SVT > Kultur

Friday, 05 March, 20:20

SVT - 23 feb 21 kl. 14:10

Lagligt att stänga biblioteken i KarlstadKarlstad kommun bröt inte mot lagen när man stängde biblioteken i staden. Det står nu klart efter en dom i Förvaltningsrätten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Karlstad, Förvaltningsrätten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagligtatt , stänga, bibliotekeni , Karlstad
YLE - 17 apr 15 kl. 03:51

Experter: Lagligt att strömma olagliga videor

Vart fjärde finländskt hushåll ser på olagligt uppladdade tv-serier och filmer via nätet, och andelen växer kraftigt. Det uppger upphovsrättsinnehavarnas intresseorganisation, som nu också anser att det är olagligt att ta del av det materialet. Men uppfattningen får inte stöd bland juridiska experter.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 19:58

Teslas autopilot visar den långa vägen till självkörande bilar

Teslas autopilot är en ofta missuppfattad men utmärkt skapelse, som också visar den långa vägen till verkligt självkörande bilar. Tekniknaivister och alarmister som yrar om att robotiseringen ska stjäla jobben inom transporter kommer nog tröttna på att tjata om detta innan autonoma fordon blir en verklighet någon gång närmare år 2060 än 2000.
Tesla Model S i bilkö.

Nya Wermlands Tidningen - 05 jan 13 kl. 07:30

Många EU-grisar olagligt uppfödda

Fixerade suggor, kuperade svansar och trånga bås. Det är verkligheten ut för många grisar i Europa, trots att det inte är lagligt. Vill du äta lagligt griskött?

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 15 kl. 15:44

Fria, vuxna, nyktra individer bör kunna handla alkohol – lagligt – även på en söndag.

Kanske har du sett Systembolagets reklamfilm med experten. Filmsnutten är fyndig och kan göra till och med svenska liberaler en aning stolta.Den amerikanske butiksexperten dundrar in på ett svenskt systembolag och börjar peka och domdera.

Sydsvenskan - 21 jul 15 kl. 15:44

Fria, vuxna, nyktra individer bör kunna handla alkohol – lagligt – även på en söndag.

Kanske har du sett Systembolagets reklamfilm med experten. Filmsnutten är fyndig och kan göra till och med svenska liberaler en aning stolta.Den amerikanske butiksexperten dundrar in på ett svenskt systembolag och börjar peka och domdera.

VBL - 16 aug 12 kl. 12:39

Rekordmånga bilar skrotades lagligt

Rekordmånga bilar skrotades lagligt i juli. Under juli månad skrevs över 7.400 skrotningsintyg, uppger Finlands bilåtervinning Ab..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inga homoadoptioner från utlandet – trots att det är fullt lagligt

SVERIGE. Sedan 2003 är homoadoptioner lagliga i Sverige. Trots att det har varit lagligt i mer än tio år så har inte en enda homoadoption gjorts, skriver QX.

SvD - 13 apr 17 kl. 09:00

Marijuana kan snart bli lagligt i Kanada

Det kan snart bli lagligt att bruka marijuana i rekreationssyfte i Kanada. Premiärminister Justin Trudeaus regering väntas i dag presentera ett lagförslag som – om det går igenom – innebär att landet blir det andra i världen efter Uruguay där drogen är helt laglig. Högt uppsatta poliser har uttalat sig positivt om att legalisera marijuana eftersom det bland annat skulle frigöra resurser som i dag läggs på mindre drogbrott, som innehav.

GöteborgsPosten - 26 mar 18 kl. 09:10

Lagligt med sommardäck – men byt inte för tidigt

Från och med 1 april är det lagligt att köra med sommardäck i hela Sverige. Men det betyder inte att du måste skynda dig att byta. På många håll kan det till och med vara smart att vänta lite.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 13:46

Hittar lagligt stöd i EU-domstol för slöjförbud

SKURUP Skurups kommunledning åberopar flera exempel på avgjorda fall i Europadomstolen rörande förbud att bära slöja i sekulariserade skolor.
- Vi anser att det finns lagligt stöd för att införa slöjförbud, säger kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M).Under onsdagen hade Skurups kommunledning presskonferens efter kommunstyrelsens senaste möte.

YLE - 31 okt 16 kl. 10:27

Hälsokost marknadsförs på falska grunder - "Många struntar i lagen"

Flera hälsokostprodukter marknadsförs i Finland med olagliga påståenden om förbättrad hälsa. Myndigheterna har svårt att hänga med då en stor del av marknadsföringen sker på nätet. Det går bra för hälsokostbranschen och butiker som säljer kosttillskott och så kallad supermat har blivit vanligare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.