Vagabond > Utrikes

Friday, 05 March, 21:00

Vagabond - 23 feb 21 kl. 12:00

Spana in Italiens kulturhuvudstad 2022: pastellkaramellen ProcidaItaliens kulturhuvudstad för 2022 har presenterats – och det är en riktig färgklick den här gången! Den lilla staden Procida ligger på ön med samma namn i Neapelbukten. Följ med in bland de pastellfärgade gränderna!.
Läs mer på Vagabond
Läs mer om:
Italiens, Procida, Neapelbukten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spanain , Italiens, kulturhuvudstad, 2022, pastellkaramellen, Procida
YLE - 27 maj 13 kl. 15:42

Österbotten syns då Umeå blir kulturhuvudstad

Österbottniska kulturaktörer uppmuntras att göra sig mera synliga i och med att Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014. Bland annat blir projektsamarbete aktuellt mellan Vasa och Umeå - Ett projektsamarbete mellan vänorterna är en utställning som baserar sig på ett konstläger vid konstverkstaden Malakta. Utställningen kommer att visas på Kuntsi museum för modern konst och på Västerbottens museum i Umeå, säger Pamela Andersson, amanuens på Kuntsi.

SmålandsPosten - 05 jul 13 kl. 07:04

Är Växjö redo att bli kulturhuvudstad?

Kulturhuvudstad 2020. Är Växjö redo? I kulturnämndens internbudget för 2013-2015 som går att läsa på kommunens hemsida står det att man utreder Växjö som Europas kulturhuvudstad 2020.

Västerbottens Folkblad - 19 jul 11 kl. 09:12

Sarajevo kan bli kulturhuvudstad 2014

UMEÅ Från början var det bara Riga och Umeå. Men nu kan det bli en tredje kulturhuvudstad 2014. UMEÅ Från början var det bara Riga och Umeå.

DN - 18 jan 11 kl. 08:45

KGB i centrum i årets kulturhuvudstad

TALLINN. Finanskrisen har tvingat fram en mager budget, men Tallinn förvandlar sig ändå till kulturhuvudstad i år. Kontakten med havet är ledmotiv för stadens evenemang..

DN - 18 jan 11 kl. 09:26

Det här händer i årets andra kulturhuvudstad

I årets andra kulturhuvudstad Åbo arrangeras 155 projekt och tusentals programpunkter. Så mycket konst kräver god kondition, tycker finländarna som firar med en egen kulturkondisdag den 28 januari då alla kan träna och prova på..

E24 - 26 jan 11 kl. 10:35

Tallinn ?Äì Europas kulturhuvudstad 2011

Det är mycket på gång i Tallinn. Vid årsskiftet firade landet två stora saker med pompa och ståt. Dels att Estland infört euro som betalvaluta och dels att huvudstaden tillsammans med Åbo är årets kulturhuvudstad 2011..

SVT - 21 nov 13 kl. 09:24

Hull blir brittisk kulturhuvudstad

Som kulturhuvudstad får Hull 2017 hålla i prestigefyllda tillställningar som Turner-priset och Man Booker-priset..

DN - 27 dec 13 kl. 09:29

Känsloladdat när Umeå blir kulturhuvudstad

Om ett par dagar är Umeå Europas officiella kulturhuvudstad. DN:s Clas Barkman tittar närmare på en laddad stad där gamla oförrätter med samer och straight edge-punkare grävs upp på nytt..

Expressen - 30 dec 13 kl. 09:00

Kulturhuvudstad med frågetecken

Umeå har i många år hyllats för sin vitala musikscen. Deportees, Refused, INVSN och Annika Norlin är bara några av dem som kommer från, eller verkar i, den västerbottniska staden. Snart inleds kulturhuvudstadsåret, då Umeå blir Europas kulturhuvudstad 2014.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 15 kl. 14:19

SD: Gör Helsingborg till kulturhuvudstad

Sverigedemokraterna vill att EU ska kunna utse Helsingborg till Europas kulturhuvudstad - och öka det kulturella utbytet mellan olika länder..

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 22:01

Ett statement av svensk handbolls kulturhuvudstad

Andreas Nilssons föräldrar måste ha tagit fel väg den där dagen för nästan exakt 26 år sedan när de vände bilen mot Trelleborg istället för Ystads KK. Det är ju där handbollens landslagsvagga står, men å andra sidan var Andreas inte intresserad av handboll från början heller. Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren har förstås fullt fokus att ta Sverige till Rio, men de missade en historisk möjlighet, förmodligen utan att tänka på det, när OS-kvalet inleddes.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.