ÖstersundsPosten > Nyheter

Monday, 01 March, 05:21

ÖstersundsPosten - 23 feb 21 kl. 14:00

62 platser i landet får nya snabbladdare för elbilar – här planeras för nya laddstationer i länetTrafikverket har pekat ut 62 platser i Sveriges fem nordligaste län som behöver snabbladdare för....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 62 platseri , landetfår nya , snabbladdareför , elbilar, här planeras för nya laddstationer i länet
Barometern - 27 apr 16 kl. 14:35

Fler p-platser för elbilar i stan

Fyra nya p-platser med laddstolpar för elbilar ska anläggas i de centrala delarna av Oskarshamn..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Östersund näst bäst i landet med elbilar

Cornucopia - 27 sep 15 kl. 13:13

"En snabbladdare är bättre än tio normalladdare"

Angående fredagens inlägg om elbilen Nissan Leaf så menar en del experter att det viktigaste för elbilens genombrott är tillgången till snabbladdare.

I en artikel hos Talentum/Ny Teknik förra året påtalas att en japansk studie visar att med tillräckligt med snabbladdare försvinner elbilförarnas räckviddsångest. Om det var lika tätt mellan snabbladdare som mellan bensinstationer, eller för den delen om alla bensinstationer hade en snabbladdare skulle elbilägarnas räckviddsångest vara icke-existerande.

Cornucopia - 05 aug 19 kl. 20:18

Nya generationen elbilar behöver ingen dagsladdning

Den nya generationen elbilar behöver ingen destinationsladdning dagtid. Räckvidden är sådan att allt vardagsbehov kan klaras av med laddning hemma nattetid. Vad som behövs är snabbladdare för långfärder och bra laddare vid bostaden och i bostadsområden.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

Cornucopia - 04 dec 18 kl. 13:58

Snabbladdare sträckan Göteborg - Stockholm

Bilägare, som inte har en elbil, brukar skräna om räckviddsångest och att det inte skulle finnas någon plats att ladda en elbil. Som exempel tittar vi här på antalet snabbladdare på sträckan Göteborg - Stockholm. I praktiken är det aldrig längre än någon mil till nästa snabbladdare och det finns totalt idag 65 snabbladdare på sträckan Göteborg - Stockholm.

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 18:13

Nya generationen elbilar ett potentiellt problem för villaägare

Den nya generationen av elbilar med fullgod räckvidd, som initialt Opel Ampera E, ställer till problem för den sannolikaste kundgruppen villaägarna. Samtidigt öppnas möjligheter för laddstationsentreprenörer, där vi framöver kanske kan få se kommersiella snabbladdare även i bostadsområden.
Lada med solceller nog för 25 amperes huvudsäkringar mot elnätet.

Cornucopia - 10 sep 18 kl. 15:46

Laddplatser inget problem för elbilar

En av den vanligaste invändningarna angående elbilar är "men laddplatser då"? Efter fyra månader med elbil kan jag konstatera att alla farhågor helt kommit på skam. Det är rent av mångdubbelt tätare mellan laddplatser än mellan bensinstationer.

Magazin24 - 31 maj 16 kl. 11:09

Snabbladdare till Köping

Samarbete mellan ABB och Mälarenergi resulterar i sju stycken snabbladdare till elbilar i Mälardalen. ABB har vunnit en order på sju stycken snabbladdare till elbilar som ska installeras runt om i Mälardalen. En av dessa ska installeras i Köping och övriga på strategiskt utvalda platser i Västerås.

DalaDemokraten - 22 sep 15 kl. 08:18

Fler laddstationer för elbilar planeras

Elfordonsoffensiven är ett fyraårigt projekt som nu är inne på sitt sista år. Nu bygger de fyra städerna Gävle, Västerås, Ludvika och Falun ut laddinfrastrukturen i snabb takt. High Voltage Valley i Ludvika var först ut med att bygga Dalarnas första snabbladdningsstation redan för två år sedan som nu kompletteras med ett antal destinationsladdare i centrum och vid tågstationens pendlarparkering.

Dalarnas tidningar - 20 jun 13 kl. 16:11

HVV först i länet med snabbladdare för elbilar

Med en ABB-tillverkad snabbladdare av typen Terra 51 är nu Ludvika och High voltage valley först ut i Dalarna med att kunna erbjuda "tankning" av elbilar på bara en kvart upp till max en halvtimme. Till en början är det dessutom helt gratis. Kommunalrådet Maria Strömkvist hade den äran att trycka på startknappen när tekniken invigdes på torsdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.