UNT > Nyheter

Friday, 26 February, 02:46

UNT - I förrgår: 14:02

Funktionshindrad 74-åring nekas bostadsanpassningEn 74-årig man som lider av artros i knäna och genomgår en operation kan ha en lång rehabilitering framför sig. Detta är dock inte tillräckligt för att han ska få bostadsanpassningsbidrag, menar Älvkarleby kommun..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Älvkarleby

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Funktionshindrad, 74-åring, nekas, bostadsanpassning
SN - 09 dec 14 kl. 17:03

Treåring nekas assistanspengar

En tre år gammal funktionshindrad pojke nekas ersättning av Försäkringskassan. I sin överklagan till Kammarrätten menar myndigheten att pojkens funktionshinder är övergående och att han därför inte klarar de krav som ställs för att så kallad assistansersättning ska betalas ut. Familjen har tagit strid för pojken och fått rätt i Förvaltningsrätten, men nu överklagar Försäkringskassan domen till Kammarrätten.

Expressen - 28 apr 14 kl. 23:04

Funktionshindrad pojke nekas hjälp

En funktionshindrad tvåårig pojke i Kungsbacka backas upp av både expert- och läkarintyg. Ändå nekas han personlig assistens av kommunen. Nu ska kammarrätten avgöra vem som har rätt.

Hela Gotland - 12 nov 12 kl. 11:04

Nekas parkeringstillstånd

En gotländsk funktionshindrad kvinna nekas parkeringstillstånd. Kvinnan som bor på norra Gotland ansökte om parkeringstillstånd eftersom hon är rörelsehindrad. Med ansökan följde ett läkarintyg som stöd för hennes behov..

Skånskan - 10 dec 18 kl. 14:00

Krigsskadad man nekas assistans

SKURUP Den 58-årige mannen har fått skador i krig i arm, fot och ben och har svårt att klara sig på egen hand.
Men politikerna tycker inte mannen är så allvarligt funktionshindrad att han har rätt till personlig assistans.Mannen ansökte av året om att få hjälp att klara sin vardag.

Jönköpingsnytt - 20 okt 11 kl. 14:27

Funktionshindrad nekas bidrag till utlandsläger

En funktionshindrad pojke fick först rätt till bidrag för ett två veckor långt läger i Skottland. Men kammarrätten anser att lägret går utanför kravet för goda levnadsvillkor och river upp domen i målet..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 17 kl. 15:00

Kommunen vann i kammarrätten – funktionshindrad nekas bostad

Omsorgsnämnden får rätt mot en psykiskt funktionshindrad Landskronabo..

BT - 16 nov 12 kl. 15:11

Funktionshindrad nekas sommarkollo

18-åriga Sara Klefberg som har diagnosen cerebral pares, cp, önskade åka på sommarkollo för att träffa jämnåriga men vägrades av kommunen. Efter att kommunen överklagat ett beslut från förvaltningsrätten nekas hon nu återigen plats. Till vardags tar Saras mamma Britt Klefberg hand om henne men för att få ett miljöombyte och umgås med jämnåriga ville hon i somras åka på ett några dagar långt sommarkollo.

News55 - 29 aug 16 kl. 14:27

Personal smetade in fingrarna på funktionshindrad med starka kryddor

I slutet av augusti inkom en lex Sarah-anmälan till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) om övergrepp på ett gruppboende för funktionhindrade i Gislaveds kommun. För att förhindra en funktionshindrad man från att ha fingrarna i munnen ska personalen ha smetat in hans fingrar med sambal oelek – en mycket stark kryddblandning som enligt kommunens anmälan kan ha skapat obehag för den funktionshindrade.       LÄS MER: Vårdades i livets slutskede – hade intorkad avföring på kroppen och var blöt av urin Personalen på boendet ska av samma anledning ha doppat den funktionshindrades fingrar i ättika och vinäger samt vid upprepade tillfällen lindat in fingrarna med plasthaklappar.

Nerikes Allehanda - 20 jun 17 kl. 13:41

Funktionshindrad kvinna våldtogs på krog - 28-åring döms till fängelse

En 28-årig man har dömts till 2,5 års fängelse för att ha våldtagit en funktionshindrad kvinna på en krog i Örebro..

SmålandsPosten - 06 maj 16 kl. 06:00

Rörelsehindrad nekas åter bidrag till källarhiss

En funktionshindrad person vill ha bidrag för en hiss mellan entréplanet och källaren. Kommunen sa nej. Och nu gör också förvaltningsrätten det..

Blekinge Läns tidning - 06 apr 19 kl. 05:00

Isabell nekas stöd till egen bil

Transportstyrelsen säger ja. Men enligt Försäkringskassan är 121 centimeter korta Isabell Aronsson inte tillräckligt funktionshindrad för att få ta del av det bidrag som finns. – Jag förstår ingenting.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.