SR > Nyheter

Saturday, 27 February, 11:16

SR - 23 feb 21 kl. 12:16

Skatteverket utökar kontrollerna av omställningsstödenI spåren av pandemin har 5,8 miljarder kronor betalats ut i omställningsstöd till 27 000 företag enligt siffror från Skatteverket. Samtidigt stoppades över en halv miljard kronor före utbetalningar i samband med kontroller säger Conny Svensson, nationell samordnare vid Skatteverket. Skatteverket kommer under året att ha en utökad kontroll, bland annat av e-handeln som växte kraftigt under pandemiåret 2020..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Skatteverket, Conny Svensson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatteverket, utökar, kontrollernaav , omställningsstöden
PrivataAffärer - 30 apr 20 kl. 10:52

Regeringen inför omställningsstöd till företag

Det skriver finansdepartementet i ett pressmeddelande på torsdagen. Förslaget presenterades av regeringen tillsammans med samarbetspartierna Centern och Liberalerna. Syftet är att stödet ska göra det möjligt för företag att överbrygga den akuta krisen och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet.

Cornucopia - 30 apr 20 kl. 12:25

Covid-19 är en naturkatastrof - rimligt med företagsstöd

Regeringen offentliggjorde idag ett stöd på beräknat 39 miljarder kronor till företag som tappat minst 30% av sin omsättning under mars och april. Stöden är rimliga, då Covid-19 är en naturkatastrof och inget som företagen själva orsakat. Man kan jämföra med exempelvis stöden till skogsägare efter stormar som Gudrun och Per.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

SMHI varnar för storm i Lapplandsfjällen

Under lördagsförmiddagen utökade SMHI sin varning från klass1 till klass 2 för norra Lapplandsfjällen. Från lördag eftermiddag väntas mycket blåst i området och under söndagen kan vindarna nå stormstyrka, detta kombinerat med snö och regn förväntas ge mycket dålig sikt. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen och det medför stora risker..

SR - 1 timme sedan

Förslaget: Slopa patenträtt på coronavaccin under pandemin

Sydafrika och Indien har lagt ett förslag om att slopa patent på medicin och vaccin mot covid-19 under pandemin. Ekot har talat med Sydafrikas chefsförhandlare som säger att fattiga länder nu pressas av EU och USA att inte stödja förslaget. Förslaget får hård kritik från läkemedelsindustrin som menar att det kommer hindra framtida utveckling av läkemedel..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Kalmar

I Kalmar har en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. En man hittades igår kväll skadad i en lägenhet och han avled senare på sjukhus. Enligt polisen ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med den nu avlidne, rapporterar P4 Kalmar..

SR - 2 timmar sedan

Rekordmånga nya coronafall i Oslo

I Oslo rapporteras det högsta antalet nya smittofall sen coronapandemin startade, skriver NRK. 245 fall har konstaterats i den norska huvudstaden det senaste dygnet. Hårdare restriktioner väntas presenteras imorgon..

SR - 2 timmar sedan

Brittisk coronavariant dominerar i Belgien

I Belgien är den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien nu den mest dominerande. Förra veckan var över hälften av de nya smittofallen orsakade av den brittiska varianten, att jämföra med 38 procent veckan före. Belgiens premiärminister, Alexander De Croo beskriver situationen som "väldigt känslig" med en ökning av sjukhus-inläggningar (den senaste veckan..

SR - 4 timmar sedan

USA kommer inte straffa Saudiarabiens Kronprins Mohammed Bin Salman

Trots en amerikansk underrättelserapport som offentliggjordes igår där Kronprinsen anklagas för att ha godkänt mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Relationen med Saudiarabien är större än en enskild person, säger utrikesminister Tony Blinken. Men flera demokrater i kongressen är kritiska mot att Mohamed Bin Salman inte straffas direkt.

SR - 5 timmar sedan

Covid-vaccin som kräver en dos har fått klartecken

Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnsons covid 19-vaccin som bara kräver en dos har fått klartecken av en expertpanel vid USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Det innebär sannolikt att vaccinet får ett så kallat nödgodkännande i USA redan inom någon dag,det väntas kunna distribueras i landet redan i nästa vecka Enligt källor till nyhetsbyrån Bloomberg väntas det även få klartecken från EU om knappt två veckor..

SR - 6 timmar sedan

Stödet för L fortsätter sjunka – lägsta siffran hittills

Liberalerna fortsätter att minska i opinionen och med 2,8 procent får partiet sin lägsta siffra hittills i den sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot. Även Miljöpartiet ligger under riksdagsspärren, och Kristdemokraterna får med 4,4 procent sin lägsta siffra sedan augusti 2018. Moderaterna har en uppåtgående trend och får 23,4 procent, vilket är den bästa siffran på tre år..

SR - 7 timmar sedan

Nya industrisatsningar i norr ökar behovet av inflyttning

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet där det redan är flera nya industriprojekt på gång. "De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning", säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.