SR > Nyheter

Wednesday, 24 February, 18:19

SR - Igår: 14:00

FHM håller pressträff om coronalägetRepresentanter från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap deltar på dagens pressträff..
Läs mer på SR
Läs mer om:
FHM, Folkhälsomyndigheten, Myndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FHM, håller, pressträffom , coronaläget

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Volvos vd: ”En väldigt bra väg framåt”

Håkan Samuelsson vd för Volvo Cars menar att det fördjupande samarbetet med Geely som två självständiga bolag är en bra väg framåt för Volvo. Och det finns ingen risk för neddragningar av personal i Sverige enligt Samuelsson, snarare möjligheter till ökad sysselsättning i Göteborg. Volvo ska bland annat utveckla teknik tillsammans med Geely Auto och målet är att få ut bättre bilar snabbare..

SR - 45 minuter sedan

Fyra av tio jobbar hemifrån

Rekommendationen att den som kan bör jobba hemma har blivit verklighet för många – hemarbetet slår rekord. I januari arbetade mer än fyra av tio hemifrån, enligt Statistiska centralbyrån. Det är den högsta nivån hittills av hemarbete under coronapandemin..

SR - 1 timme sedan

Kan bli sommarskola för brittiska barn

Den brittiska regeringen vill att skolor runt om i landet ska anordna sommarundervisning för elever efter att skolorna varit stängda under flera månader under covidpandemin. Man har skjutit till extrapengar och utesluter inte heller att förlänga skoldagarna för vissa årskurser, hur många skolor som verkligen kommer anordna sommarundervisning är oklart. Även regeringarna i Skottland, Nordirland och Wales, som i just skolfrågor har stort självbestämmande har infört liknande åtgärder för att i möjligaste mån försöka förhindra att elever halkar efter..

SR - 1 timme sedan

Så blir de nya strängare restriktionerna

Nya besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten – reglerna för restauranger, gym och butiker skärps ytterligare. Förslaget skickas nu på snabbremiss och restriktionerna ska gälla från 1 mars. Hör Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator..

SR - 1 timme sedan

Restauranger tvingas stänga tidigare

Onsdag den 24 februari håller statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en digital pressträff..

SR - 3 timmar sedan

Volvo cars håller pressträff

Volvo Cars kallade till pressträff under onsdagseftermiddagen. Vd Håkan Samuelsson medverkar..

SR - 4 timmar sedan

Estoniadom om gravfriden överklagas

Åklagaren har överklagat domen där två Svenska medborgare friats från brott mot gravfriden efter att de dykt ned och filmat Estoniavraket. "Till skillnad från tingsrätten så anser jag att Estonialagen är tillämplig i detta fall, oavsett om de åtalade personerna befunnit sig ombord på en svensk eller tysk båt", säger åklagare Helene Gestrin. De två Svenskarna har nekat till brott och anser att de inte kan dömas eftersom de befann sig på ett tyskflaggat fartyg och att Tyskland inte ratificerat Estonialagen..

SR - 5 timmar sedan

Fredrik Furtenbach: Högsta tonläget på länge

Frågan om Natooptionen gjorde att riksdagens utrikespolitiska debatt hettade till. Bland annat sa Moderaternas Hans Wallmark att regeringen missköter relationen till parlamentet på säkerhetspolitikens område och Centerpartiets Kerstin Lundgren sa att regeringen inte har majoritet för sin säkerhetspolitiska linje. “Det här var det högsta tonläget på länge i den årliga utrikesdebatten”, säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 5 timmar sedan

Ghana först ut när Covax delar ut vaccin

Ghana är det första landet som i dag fick vaccin genom det FN-stödda programmet Covax. Covax räknar med att köpa in och distribuera 2 miljarder doser vaccin till världens fattigare länder som inte haft råd att köpa in vaccin själva. WHO-chefen är kritisk till att rikare länder försökt säkra extra vaccindoser från läkemedelsbolagen, vilket påverkat Covax-programmet negativt..

SR - 5 timmar sedan

Danmark öppnas mer

Från och med måndag kommer butiker i hela landet kunna öppna igen och detsamma gäller idrott utomhus och utomhus kulturaktiviteter. I vissa delar av landet kommer skolorna öppna för ytterligare en del årskurser, men förutsättningen för det är att elever coronatestas. De politiska förhandlingarna om öppningen har varit högljudda och bröt igår samman när partierna från den borgerliga oppositionen enligt egen utsago slängdes ut ur förhandlingslokalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.