DN > Kultur

Tuesday, 02 March, 00:28

DN - 23 feb 21 kl. 13:30

Göteborgs stad ansöker om litteraturutmärkelseGöteborgs stad ansöker nu om att få bli inkluderade i Unescos initiativ ”City of literature”, eller litteraturstad på svenska..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Unescos, City

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgsstad , ansökerom , litteraturutmärkelse
YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

SmålandsPosten - 18 dec 13 kl. 06:40

Idrotten ska vara rättvis

Man ska kunna få hålla på med sin idrott även om det inte gäller elitnivå. Man brukar alltså säga att idrotten är rättvis. I tio år nu, för det är så länge jag har sysslat med min idrott, har jag sett att idrotten inte alls är rättvis, skriver Julia Ahlström, Växjö.

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 13:39

Den riktige (s)verigedemokraten: Ingvar Carlsson

Sverigedemokraternas invandringspolitik har tillämpats en gång, nämligen via Ingvar Carlsson-regimens sk Luciabeslutet 1989, då man stängde landets gränser. Fast beslutet var hårdare än (sd):s politik, då beslutet även innebar att alla redan anlända asylsökande skulle slängas ut ur landet.

Eftersom vi alla vet att om man vill föra (sd):s invandringspolitik så är man en rasist, så måste alltså Ingvar Carlsson och övriga personer i Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) i december 1989 vara rasister.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:00

Till Malmö med toner och poesi

konsert I kväll är det turnépremiär på Malmö Live för poeten Kristina Lugn och jazz/vissångaren Sarah Riedels gemensamma konsertturné tillsammans med kontrabasisten Viktor Skokic och pianisten Jonas Östholm.
– Det är jättekul att få det här mötet på scen och för publiken blir det två helt olika saker, olika infallsvinklar, när Kristina läser sina texter och när vi spelar dem, säger Sarah Riedel. ERWP.

HBL - 14 jun 13 kl. 05:55

"Novia håller måttet"

Också politik påverkar bedömningen av koncessionsansökningar. Därför vill rektor Örjan Andersson inte spekulera hur det går för Novia, fast han tycker att skolan fyller de krav som ställs på en yrkeshögskola. ?

Skånskan - 17 maj 16 kl. 09:35

”Extremism handlar sällan om religion”

Personligt Våldsbejakande extremism handlar i grunden sällan om vare sig politik eller religion. Det menar Ashraf Haddad, som i stället bygger sitt arbete mot radikalisering på allmänmänsklig psykologi.Han växte upp i Jordaniens näst största stad Irbid, i en kristen familj (men han beskriver sin uppfostran som ”mycket sekulär”).

Politologerna - 05 dec 19 kl. 07:30

Vad är höglitare oroliga för?

Mellanmänsklig tillit ses ofta som fundamentet för ett välfungerande samhälle. En hög grad av tillit minskar risken för korruption och dysfunktionella samhällsinstitutioner. Men hög tillit innebär inte med nödvändighet att människor känner trygghet, eller frånvaro av oro.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Så blev de popkulturens kungligheter

Rapporteringen om skilsmässobeskedet visar på Kim Kardashian och Kanye Wests betydelse..

DN - 7 timmar sedan

Kulturrådet: Skadorna av kulturkarantänen kan bli bestående

Det blir värre för varje månad som passerar, skriver Kajsa Ravin och Svante Weyler..

DN - 8 timmar sedan

Operan håller stängt våren ut

Kungliga Operan fortsätter att hålla stängt fram till den 28 april, på grund av smittläget..

DN - 9 timmar sedan

2020 näst bästa året i nordiska tv-samarbetets historia

Det nordiska samarbetet för public service-tv och medier går, trots pandemin, som tåget..

DN - 10 timmar sedan

Absurdisten roar och oroar med grinig humor

Mats Kolmisoppis långnoveller i ”Scener från hovet” kräver kapitulation av sin läsare – föreställningen om det helt och fullt rimliga måste….

DN - 10 timmar sedan

Asketisk ”Tosca” övertygar på Operan

”Tosca” får en oväntad styrka i Kungliga Operans asketiska, streamade överföring..

DN - 11 timmar sedan

Arbetsmiljöproblem tvingar Spotifyföretag pausa podd

Den amerikanska podden ”Reply all” sätts på paus efter att tidigare medarbetare vittnat om en destruktiv kultur på arbetsplatsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.