 15 kl. 05:33

Gammal dominans bruten i spansk politik

Partier som fötts ur de senaste årens stora folkliga protester mot makten i Spanien skördade stora framgångar i lokalvalen. Analytiker ser resultatet som en slutpunkt för de båda största partiernas långvariga dominans i spansk politik..

BT - 29 mar 12 kl. 23:19

Spansk vrede mot krisreformer

Krisdrabbade spanjorer storstrejkade på torsdagen och gick ut på gatorna i protest mot arbetslöshet, nedskärningar och regeringens arbetsmarknadsreform.
Strejken kom olägligt för premiärminister Mariano Rajoy som vill övertyga andra EU länder om att landet kan fullfölja sina löften om åtstramningar.
Protesten genomfördes dagen innan regeringen ska godkänna budgeten för 2012, som ska minska de offentliga utgifterna med tiotals miljarder euro.

SVT - 03 feb 14 kl. 16:51

Spansk antiprotestlag möter kritik

I Spanien vill regeringen genom ett lagförslag göra det straffbart att på sociala medier uppmana till protester på gator och torg, men förslaget möts av protester..

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 14:36

Rajoy backar i spansk abortstrid


De hårdare abortlagar som Spaniens högerregering har aviserat blir inte av. Åsikterna går isär så pass att lagförslaget inte skulle ha en chans att gå igenom, erkänner premiärminister Mariano Rajoy, enligt medier i Madrid.Regeringen, ledd av konservativa Partido Popular (PP), föreslog förra året ett återinförande av reglerna att abort bara ska tillåtas om kvinnans liv är i fara eller om hon har blivit våldtagen.

BT - 23 sep 14 kl. 14:36

Rajoy backar i spansk abortstrid

De hårdare abortlagar som Spaniens högerregering har aviserat blir inte av. Åsikterna går isär så pass att lagförslaget inte skulle ha en chans att gå igenom, erkänner premiärminister Mariano Rajoy, enligt medier i Madrid. Regeringen, ledd av konservativa Partido Popular (PP), föreslog förra året ett återinförande av reglerna att abort bara ska tillåtas om kvinnans liv är i fara eller om hon har blivit våldtagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.