NT > Nyheter

Thursday, 04 March, 17:31

NT - 23 feb 21 kl. 12:54

Fler patienter – men fortsatt långsiktig nedgångFler patienter behöver sjukhusvård i dag jämfört med igår. Långsiktigt sjunker dock antal patienter på länets sjukhus..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, patientermen fortsatt , långsiktig, nedgång
Expressen - 17 aug 20 kl. 23:01

Coronapatienterna ökar: ”Nedgången är bruten”

Antalet coronapatienter som vårdas på sjukhus i Stockholms län ökar.Just nu är 58 personer inlagda, 12 fler än i torsdags.– Nedgången är bruten, säger chefläkare Johan Bratt till Svenska Dagbladet..

Skånskan - 10 okt 16 kl. 17:55

Psykiatrivården klarar inte fler nedskärningar, politikerna måste agera

Psykiatrins patienter tillhör de svagaste i samhället. Därför är det inte konstigt att nedskärningar i psykiatrin ofta går tyst förbi. Som blivande specialistläkare i Malmö har vi ett ansvar att protestera när redan knappa resurser skärs ner ytterligare.

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 07:15

Fler läkare för en välfungerande vård


Forskning visar att länder/områden med en väl utbyggd primärvård förbättrar folkhälsan, minskar hälsoskillnader i samhället och är uppskattad av befolkningen. Tyvärr har landstingen i Sverige inte prioriterat primärvården eller distriktsläkarbemanning, och inte heller kompenserat primärvården för de nya uppgifterna som tillförts och som vi behöver kunna genomföra väl. Som distriktsläkare ser vi luckor i vården men samtidigt tydliga möjligheter att kunna förbättra.

Nyan - 17 mar 16 kl. 12:45

Fler patientbesök men lägre kostnad

Antalet besök både inom primärvården och specialsjukvården ökade i fjol på ÅHS. Också patienterna blev fler, konstaterar ÅHS i bokslutet för 2015 som tas upp i styrelsen på fredag. Budgeten för ÅHS totala driftskostnader för fjolåret uppgick till 89,57 miljoner euro, inklusive överskottet på drygt 2,1 miljoner från 2014.

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 08:07

Vi satsar på ökad kunskap och fler jobb

Alliansens nya reformer syftar till att öka kunskapen och stärka arbetskraften för långsiktig sysselsättning. Stora resurser läggs på att förbättra resultaten i skolan. Vi tror på att börja tidigt och satsar bland annat på förskolelyftet och lågstadielyftet, skriver Katarina Brännström, riksdagsledamot (M).

BT - 25 aug 14 kl. 10:22

Långsiktig plan för Herrljungas byskolor

I en tid då merparten av både offentlig och privat service har flyttat till tätorterna behöver den mer glesbefolkade landsbygden bevara de få naturliga mötesplatser som finns för att den ska hållas livskraftig.
Ett boende utanför tätorten ger en hög livskvalitet men är också lite mer komplicerat ibland – man behöver täta sociala nätverk där man kan få hjälp av varandra när det behövs. Byskolan fungerar idag som hjärtat i bygden och är det lokala navet och samlingspunkt där människor lär känna varandra och kan skapa de nödvändiga (och ibland livslånga) lokala sociala nätverken.

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Sex aktier till en långsiktig portfölj

Mr Larsson : Hej. Skulle vilja ha tips på 6-7 aktier för en långsiktig portfölj med lite blandade inriktning, och som är köpvärda nu.tack
Marcus: Hej!

BT - 13 jun 14 kl. 09:24

Fler morötter i vården

Förändra arbetssättet. Varje sommar har Säs problem att hitta tillräckligt med personal. Ofta slutar det med väldigt dyra nödlösningar.

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 17 kl. 14:41

Strategi för långsiktig hälsa

Färre barn med karies, fler elever i årskurs nio som är behöriga till gymnasiet, färre fallskador bland äldre och fler nyanlända i arbete. Det är några av de 22 mål som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har antagit för långsiktig hälsa. "Strategi fö.

BT - 19 dec 17 kl. 14:41

Strategi för långsiktig hälsa

Färre barn med karies, fler elever i årskurs nio som är behöriga till gymnasiet, färre fallskador bland äldre och fler nyanlända i arbete. Det är några av de 22 mål som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har antagit för långsiktig hälsa.(TT).

Kristianstadsbladet - 19 dec 17 kl. 14:41

Strategi för långsiktig hälsa

Färre barn med karies, fler elever i årskurs nio som är behöriga till gymnasiet, färre fallskador bland äldre och fler nyanlända i arbete. Det är några av de 22 mål som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har antagit för långsiktig hälsa.(TT).

Fler nyheter från NT

NT - 5 minuter sedan

Haak tog Vakifbank till Champions League-semi

Turkiska storlaget Vakifbank är klart för semifinal i volleybollens Champions League efter två raka 3–0-segrar mot polska Chemik Police..

NT - 15 minuter sedan

De kan vinna Stora ljudbokspriset

Författarna Emelie Schepp, Jens Ganman och Karin Smirnoff samt inläsarna Jonas Malmsjö, Sissela Kyle och Lo Kauppi har chans att ta hem Stora ljudbokspriset i år..

NT - 10 minuter sedan

Beskedet: Klubben flyttas upp i sista stund

Finspångs FK flyttas upp – i sista stund. "Grabbarna fick fira med ett riktigt tufft löppass", säger tränaren Martin Hultberg dagen efter att FFK blivit division 4-klubb igen..

NT - 15 minuter sedan

Häggström och Svensson kör VM-stafetten

Det blir Johan Häggström och Oskar Svensson som gör William Poromaa och Jens Burman sällskap i det svenska VM-stafettlaget..

NT - 15 minuter sedan

Smittan sjunker på äldreboenden: "Vaccinet har effekt"

Region Östergötland är förberedd på en tredje våg av smittspridning. Det säger vårddirektör Jessica Frisk..

NT - 15 minuter sedan

Svensk succé – tog hem stafettcupen

För första gången någonsin har Sverige tagit hem stafettcupen i skidskytte..

NT - 30 minuter sedan

FHM: Går bra att åka till fjällen

Trots uppgifter om festande och folksamlingar i Åre och smitta bland hotellpersonal i Vemdalen håller Folkhälsomyndigheten fast vid sitt tidigare besked: Det går bra att åka till fjällen..

NT - 30 minuter sedan

Han ledde landslaget till VM-framgångar

En del tycker att han var gnällig. En del gillade hans pianospel. Georg "Åby" Ericson är ett av namnen på stadens spårvagnar..

NT - 45 minuter sedan

19 minuter från larm till att polis anlände

Det tog 19 minuter från det första larmsamtalet till dess att polisen anlände till Vetlanda. Inrikesminister Mikael Damberg (S) vill öka polisnärvaron för att polisen ska kunna ingripa tidigare..

NT - 1 timme sedan

ÖFK-stjärnan borta länge av personliga skäl

Förra säsongen gjorde Charlie Colkett 24 allsvenska matcher för Östersund, varav 18 från start, och hade stor del i klubbens uppryckning från bottenstriden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.