SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 10:32

SR - 23 feb 21 kl. 13:13

Färre anmäler vårdskadorFör första gången på tio år minskar antalet anmälda patientskador till regionernas ömsesidiga försäkringsbolag, Löf. Under pandemiåret 2020 kom ungefär hundra anmälningar kring covid-19 in och hälften av dom hade med just uppskjuten vård att göra. "Jag är själv lite förvånad att det inte är fler än hundra men jag tror att en del av de som fått vänta förstår att samhället fått ställa om för att ta hand om de mest sjuka, säger Löf:s chefläkare Pelle Gustafson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Löf, Pelle Gustafson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, anmäler, vårdskador
Corren - 06 apr 18 kl. 22:00

Trendbrottet: Färre anmäler vårdskador

För första gången på sju år har antalet anmälda vårdskador i Östergötland minskat till landstingens gemensamma försäkringsbolag, Löf..

NT - 06 apr 18 kl. 22:00

Trendbrottet: Färre anmäler vårdskador

För första gången på sju år har antalet anmälda vårdskador i Östergötland minskat till landstingens gemensamma försäkringsbolag, Löf..

SR - 20 feb 19 kl. 13:18

Fler anmäler vårdskador till försäkringsbolag

Förra året skadades omkring 110 000 patienter inom slutenvården. Antalet är det samma som året innan, men allt fler patienter anmäler skador till försäkringsbolag..

Västerbottens Folkblad - 22 feb 19 kl. 15:00

[PLUS] Fler anmäler vårdskador – Västerbotten toppar listan

Det är allt fler som anmäler skador i vården. Sett i relation till antalet invånare toppar....

Nerikes Allehanda - 22 feb 17 kl. 14:56

Fler patienter i länet anmäler vårdskador

Antalet anmälningar av patientskador ökar i Örebro län. Under förra året gjordes nära 500 anmälningar till Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf..

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 14:25

Tandvården missar anmäla vårdskador


Tandvården missar att rapportera många vårdskador, enligt Inspektionen för vård och omsorg.I fjol fick 615 patienter ersättning från patientförsäkringen för skador de fått hos tandläkaren, men tandvården anmälde sig själv bara i 75 fall.Offentlig tandvård anmäler oftare allvarliga vårdskador än privat.

BT - 22 maj 14 kl. 14:25

Tandvården missar anmäla vårdskador

Tandvården missar att rapportera många vårdskador, enligt Inspektionen för vård och omsorg. I fjol fick 615 patienter ersättning från patientförsäkringen för skador de fått hos tandläkaren, men tandvården anmälde sig själv bara i 75 fall.Offentlig tandvård anmäler oftare allvarliga vårdskador än privat.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 14 kl. 14:31

Tandvården missar anmäla vårdskador

Tandvården missar att rapportera många vårdskador, enligt Inspektionen för vård och omsorg. I fjol fick 615 patienter ersättning från patientförsäkringen för skador de fått hos tandläkaren, men tandvården anmälde sig själv bara i 75 fall. Offentlig tandvård anmäler oftare allvarliga vårdskador än privat.

BT - 10 dec 14 kl. 08:47

Privat tandvård anmäler inte fel

Tandvårdens egna anmälningar om allvarliga felbehandlingar ökar, rapporterar Nyheterna i TV4. Men trots att omkring 70 procent av vuxentandvården drivs av privata aktörer kommer få lex Maria-anmälningar från privatvården. I fjol gjorde tandvården 79 lex Maria-anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), men endast 23 av dem kom från privata kliniker.

Västerbottens Folkblad - 03 mar 14 kl. 08:00

[PLUS] Landstinget i topp för anmälda vårdskador

Anmälningar om vårskador till Patientförsäkringen fortsätter att öka. Västerbotten ligger i toppen bland landstingen som får flest anmälningar. Men betydligt fler drabbas av vårdskador än de som anmäler till försäkringen..

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 07:30

Personal anmäler kliniken

Patientsäkerheten är hotad. Det saknas rutiner och strukturer.
Det menar anställda på Bup som nu anmäler kliniken till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 2 timmar sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 3 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 4 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 5 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 6 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

SR - 7 timmar sedan

Arabiska dissidenter besvikna på USA:s svar efter Khashoggi-rapport

Efter underrättelserapporten om att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrat mordet på journalisten Jamal Khashoggi, vill arabiska dissidenter se krafttag för att försvara yttrandefriheten i Saudiarabien och Mellanöstern. Det är viktigare än att sluta sälja vapen till Saudiarabien. För att saudier ska kunna tygla sin kronprins måste de våga kritisera honom, menar de..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.